• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Jinak pro ranní špičku se mi do Jičína osvědčila trasa přes Kněžmost. Je to sice delší, ale rozhodně příjemější, rychlejší a dá se i předjíždět.
    RSZ
    RSZ --- ---
    MRDAC_BEDEN: jenže silnice patří krajský správě, takže to není přímo starostova věc (samo že aktivní starosta to určitě posune snáz)..
    A btw 50ka má samozřejmě vliv i na hluk - maximum hluku je od pneumatik, a při padesátce je prostě ten hluk nižší.
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    Jó obchvaty, ty byly prej nejlepší za Rommela, dneska už to není co bývalo.
    WYMA
    WYMA --- ---
    JONAS3: tak ani obchvat nemusí bejt těsně vedle vesnice. inu uvidíme, co s tím provedou :)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Podmínka je obchvátit ty všechny prdele :) Dnes je problém prosadit obchvat okresního města. A si představ, že po někom budeš chtít obchvat Sedmihorek, Hnanic, Ktové... Výkupy pozemků v těsné blízkosti takových obcí. To mi přijde jednodušší kousek dál "vyvlastnit sedlákovo".
    WYMA
    WYMA --- ---
    JONAS3: teď nevím jakou podmínku máš na mysli?
    mě teda přijde rychlejší a levnější na tom daným úseku ty všechny prdele obchvátit. proč by to měl bejt problém, resp. proč by to měl bejt větší problém, než postavit rychlostku? např. při cestě z MB na ČL je první vesnice po cca 30km...
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    WYMA: S tím by se dalo souhlasit pokud by byla splněna u nás nesplnitelná podmínka. A udělal obchvat každé "prdele" na silnici I kategorie. Na to prostě zapomeň. Proto si myslím, že rychlostka je zde ideální.
    Navíc je velký rozdíl mezi 4 pruhy. Kategorie D (dálnice) a R (rychlostní komunikace) se výrazně liší v parametrech - šířka odstavných pruhů, poloměry zatáček, sklon,... a proto daleko levnější.
    THOR_CALYSTERN
    THOR_CALYSTERN --- ---
    Sorry za spam, pro případ, že by se to k někomu ještě nedostalo...

Prosím, sdílejte se svými známými ze severu, zvláště pokud jsou (i ze širšího okolí Rovenska) - díky za spolupráci!

[ Hledá se ARTHUR! / ostatniother / 13.4.2014 / CR - Liberecky kraj - Rovensko pod Troskami ]
    RSZ
    RSZ --- ---
    RSZ: Jičín-Hradec sem chtěl napsat
    RSZ
    RSZ --- ---
    JENDAVB: popravdě, zas takovej extrém to není, za jičínem-hradec je o dost horší, tam opravdu nemá smysl ráno v půl osmé předjíždět.. neříkám že bych u tý silnice chtěl bydlet, ale to bych nechtěl ani tady na "horákový"
    WYMA
    WYMA --- ---
    Mě by v tom úseku zcela stačilo, kdybych mohl jet celou dobu kilo a nebrzdil co 3 km ve vesnici. Na to stačí rozumně širokej dvouproud a občasným rozšířením na 3 pruhy a obchvaty vesnic. Což jak jsem pochopil, je přesně to, co je v plánu. Takže za mě OK.
    Obecně mi přijde, že nekompromisní lpění na 4 pruzích s parametrama dálnice je lekcdy nepotřebný, zbytečně drahý a vůbec nesmyslný. Zvlášt pokud na to nejsou prachy.
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    RSZ: Kolikrat za rok cumis na valdstejne do kraje a kolikrat te sere projizdenim tech debilnich vesnic kdyz jedes do hradce ?
    RSZ
    RSZ --- ---
    JONAS3: nějak se neumím rozhodnout, když stojím na Valdštejně, a čumím do kraje, tak se na to dívám trochu jinak než když v 7 ráno spěchám do Pardubic, a marně vyhlížím kde předjedu ifu s uhlím:)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    RSZ: Z toho jsem opravdu "nadšený", a myslím spousta obyvatel dotčených obcí také
    RSZ
    RSZ --- ---
    Dálnice přes Český ráj nebude. Je drahá a zbytečná, tvrdí ministerstvo - iDNES.cz
    http://liberec.idnes.cz/...y-raj-nebude-diw-/liberec-zpravy.aspx?c=A140416_112934_liberec-zpravy_ddt
    RSZ
    RSZ --- ---
    WYMA: jj, stejně jako s pikem v pohraničí:)
    WYMA
    WYMA --- ---
    EWUSHA: berou to obchodně, neprodám já, prodá někdo jinej.
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    WYMA: taky by mohli jít na základní školy. větve si nelámou hlavu ani s prodejem tabáku 6letejm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam