• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    hele co jsem nasel na Steamu
    podle meho jedna z NEJ- cp her vubec [konecne viz moje ikona ;]

    BloodNet on Steam
    http://store.steampowered.com/app/327920/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ono je to jedno s druhym.... vzhledem k tomu, ze zvirata jsou draha na vyzivu, a vzhledem k tomu, ze se otepluje, tim padem bude zrejme obtiznejsi zivit je, vlastne je to dost zajimavy trend, tyhle umele potraviny, protoze maso proste bude zachvilku proste drahej luxus...

    nicmene k oteplovani jeste jeden pop...

    Klima se mění rychleji, než jsme očekávali, říká expert – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/376891-klima-se-meni-rychleji-nez-jsme-ocekavali-rika-expert.html
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MMchodem, jako stredoskolak jsem vystudoval Slovanske Gymnazium Olomouc, a jeden ze "slavnych" absolventu, ktery nam jednou prisel prednaset byl chlapik [bohuzel asi nedohledam jmeno], ktery vymyslel parky... jo vazne, takovy to, co dneska ji chidi i bohati. Bylo to puvodne jidlo pro vojaky za druhe valky, cilem bylo udelat neco, co nebude vojakum vadit, ani kdyz toho budou jist kvanta, musi se to snadno prechovavat i prepravovat a musi to obsahovat minimum masa, ale nesmi to byt malo vyzivne... voila a mame tu parky ;]
    Pry to trvalo skoro 5 let, nez se jim podarilo "vyslechtit" to v laboratorich
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ja vim, ze je to pop, ale stejne zajimave, posledni dobou me bavi zrovna mislenka umeleho jidla, pac se sam zivim predevsim soiou, takze jsem to sem dal proto, ze je tam zminka o kojenecke vyzive...

    Sedm věcí, které vzešly z laboratoří NASA a dnes je běžně používáme - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/vynalezy-nasa-0ff-/veda.aspx?c=A150806_151047_veda_mla
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Pripada mi vtipne, ze v soucastne dobe se spolecnost uz proste musi rozdelit na lidi, co se nauci pouzivat nejaky *NIX flavour, nebo dobrovolniky na vivisekci... uvazoval jsem, ze o weekendu zkusim nainstallovat Microsofti Spyware do OpenVM, ale mam dojem, ze tohle nechci ani ve virtualce, podle me to ma vsechny vlastnosti viru typu cerv z devadesatek:

    http://www.wired.com/2015/08/windows-10-security-settings-need-know/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Uvazuju nad zmenou zahlavi...

    LAIRELOSSE
    LAIRELOSSE --- ---
    Zaujala mě krátká zpráva o stopujícím robotovi:) Čekujte, esli neznáte:

    http://magazin.aktualne.cz/...ocialnim-experimentem-neproslo-usa/r~022a724c39c711e5bd0a002590604f2e/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    QWWERTY: pouzij google image search, Luku... ;]
    Muzes mit i polstar

    "Katsushika Hokusai Electronic Circuit Board" Throw Pillows by Garabating | Redbubble
    http://www.redbubble.com/...orks/11061695-katsushika-hokusai-electronic-circuit-board?p=throw-pillow
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    OVERDRIVE: není to tím, že "cyberpunk is now"?
    že idee zůstávají +- stejný, zatímco venku se rozjíždí skutečný hi-tech/low-life?

    btw [ Visual Stream ID Sun_Vu_Kung ]

    OVERDRIVE: škoda že ten img není ve větším, připoměl mi tuhle variantu
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: tenhle obrazek pochozi z:
    http://www.firstsalt.com/blog/alain-bousquet-motherboard-earth/#.Vahs66ZRBSc

    Encoded in our DNA is the organic circuitry of life, programming everything from our physical structure to the hardwired commands needed to run, fight, or play. Alain’s series of interlaced circuits create a user interface for the abstract ideas we use to build our world.
    Alain Bousquet – Motherboard Earth
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Taky vas uz nudi ty veci, co lidi davaj v Cyberpunku obrazkama? Je to cyberpunk asi jako ty steampunkvy kitche, kde vsude hlavne musej bejt ozubeny kolcka nebo kapesni hodinky, paraple, sukne s honzikem a hlavne to musi byt rozmazany, aby v tom ani nahodou nebyla zadna spetka vtipu nebo noveho napadu, nebo treba aby slo poznat, ze tyhle veci kresli nejakej konkretni clovek, a opravud je chces videt.

    Neco jako Latex a ruzny svazovaci fetishe... nakonec vsechny budou mit tvary z Playboye ale budou mit plynovou masku... ale konecne co uz, kazdymu jeho nebe, to je jen muj komentar.

    Zazil jsem dobrej postmoderni zazitek, kdyz jsem sedel s ruskou holcickou, ted o weekendu, ja mluvil city-speakem: Anglicky, Polsky, Rusky, Cesky, a hodne nevrebalne... ona mluvila hlavne Rusky, obcas neco malicko Englicky, a najednou to prolozila eeeh latinou-rectinou a zahlasila : Wingardium Leviousa a ukazala na me klacikem, v ocekavni, ze zacnu levitovat.
    A ja na to... Hlavne mi nerikej "bud kadaver" tedy avada gedavra.... a ona s klidem mavla hulkou a zahlasila: "Alah Akbar.... a ted mas vybuchnout"

    te holcicce bylo 10 a pochazela [pochazi] z Moskvy... v ten moment jsem se pripojil "commlinkem" na twitter a sharenul jeji hlasku na vsechny socialni site a pak jsme sli strilet z praku na petflasky do opustene prumyslove zony...

    Z meho pohledu proste cyber-punk. Se vsema presahama... od techniky az po rozmlacenej low-life, pres deti, patrici ocividne do jine generace, ktere ja jeste stiham rozumet, zmanipulovane medii a filmy, popkulturou....
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    OVERDRIVE: link nemám, jsem prostě prehistorickej a preferuju papírový knížky :))
    zdá se, že nějaká OCR verze se povaluje tady
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MBR: Aha, zda se, ze jo, jak pisu, z mobilu jsem nezkousel... A kdyz uz hypertext : http://www.machetegirl.com
    MBR
    MBR --- ---
    OVERDRIVE: Machete girl :)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    QWWERTY: Skoda, zes nedal link, dogooglim az budu u kompa, takze dik. Dalsi doporuceni?
    Ctete treba nejakej cp casak? Zaslechnul jsem steampunk.com a cyberpunk girl, sam jsem jeste nevidel... Je cas na update nastenky na nove zdroje...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    OVERDRIVE: Naučili pár studentů hrát na piáno, pak první kontrolní skupina pokračovala v tréninku každá den, další kontrolní skupina se na to úplně vysrala a další kontrolní skupina trénovala jen "jako" v imaginaci. U skupiny která cvičila a u té, která cvičila jen v představách ukázalo EEG další rozvoj snynapsí a prohlubování naučené "aktivity"...

    já tohle zahlídl v Psycho-Cybernetics od Maltze a fascinovalo mě na tom právě to, že k rozvoji dochází i když si člověk jenom představuje, že danou aktivitu dělá :)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    vzhledem k tomu, ze JVMLOK se chytil na tema aktualniho cteni v jinem auditku, dovolim si re-past:

    JVMLOK --- --- 22:20:34 28.7.2015
    1 odpověď (+2)
    Ctu ted docela zajimavou knizku, jmenuje se Rewire, a je tam par zajimavejch poznatku z psychologie/psychiatrie/neurovědy. Kromě neustálýho učení mozku a vytváření nových stop a synapsí, a faktu, že se přišlo na to, že narozdíl od různých přecdchozích terorií se produkce mozkových buněk vlastně nikdy nezastaví (dřív se učilo, že jejich počet je konečný a daný někdy ke konci dospívání) je tam uvedenj experiment, kterej mi v souvislosti s RPG/simulací jako tréninkovou metodou dává docela dobnrý smysl. Naučili pár studentů hrát na piáno, pak první kontrolní skupina pokračovala v tréninku každá den, další kontrolní skupina se na to úplně vysrala a další kontrolní skupina trénovala jen "jako" v imaginaci. U skupiny která cvičila a u té, která cvičila jen v představách ukázalo EEG další rozvoj snynapsí a prohlubování naučené "aktivity", ti co se na to vykašlali tuhle dráhu v pdostatě ztratili. Ve zratce, jde o dráhy které mají při jednáíání vliv na naše reakce v nevědomé úrovni, naučené a bleskové reakce a odpovědi systému nevyžadující vědomou kontrolu.. Proto mi přijde, že cvičit systémové myšlní, rozhodování na základě nedostatečných informací, proaktivitu při dopl%nování potřebných informací, aby rozzhodnutí bylo co nejlepší ve vztahu k požadovanému výsledku atp, na to se nejen shjadowrun hodí víc než dobře.
    Taky jsem někde četl, a to nevím přesně zdroj, že člověk který pochopí aspoň pravidla dračíku nebo jiné hry, má mnohem větší tendenci se na svět dívat jako na souhru určitých faktorů a je lepší v analýze situace a možných výsledků jednání. Opět, na podvědomé úrovni. Trochu to do svých her asi implementuju.
    Na druhou stranu, čistě expresivní umění, čímž může RPG session taky dost dobře být, už jsem dlouho nezažil. Holt, vyprávím příběhy s pointou....začínám při stavbě od konce dost často, abych věděl jaké stopy a indicie můžu nabídnout.

    [ JVMLOK @ RPG - $HADOWRUN : Seattle from scratch : aneb Duha u Zgurvene Ryby ]


    knizka samotna je tohle: http://www.amazon.com/Rewire-Overcome-Addictions-Self-Destructive-Behavior/dp/1480597732
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    China sets up first unmanned factory; all processes are operated by robots - The Economic Times
    http://economictimes.indiatimes.com/...all-processes-are-operated-by-robots/articleshow/48238331.cms

    In the plant, all the processes are operated by computer- controlled robots, computer numerical control machining equipment, unmanned transport trucks and automated warehouse equipment.

    The technical staff just sits at the computer and monitors through a central control system.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    QWWERTY: BAN ;]]]]] etreme lol, co si jako kluci myslej, ze nekdo moh nekdy zakazat atomovou bombu?
    Ale dik za link.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam