• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed

    Kick, ban, ignore, offtopic
    Jak se po 20 000 prispevku ukazalo, tak v tomhle klubu jsou vsichni uznavani odbornici na tema co je a co neni cyberpunk. Nedoporucuji proto psat sem ani slovo punk ani slovo cyber /kyber, cp..../, protoze jinak se najde vzdycky nekdo, kdo vam rekne, ze to neni dost cyber nebo dost punk.
    S pozdravem vas milujici Overdrive

    LUKASHIVA --- --- 8.07:22 24.8.2004
    NIC JAKO CYBERPUNKER neexistuje! Podte mi to odsouhlasit at uz je klid.. :)) Kdo byl kdy cyberpunker? Case ( myslim ze spis zkrachovaly programator), Kovboj ( ten byl snad pilotem ve vysluzbe, chlastajici troska touzici se vratit na oblohu), Silencio (prtavy dite s pravdepodobne poskozenym mozkem?), Ransom Stark (bloodnet), Rick z Dreamwebu?


    Navrhuji temata pro audit:
    [Augmented Personality - paradigm change && "Kazdy den je prochazkou v databazi"] -- [Hack of reality, hack of virtuality] -- [Smart City & House] -- [CyberPunk is the state of Art - projekty, ktere nejakym zpusobem umelecky zpracovavaji nebo reaguji na CP, jsou CP] -- [Cyberpunk Geography - od SIlicon Valley az po hardwarove plaze na Tchaiwanu, middle east and Africa sillicon valley boom?] -- [Augmented Body & Brain - od LSD po benza a hydergine] -- [Completely Virtual - virtual paranoia, Internet 3.0 - matrix...] -- [Future military] -- [???]


    Navrhujte dalsi temata s tim, ze cilem je shromazdit nejen linky, ale treba i predstavy budoucnosti, touhy a predstavy, ktere se ve vas s danym tematem objevuji. Samozrejme ale davejte linky a informace o cemkoliv, co se sem hodi. Idealne muzete prispevky otagovat pomoci #keyword, v RSS se to pak lepe filtruje. [BloodNet - cyberpunková hra, imho jedna z nejlepsich] -- [DreamWeb - cyberpunkvá hra s motivy magie] -- [Cyberpunk RPG] -- [Cyberpunk, industrial a novoromantika v textech a hlavne obrazech...].... atd, atd.
    Google.com
    Neural.it
    rozbalit záhlaví
    LAIRELOSSE
    LAIRELOSSE --- ---
    QWWERTY: Joo, děkuju, dobré auditko. Podrobnosti budu řešit tam.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    LAIRELOSSE: >> [ mozek .:. smart drugs .:. nootropika .:. [bacha_BAN_za_CHAT!] ] :)
    NIEKT0: u me osobne to funguje opacne ... delal jsem neco navic, jenom kdyz jsem byl kazdej den zmastenej a mel jsem potrebu to kompenzovat
    LAIRELOSSE
    LAIRELOSSE --- ---
    NIEKT0: Jakou jsi bral dávku, jak dlouho, jak často a co bylo po vysazení, jestli se můžu zeptat (klidně PM)?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    LAIRELOSSE: pokial nemas objektivne problemy, tak to pomaha podobne ako placebo (co nemusi byt malo:)
    U mna som mal pocit ze to fungovalo, ale ked sa na to pozeram spatne, tak tym ze som mal pocit ze som teraz smart, tak som sa viac ucil (ked uz som si to dal), dodrzoval som lepsiu zivotospravu, atd, atd.
    LAIRELOSSE
    LAIRELOSSE --- ---
    Chci se zeptat.. máte někdo zkušenosti s tzv. "smart drugs". Třeba s Modafinilem (předepisuje se hl. na Narkolepsii - u nás jako Vigil)? Docela mě tozaujalo. Načetl jsem si o tom nějaké články a zajímaly by mě vaše osobní zkušenosti, případně také ohledně dostupnosti (a s tím spojené důvěryhodnosti) z různých silkroadů apod.:)
    LAIRELOSSE
    LAIRELOSSE --- ---
    QWWERTY: Krutě!
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    Quake3 bots AI
    http://i.imgur.com/O975eRj.jpg

    ofc jde spíš o to, že AI neměla vstupní data, ale zní to strašně creepy
    4 roky bojove AI, ktera je naprogramovana k zivotu v arene
    deathmatch, ale neutoci na sebe
    neutoci ani na cloveka, dokud se samy necitily ohrozeny
    (....hral nekdo Q3? chovaji se boti normalne/agresivne pred prvnim killem nebo teprve ten je spusti?)

    WarGames reminder
    [after playing out all possible outcomes for Global Thermonuclear War]
    Joshua: A strange game. The only winning move is not to play.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    5 technologies to survive the coming climate apocalypse | ExtremeTech
    http://www.extremetech.com/extreme/212290-5-technologies-to-survive-the-coming-climate-apocalypse

    1) Environmental sensors
    2) Wearables
    3) Heat-reducing super materials
    4) Smart Green Houses
    5) Synthetic biology
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    RADIQAL: ja moc neverim v konsesus... dokonce ani v malych "systemech" typu par a rodina. Podle me dochazi k nejakym zasadnejsim ovlivnenim az mezi socialnimi jednotkami... tedy ne v ramci jedne rodiny, ale treba v ramci rodin v jednom panelaku, nebo pak rodin v jedne ctvrit, rodin v meste, rodin v state... cim je sirsi zakladna "jednotek" tim vic se blizis nejakymu prumeru, kterym muzes popisovat situaci... kdyz budes rozjimat nad jedinci, dosahnes vlastne naprosto uplne skaly od "naturalismu" k "odosobneni a totalni vykonosti"
    Proto treba i jednotlive staty jsou zajimave az v kompetitivnich interakci, z meho pohledu...

    Jinak doporucuju pokracovani Tocquevilla.. jmenuje se to Americka Zavrat a neni to ani v nejmensim dokonala kniha, ale rozhodne je to zajimavy pohled na puvodni vychodiska... prave komentuje mimo jine to, ze neco jako Amerika neexistuje, ze se jedna o zemi hromady lidi, kteri maji ruzne nazory a ruzne jsou ci nejsou manipulovani... no sak posud sam


    Americká závrať - Bernard-Henri Lévy | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/130289/americka-zavrat/
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    OVERDRIVE: Nevidím to jako problém systému, ale operátora. (S těmito koncepty pracuje A. Giddense v knize Důsledky Modernity, jedné z nejodkazovanější snahy o popis "reality" od sociologa - decetně shrnuto zde).
    Já nechci obhajovat estabilishment, ten má svých transformačních problémů dost. Politici, jako operátoři systému (demokracie, diktatury kapitálu, demokratůry) nejsou vždyky uplně kvalitní (... často i kurvy).
    To, co odmítám, je zavrhování systému.

    Už od začátku 90' let bylo jasné, že transformace tak zajebané společnosti jako byla ta naše několika-totalitní, bude trvat minimálně dvě tři generace (+-60 let). Netrpělivost, se kterou se hrneme ke konečnému výsledku, přeskakujíc všechny postupné (mezi)kroky, je pro dnešní dobu instantního potěšení příznačná. Stejně tak ztráta nadhledu a trpělivosti s vysvětlováním/učením a dokonce i sdílením.

    V zapojení soukromých subjektů do struktur řízení systémů pro "blaho společnosti" (zdravotnictví atd) bych problém neviděl. Každý z nás to zná na mikroúrovni sousedských sdružení, spolků atd - kde se o tom lidi dokážou dohodnout. A to myslím doslova - prostě to odsedět na prdeli a probrat všechno až k dosažení (více či méně) konsensuálního výsledku. Problémy vidím dva a oba se zdají mít řešení.

    První problém nastává ve chvíli, kdy je systém příliš velký. Alexis de Tocqueville ve své legendární knize Demokracie v Americe vypozoroval, že kritická velikost pro fungování skupiny demokratickými způsoby je cca 1500 lidí (vč. důchodců a dětí) - to bylo na začátku 19.stol. Some 200y later, se spoustě lidí zdá, že digitální technologie jsou přesně tím řešením, které dokáže překročit demokratický deficit, tedy to, že někteří lidé mají víc času se tomu věnovat a jiné méně. S tím bych naprosto souhlasil a pokud bychom pominuli technické náklady na vytvoření takového funkčního systému, zůstává nám problém druhý, hodnoty respektive ochota podílet se na tvorbě takového systému.

    Otázka, která vyvstává je stará jako lidstvo samo. Je možné člověka "vyléčit" z hamižnosti, korumpování a vůli k "blahobytu"? Je možné tyhle ideje očistit od nánosů, které diktuje idea nekonečnéno pokroku?
    Na závěr si dovolím spekulovat, že tahle nekonečnost přímo souvisí s instantností (tak jak s ní pracuju výše). Oba to jsou rozměry časovosti, ve které ale chybí uvědomění si kategorie PROCESU.

    Jak napsal Karel Hvížďala, "Pravda nebyla něco daného, co někdo mohl vlastnit, ale bylo to něco, k čemu se dospívalo napravováním, přením, pravením, tedy dialogem." A to je to, co konci konců děláme, takže já bych naději neztrácel.

    Karel Hvížďala: Kultura je řád a pravda je úkol
    http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3432598 a přepis
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    OVERDRIVE: jidlo vs oteplovani je takovy krasny paradox
    vetsina zvirat na jidlo (kravy, prasata, kurata) jsou koncentrovany v CAFO a pri vykrmu produkuji mimo jine i dost metanu a tim prispivaji k oteplovani
    http://lawschool.unm.edu/nrj/volumes/51/1/163-188.pdf
    "Since 2003, animal agriculture in the United States has released more than 200 MMTCDE [Million Metric Tonnes of Carbon Dioxide Equivalents] of methane into the atmosphere each year. In 2008, the number was 213.1 MMTCDE, representing 3.02 percent of all U.S. greenhouse gas emissions ....... "Methane is roughly 21 times as potent a greenhouse gas as CO2, yet also has an atmospheric lifetime less than one fifth that of CO2. Because of these two factors, even relatively small (in absolute terms) decreases in methane emissions will have a faster, more profound effect on climate change."

    OVERDRIVE: vlastnosti typu cerv se imho vztahuji na vetsinu dnesnich majoritnich systemu, akorat tehdy se nedalo tusit, ze se staci uzivatele slusne zeptat a on bude s jeho instalaci souhlasit :)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    hele co jsem nasel na Steamu
    podle meho jedna z NEJ- cp her vubec [konecne viz moje ikona ;]

    BloodNet on Steam
    http://store.steampowered.com/app/327920/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ono je to jedno s druhym.... vzhledem k tomu, ze zvirata jsou draha na vyzivu, a vzhledem k tomu, ze se otepluje, tim padem bude zrejme obtiznejsi zivit je, vlastne je to dost zajimavy trend, tyhle umele potraviny, protoze maso proste bude zachvilku proste drahej luxus...

    nicmene k oteplovani jeste jeden pop...

    Klima se mění rychleji, než jsme očekávali, říká expert – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/376891-klima-se-meni-rychleji-nez-jsme-ocekavali-rika-expert.html
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MMchodem, jako stredoskolak jsem vystudoval Slovanske Gymnazium Olomouc, a jeden ze "slavnych" absolventu, ktery nam jednou prisel prednaset byl chlapik [bohuzel asi nedohledam jmeno], ktery vymyslel parky... jo vazne, takovy to, co dneska ji chidi i bohati. Bylo to puvodne jidlo pro vojaky za druhe valky, cilem bylo udelat neco, co nebude vojakum vadit, ani kdyz toho budou jist kvanta, musi se to snadno prechovavat i prepravovat a musi to obsahovat minimum masa, ale nesmi to byt malo vyzivne... voila a mame tu parky ;]
    Pry to trvalo skoro 5 let, nez se jim podarilo "vyslechtit" to v laboratorich
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ja vim, ze je to pop, ale stejne zajimave, posledni dobou me bavi zrovna mislenka umeleho jidla, pac se sam zivim predevsim soiou, takze jsem to sem dal proto, ze je tam zminka o kojenecke vyzive...

    Sedm věcí, které vzešly z laboratoří NASA a dnes je běžně používáme - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/vynalezy-nasa-0ff-/veda.aspx?c=A150806_151047_veda_mla
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Pripada mi vtipne, ze v soucastne dobe se spolecnost uz proste musi rozdelit na lidi, co se nauci pouzivat nejaky *NIX flavour, nebo dobrovolniky na vivisekci... uvazoval jsem, ze o weekendu zkusim nainstallovat Microsofti Spyware do OpenVM, ale mam dojem, ze tohle nechci ani ve virtualce, podle me to ma vsechny vlastnosti viru typu cerv z devadesatek:

    http://www.wired.com/2015/08/windows-10-security-settings-need-know/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Uvazuju nad zmenou zahlavi...

    LAIRELOSSE
    LAIRELOSSE --- ---
    Zaujala mě krátká zpráva o stopujícím robotovi:) Čekujte, esli neznáte:

    http://magazin.aktualne.cz/...ocialnim-experimentem-neproslo-usa/r~022a724c39c711e5bd0a002590604f2e/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    QWWERTY: pouzij google image search, Luku... ;]
    Muzes mit i polstar

    "Katsushika Hokusai Electronic Circuit Board" Throw Pillows by Garabating | Redbubble
    http://www.redbubble.com/...orks/11061695-katsushika-hokusai-electronic-circuit-board?p=throw-pillow
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    OVERDRIVE: není to tím, že "cyberpunk is now"?
    že idee zůstávají +- stejný, zatímco venku se rozjíždí skutečný hi-tech/low-life?

    btw [ Visual Stream ID Sun_Vu_Kung ]

    OVERDRIVE: škoda že ten img není ve větším, připoměl mi tuhle variantu
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: tenhle obrazek pochozi z:
    http://www.firstsalt.com/blog/alain-bousquet-motherboard-earth/#.Vahs66ZRBSc

    Encoded in our DNA is the organic circuitry of life, programming everything from our physical structure to the hardwired commands needed to run, fight, or play. Alain’s series of interlaced circuits create a user interface for the abstract ideas we use to build our world.
    Alain Bousquet – Motherboard Earth
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam