• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    NOIZER: ja mam casu dost…
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    caras klido:) ale vzhledem k tomu, ze ani jeden nejsme v cechach, tak to asi chvili potrva, nez se zas sejdem;) ale dam echo kazdopadne
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CRS1138: tato uspesnost by klesla na cca 33% pokud pridame plast
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    NOIZER: Ja se s tebou vsadim, ze tvoje uspesnost rozeznat v cem bylo pivo uchovavane (rekneme plech vs. sklo), bude maximalne 50%
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    rsz.. videl, neboj:) byl jsem dokonce na skolni exkurzi v pivovaru!:) ale proste me to z ty plechovky nechutna, hrozne v ty chuti cejtim ten plech:)
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    YORICK: ale ne všechny plechovky jsou Al, některé jsou Fe :-D
    a neboj, oni si to z toho komunálu vytříděj
    RSZ
    RSZ --- ---
    NOIZER: viděls někdy v čem se pivo vaří? to je jen taková větší plechovka simtě
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    boze to je prase.. pivo z plechovky!
    YORICK
    YORICK --- ---
    ja bych osobne zavedl hlavne zalohovane plechovky! dycky, kdyz tu plzen dopiju, je mi lito to hazet do komunalu!
    EWUSHA: treba v sezimove usti, v Silonu, recykluji nejen PET, ale i dalsi plasty.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    EWUSHA: info od nasich obchodniku, kteri prodavaji program na evidenci techto veci, vice kdyztak v poste :)
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    BEBERA: jo a zapomněla sem okomentovat, že tu nezpracovávají jen pet. petky zpracovává především wansida http://www.petrecycling.cz/wansida.htm

další plasty, jako směs folií např. transform http://www.recyklace.cz/

polystyren a papír pak snad ještě recyklujou v nové vsi u chrastavy
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    JONAS3: kilo pet za 18kč??? tak to chci vědět kde. protože všude je nejlepší cena 7kč za kg čirých. a zas tak silná slova to nejsou. i po té novele roku 2009 to stojí za prd.

BEBERA: v podstatě ano. protože odpad je především obchod. všechny firmy jako asa, marius apod. se na tom snaží (což je přirozené) vydělat co nejvíc, a tak jde tříděný odpad buď za hranice, kde mohou zpracovatelské firmy nabídnout víc peněz za kg, nebo zůstanou tu ve spalovně, aby bylo co pálit.

navíc mě dost překvapilo, když jsem zjistila, že pokud firma dobrovolně třídí odpad (třeba pet) a nechá si to svážet zvlášť, tak za to ještě platí nemalé peníze.
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    JONAS3: 1 petka od matonky = 38g (tzn. 27-30 petek na kilo, to jde!)
    ...kdybych chlastal tyhla všechny pitíčka, tak se pustim do sběru, to je jasná!
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    EWUSHA: ale prrrrr s tou legislativou, to jsou dost silna slova.

Jinak napr vykupka za kg vytridenych PETek je asi 18 Kč. Je zajímavé, že to ještě neví naši sociokulturně diskriminovaní spoluobčani, to by bylo hned všude uklizeno ;)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EWUSHA: HAWKEYE: jestli tomu dobre rozumim, tak to v tom pripade muzu s klidnym svedomim muzu hazet mezi komunalni odpad, ktery jde tamtez...a mymi plechovkami taky nejspis topili :)
    HAWKEYE
    HAWKEYE --- ---
    BEBERA: nechci se mejlit,ale plasty zvysuji vykon ve spalovne,takze s tim asi radi zatopej:)
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    BEBERA: buď jde do spalovny nebo za hranice. u nás je s recyklací dost problém. jsou tu firmy, které zpracovávají kde co, ale nemůžou nabídnout tak vysoké výkupní ceny, jako ty zahraniční. navíc naše legislativa týkající se recyklace odpadů je ještě u opic.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BARRUSHE: co s tim plastem pak delaji, kdyz tu zpracovavaji jen PET lahve? Kdyz jsem tam tehda odvezla vzorne naplneny pytel plechovek a alobalu, mrskli to popelari na jednu hromadu mezi vsechno ostatni a odmitli se se mnou bavit...
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MORIARTY: ty tahas pneu z lesa v katerinkach?
    OMIKK
    OMIKK --- ---
    CRS1138: porad tak usilovne tridime ze na kostel uz nemame cas,)
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    RSZ: Já přesně opačně, takže tím napomáhám biodiverzitě :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam