• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed

    Kick, ban, ignore, offtopic
    Jak se po 20 000 prispevku ukazalo, tak v tomhle klubu jsou vsichni uznavani odbornici na tema co je a co neni cyberpunk. Nedoporucuji proto psat sem ani slovo punk ani slovo cyber /kyber, cp..../, protoze jinak se najde vzdycky nekdo, kdo vam rekne, ze to neni dost cyber nebo dost punk.
    S pozdravem vas milujici Overdrive

    LUKASHIVA --- --- 8.07:22 24.8.2004
    NIC JAKO CYBERPUNKER neexistuje! Podte mi to odsouhlasit at uz je klid.. :)) Kdo byl kdy cyberpunker? Case ( myslim ze spis zkrachovaly programator), Kovboj ( ten byl snad pilotem ve vysluzbe, chlastajici troska touzici se vratit na oblohu), Silencio (prtavy dite s pravdepodobne poskozenym mozkem?), Ransom Stark (bloodnet), Rick z Dreamwebu?


    Navrhuji temata pro audit:
    [Augmented Personality - paradigm change && "Kazdy den je prochazkou v databazi"] -- [Hack of reality, hack of virtuality] -- [Smart City & House] -- [CyberPunk is the state of Art - projekty, ktere nejakym zpusobem umelecky zpracovavaji nebo reaguji na CP, jsou CP] -- [Cyberpunk Geography - od SIlicon Valley az po hardwarove plaze na Tchaiwanu, middle east and Africa sillicon valley boom?] -- [Augmented Body & Brain - od LSD po benza a hydergine] -- [Completely Virtual - virtual paranoia, Internet 3.0 - matrix...] -- [Future military] -- [???]


    Navrhujte dalsi temata s tim, ze cilem je shromazdit nejen linky, ale treba i predstavy budoucnosti, touhy a predstavy, ktere se ve vas s danym tematem objevuji. Samozrejme ale davejte linky a informace o cemkoliv, co se sem hodi. Idealne muzete prispevky otagovat pomoci #keyword, v RSS se to pak lepe filtruje. [BloodNet - cyberpunková hra, imho jedna z nejlepsich] -- [DreamWeb - cyberpunkvá hra s motivy magie] -- [Cyberpunk RPG] -- [Cyberpunk, industrial a novoromantika v textech a hlavne obrazech...].... atd, atd.
    Google.com
    Neural.it
    rozbalit záhlaví
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    ALWA: co vim, tak naposledy se cd projekt vyjádřili o cyberpunk 2077 nějak ve smyslu, že o ní do roku 2017 neuslyšíme
    ALWA
    ALWA --- ---
    OVERDRIVE: dvojka? mám jí už nějakou dobu v kompu, stojí za to?

    co ta gamesa? 2077, je venku? hrál to někdo? nemám na to sice asi comp, omlouvám se, jestli se to tu třeba už mihlo...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Novy Ghost In The Shell film...

    Kôkaku Kidôtai (2015) - IMDb
    http://www.imdb.com/title/tt4337072/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    CYPHER: Cyberpunk Text Adventure
    http://www.cabrerabrothers.com/cypher.html
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MBR: na Mac je to HROZNE zabuggovane... ale uz jsem to stihnul aspon pustit...
    MBR
    MBR --- ---
    OVERDRIVE: hral, dohral, super.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ach Dreamweb.... nejlepsi. ta atmosfera a hudba, proste genialni
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    NIEKT0: Tezsi je otazka, zas mas cim dal slozitejsi devices s cim dal jednodussim api aka lang. Vem si, co dokazes s raspi nebo arduinem... A nepotrebujes logicka hradla a asm dnes. A je to full opensource.... Konkurencni boj dela hodne. Co na tom, ze ruka trhu obcas patri korporaci a je to kyber proteza. Bez apple a xeroxu bys nemel gui, a podivej se na nix wm dnes atd. Svoboda je v napadu ne implementaci, casto. Jiny problem je chemicke a geneticke howto typu leky, tam je to porad tezky imho
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    AVATAR: Uz poridil, ale jeste nehral ani ja... Uvidime, zda se byt kombinace Turricana, Mortal CombAt, GITs a Dreamwebu ;)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    OVERDRIVE: nehral, ale za 10e to asi poridim.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mame tu cyberpunkovou gamesku, uz nekdo hral?

    Save 50% on Dex on Steam
    http://store.steampowered.com/app/269650
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    QWWERTY: ale to vis ze jsou, stejne jako na tom pc. Ale pokud nekdo povoli pri instalaci odesilani zpoplatnenych sms neni hacknutej, ale blbej. Bfu holt budou kupovat novej hw, protoze si zasekaj software malwarem, jako ho kupuji dnes. To je muj point, ktery ale chapes.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    AVATAR: "Tak jako jim ted nikdo nehackuje mobily."
    jasně .. vůbec neexistujou botnety složený z telefonů, mobilní malware a aplikace v marketu zaměřený na okradení uživatele (peníze nebo hesla)
    stejně tak trh mobilních antivirů vzniknul jen tak z dlouhé chvíle vývojářů
    ...to, že jsou ty antiviry asi tak platný jako desktopový, je věc druhá, ale BFU je BFU

    SHEALA: tak daleko ještě nejsme, ale můžeme začít u Jacka Barnabyho
    hackoval od ATM po inzulinový pumpy ...zemřel za podezřelých okolností pár dní před tím, než měl vystoupit s tím jak nahackovat kardiostimulátory
    Titled “Implantable Medical Devices: Hacking Humans" his presentation was going to demonstrate that pacemakers could be hacked
    Barnaby Jack, Hacker of ATMs and Pacemakers, Died From an Overdose | Motherboard
    http://motherboard.vice.com/blog/barnaby-jack-hacker-autopsy

    jak říká AVATAR - cyberpunk now ....prostě get ready or get goofed
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    QWWERTY: ovcany, kteri komercni cyberware budou pouzivat nikdo hackovat nebude. Tak jako jim ted nikdo nehackuje mobily. Proste v tom nevidim problem, jen prirozenej vyvoj, kterej filozofovani neovlivni :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    QWWERTY: Nahackuješ někomu protézu? Ale to už je fakt pak Shadowrun :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    AVATAR: ono nejde vyloženě o root ..jde třeba taky o to, že před androidem 4.4 byla jediná možnost jak aplikacím osekat práva přes Xposed bootloader
    ..teď už naštěstí pochopili a je to součástí nastavení systému, ale pořád se najdou lidi, kterým nepřijde divný, že aplikace na baterku chce práva na telefonování nebo online platby

    jak říkáš - obavy jsou na místě, protože spojení "hacknout někomu život" už nebude znamenat jenom počítač a telefon, ale taky smysly, celý tělo nebo domácnost (což se děje už teď .. pořád nechápu na co potřebuje lednička wifi a argument "protože IoT" neberu)
    a jediná možnost obrany (kterou vidím) je být geek a učit se o těhle technologiích co nejvíc ... hackovat, rootovat, experimentovat, učit se jak to funguje
    je to to stejný jako každý IT security se nejdřív naučí útoky, aby pochopil jak fungujou a až potom proti nim může vyvíjet/implementovat obranu
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    NIEKT0: obavas se pravem, ale tak jako ted pouzivani nerootlych telefonu omezuje jedno promile uzivatu (protoze zbytek netusi, ze o co prichazi), stejne tak to v budoucnu bude stvat max par geeku, kteri budou nastvani, ze z koupeneho hw nemohou vytezit maximum. Jenze kde je poptavka je i nabidka.

    Argumentujes, ze i prvni iphone byl rootnutelnej, ale zapominas, ze davno pred iphone byly zablokovany v podstate vsechny brandovy telefony a z jejich odblokovani se stal pro servisy mobilu hlavni byznis. Omezovani hw softwarem tu bude vzdy, dokud to bude komercni produkt a vyrobce z toho bude mit profit.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    AVATAR: Zatial mozno volby ciastocne mas. Pripominam ze moznost rootovat si zo zaciatku mal aj na iphone, nez pritvrdili.

    Ad kto vyuzije roota, to je podobne ako s desktopom, vyuzijes roota tam? A vobec, co je to za otazku?
    To je ako keby ti zakazali xy, pretoze vacsina ludi to "nevyuzije".

    Stazujem sa na to ze az raz bude moc implantat priamo ovplyvnovat fungovanie tvojho mozgu,
    tak sa obavam ze velka cast obyvatelstva pouzije implantat s podobne neslobodnym OS ako ma teraz na mobile.
    A to moze dat slovam botnet, teda chcem povedat cloud, pripadne zombie uplne novy rozmer:)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    NIEKT0: kolik procent obyvatelstva vyuzije root? Je mozne koupit zarizeni, ktere rootnout lze? Kdo te nuti kupovat samsung pro bfu? Jak chces stvorit idealni sluzby bez dat? Jak bez nich chces vytvorit ui? Cyberpunk now :)

    dokud mas moznost volby, nemas nac si stezovat.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    AVATAR: ma ako ma, velka cast vyrobcov ti neumoznuje zariadenie rootnut (plne ovladnut), a je to strasny spyware.
    Za istych okolnosti sa to da opravovat, ale je to strasnej prace, a s kazdym dalsim modelom to je tazsie a tazsie
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    NIEKT0: tvemu primeru nerozumim. Android (i konkurencni os) ma vsechny funkce i aplikace univerzalniho pocitace. To na tom koneckoncu miluju, ze mam kompa v kapse.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam