• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    MORIARTY: Což o to, liberečané ani tak ne, ale moje auto by ocenilo opravené silnice, v návaznosti na to pak peněženka a dvorní automechanik. Kdo má pořád měnit ty stabilizátory, silentbloky a tlumiče...
    Je ale fakt, že ty jsi zbaběle auta zbavil :)
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MORIARTY: taky nikdo zadne potreby nezminoval
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MORIARTY: a moderní cyklostezky
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    MAGGIE: Na co liberečané potřebujou silnice a chodníky, když mají jizerky? :)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ne, město nejhezčích silnic a chodníků široko daleko
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Už nejsme město sportu, už jsme město vědy? :D
    ATAN
    ATAN --- ---
    ono to bylo tak, ze s tim vubec nikdo nepocital. pak se zjistilo, ze v jinych krajich takove nesmysly prosly, a aby se prece neprislo o evropske penize, tak u nas se take neco sesmolilo a nacpalo do iprm. a rodina V zas prisla k nejakym verejnym kackam.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    BEBERA: Me osobne to zarazi dost hodne. A mimo jine me to taky dost se*e.
    Jsem odpurce dotovani prakticky cehokoliv (vyjimky se najdou, ovsem za jasne stanovenych a kontrolovatelnych pravidel), predevsim pak systemu evropskych dotaci, ktery by mel byt okamzite v plnem rozsahu zrusen... viz idiotske cyklostezky, vsech 27 operacnich programu fungujicih v CR (oo diky ti, vsemocny seximozku)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    JONAS3: komin jaderne elektrarny je samozrejme trapna autorova chyba, ale spis me zarazi, ze nikoho nezarazi, na co se vyhazuji evropske i ceske penize urcene na vedu a vyzkum...a ze nepomer "darovanych" penez a vlastnich zdroju je do oci bijici...
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    GECKO: No ano, mas pravdu. Jeste to tak, aby u vetrniku a lánu FVE staveli chladící věže. To už by bylo peklo. A samozřejmě, máš pravdu, že na břehu moře není potřeba chladících věží, neb se chladí jinak.
    Myslel jsem obecně známé povědomí z ČR o elektrárně, kde se používají parní turbíny k výrobě el. energie a tam povětšinou chladící věže stojí.
    Pointa mého původního komentáře byla ovšem úplně jinde...
    GECKO
    GECKO --- ---
    JONAS3: No.. u kazdy elektrarny nutne nestoji... kdyz odhledneme od vodnich, vetrnych a solarnich elektraren, kde by takova chladici vez nemela zadny smysl, tak nemusi nutne stat ani u jadernych a uhelnych elektraren. Fukusima napriklad zadnou chladici vez nemela (stejne jako spousta dalsich japonskych JE) a treba elektrarna Melnik sice jednu ma ale vpodstate se nepouziva. Jo, pak jsou treba i elektrarny na mazut a ty se bez chladicich vezi casto taky obejdou (protoze byvaji na ostrovech na pobrezi)...
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    BEBERA: Tohle je dobrý joke: "komín jaderné elektrárny". Přemýšlím, k čemu by tam takový komín byl, jakože když to málo kotlí na uran tak tam přišupneme pár lopat koksu nebo co?
    Jestli ten fundovaný redaktór nemyslel náhodou chladící vež, která stojí u každé elektrárny
    RSZ
    RSZ --- ---
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Stavba centra vědy v Liberci začala, lákadlem bude 3D planetárium - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/stavba-centra-vedy-v-liberci-zacala-duc-/domaci.aspx?c=A120717_1804747_liberec-zpravy_oks
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Tyjo, Akademie ved se chysta propoustet, ucitele jsou mizerne placeni, fyzika a matika se na skolach uci tak, ze jejich prakticke pouziti neni vubec jasne a vetsina deti je nesnasi a nerozumi tomu, co se to vlastne uci, ale 380 milionu ze 400 celkove nutnych na stavbu IQ landu v Liberci, to neni problem...!!!...taky bych chtela za 20 milionu zrekonstruovat celou fabriku a jeste pristavet "novou budovu, doslova nabitou moderními technologiemi."...
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Sem si vzpoměl na příhodu. Onehdá sem jel v rochlicích a na poštovním náměstí sem odbočoval vlevo a nějaký frajer se rozhodl že mě tam předjede protože 50tka je málo že. Jenže jak mě v té křižovatce předjížděl tak málem smetl paní s kočárkem na přechodu protože šla z prava a já ji viděl on ne. Lekl se a zabrzdil a já taky takže sme na chvíli zablokovali oba směry. Za přechodem byla zastávka budu plná lidí. Kdyby se tam vyřítil někdo od přejezdu a zazmatkoval by tak bychom to odnesli mi nebo ti lidé na zastávce. A takových situací zažívám dneska na silnici co chvíli.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Cykloni jsou na silnici největší riziko. Se holt člověk musí obrnit a jet kolem nich krokem a s pocitem že to jsou prvoplánový sebevrazi. (aka defensivní řízení) :)
    OMIKK
    OMIKK --- ---
    JONAS3: jo teplarna je taky vyborna to je fakt) rad tam jezdim....ale jen autem)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    koukám, že z nominace cyklostezky máte radost jako já :)))
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    MAGGIE: No tak to je stejná paráda jako to cyklosteska u teplárny. A úplně stejně nad ní exibují, jako tenkrát na Horákovce.
    A cena 16M za 425m mi přijde úplně úchvatná, hlacně ti namalovaní cyklisti hodně stojí...
    Ale hlavně že "dělaj projekty"... a něco kape z toho
    RSZ
    RSZ --- ---
    NONA: nj, to je život, při ježdění autem na sebe prostě bereš riziko, ploty kolem chodníků taky nikdo nestaví..
    NONA
    NONA --- ---
    no nevim , malem sem prejel maly decko a v ten moment sem tam musel chvili zustat stat , protoze mi bylo blbe a hrozne se mi klepaly nohy , nechtel bych to uz nikdy zazit
    RSZ
    RSZ --- ---
    ..každej radši vezme dítě na Viničnou, ale aby mi někdo zakazoval do toho a toho věku jet po silnici je fakt úlet, asi stejnej jako ten zákaz dětských vozíků za kolo..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam