Co myslite, ma CoronaVirus potencial stat se novou Spanelskou Chripkou, ci morem? Tedy potencial samo ma, ale stane se to? Byl jsem v Mexiku v dobe Praseci Chripky a v asii v dobe Ptaci, a nebal jsem se. v televizich, kde jsem makal, temer vzdy nainstallovali takove ty davkovace na mydlo, a byl v tom takovy ten zahusteny alkohol, co se da koupit na kase v samoskach, nebo v lekarnach. Chytrejsi lide si tim aspon umejvali ruce, pote, co si je s nekym treba podali. Ne, ze by to bylo dost, navic to pusobilo jak, kdyz tim clovekem pohrdas, ze je spina, tedy socialne to nebylo prijemne. Ale aspon neco (a sam tenhle cistic pouziva po kazde ceste mhd a kdyz saham v praci na moc klik, pred jidlem a tak...). Kazdopadne 14k nakazenych, cca 300 mrtvych, a to asi nevime vsechno. Navic 14 dni nakazlivosti bez symptomu + prenos kapenkove. Moc dobry.
Docela uvazuju, ze si poridim R-shield, je to satek, za cca 600-700,-kc, nejakej nanobordel, ktery pry da i bakterie a viry, da se to prat a ma to format takove te roury, co se da nosit jako cepice, nebo jako satek pres usta ci na krku.
Skoda, ze u nas neni moc zvyk, narozdil od asie, nasit na ustech rousku. Oni to mmchodem nenosi aby se nenakazili, ale kdyz maj dojem, ze jsou nakazlivi, tak aby nesirili. Akorat u koronaviru stejne 14 dnu nevis.
Ale jako zaklad slusneho chovani v dobe chripek, zvlas mezi lidma z open-spaces, tak dobry...
Roušky z nanovláken vyvinuté v Česku se k nám zatím nedostanou. Čína stáhla produkci pro sebe - Novinky.cz
https://www.novinky.cz/...e-v-cesku-se-k-nam-zatim-nedostanou-cina-stahla-produkci-pro-sebe-40311582