• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    WYMA
    WYMA --- ---
    GECKO: blbost. precti si poradne ten clanek, v cem spocivaji ty nejvetsi omyly. chybu nedela ten kdo dojede na konec a pak se zarazuje, ale ten, kdo se zarazuje dva kilometry predem.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    SUIOR: Mno nemyslím si, že by tady zrovna zipovací pravidlo platilo... IMHO je to stejný problém jako u nájezdu na R10 u Černého Mostu A tam se teda najíždí fakt blbě... tam mám pořád strach, že mě někdo jedoucí od jižní spojky sejme...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    TABBY
    TABBY --- ---
    SUIOR: Rovnostarsti ridici? Spis ti, kteri nevedi, kde to zuzeni uz skutecne zacina...
    GECKO
    GECKO --- ---
    DOCENT: No uplne nevim, co tim ted chces rict... Predpoklad zipovani je, ze dochazi pred zuzenim k soubezne jizde (tedy vpodstate dve souvisle kolony, kde je mozne jet pouze rychlosti dle vozidla pred sebou).

Jenze SUIOR: popisuje situaci, kdy je levy pruh volny a on tedy ty ostatni PREDJIZDI a pak ale plati uplne jina pravidla (napriklad nesmi toho v prubeznem pruhu omezit a ohrozit). Tvrdi tu, ze se chova presne dle pravidel, ktera ale evidentne nezna. Vybral si z nich pouze cast, ktera je pro nej vyhodna a zbytek bud nezna, nebo ignoruje. To je znakem charakteroveho problemu.

Ono, pokud to situace umoznuje, je samozrejme rozumne se pred znacenym a avizovanym zuzenim zaradit do prubezneho pruhu a plynule jim projet a pokud pred zuzenim za takove situace nevznika kolona, je to mnohem lepsi nez zipovat. (dalnice, slabsi provoz, kdy proste staci sundat nohu z plynu, ubrat na tech 80 a zaradit se do spravnyho pruhu a pak vsichni pokracuji - tady je zuriva jizda v koncicim pruhu a pak zipovani evidentni blbost, takze zip neni univerzalni pravidlo kdykoliv jeden pruh konci.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    GECKO: No však, základ je zařadit se daleko před zůžením, tím sólo jedoucí vyčůránek ztrácí legitimitu na zařazení a zuřivým troubením nutit auta před sebou ho nepustit. Hehe, dosud jsem netušil jaké dobrodružství na silnicích čeká :)
    SUIOR: Škoda že nestojí v LEVÉM pruhu, to by tomu dodalo tu rovnostářskou pointu ...
    GECKO
    GECKO --- ---
    SUIOR: Paradoxne tim to pravidlo spis porusujes, protoze zip predpokalda, ze dochazi k soubezne jizde ve dvou (nebo vice) pruzich, z nichz jeden konci. Pokud dojedes sam volnym koncicim pruhem az ke zuzeni a pak se tam cpes, tak jaksi nejsou splneny vstupni podminky. Vpodstate se dopoustit predjizdeni. Viz napriklad zde: http://www.autoweb.cz/pravidlo-zipu-a-nejhorsi-omyly-a-myty-o-nem/ Jina vec je, zda je takoveto "predcasne" vytvoreni jedne fronty rozumne nebo ne...

6746: dtto
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    dokdy je ta 35ka zúžená?
    SUIOR
    SUIOR --- ---
    Ne, to je přeci jasný! Stojíš ve frontě a nepředbíháš. To je jako fronta na banány. Stejnej případ. Že skupina stejně uvažujících blbů (a fakt nevím, jak jinak to nazvat) zablokuje dva sjezdy je přece v pohodě. Hlavně že jsou na tom všichni stejně!
    6746
    6746 --- ---
    SUIOR: Kdyby jenom pěstičky, nedávno mě tam nějakej pacient ani nechtěl pustit do zipu. Popojížděl a tak... A když sem se tam stejně nacpal, došlo i na fakáče a troubení. Ještě že mam ten klakson z náklaďáku. :)
    SUIOR
    SUIOR --- ---
    Uzavírka průtahu 35 Libercem je fajn. Rovnostářští řidiči si užívají stání v pravém pruhu, já jedu levým, zcela volným, až ke zúžení. Tam se přesně dle pravidel zazipuju a v klidu pokračuji dál. Den co den.... Ještě si užívám nasupené pohledy a hrozící pěstičky ignorantů :-D
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    RSZ: ne, jen tunel
    RSZ
    RSZ --- ---
    ERVIN: Jezdím kolem ty cedule "ul. Aloisina vysina uzavrena" k našim a nechápu to vůbec, tam se asi staví metro ne?!
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    RSZ: Když už jsme u toho hejtu, tak třeba od jara dělaj něco na Aloisině výšině... A myslíte, že to maj už hotový?
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MUFLONEK: Kinokáva by taky mohla bejt schůdná...
    KOJB
    KOJB --- ---
    MORIARTY: v pátek to bude opět luxusní dopravní situace pro LBC, kde se s posranym odbocovacim pruhem od globusu serou třičtvtě roku a kde stačí uzavřít kousek rychlostky a zkolabuje cela doprava ve městě :D velebnosti, jdu blejt
    WYMA
    WYMA --- ---
    JESTEDMAN: že se kvůli větším akcím jakýhokoliv druhu zavírají ulice je vcelku běžný, nejenom v liberci, a nejenom kvůli fotbalu. uzavírka na pár hodin není problém. sem spíš čekal, že bude zavřená křižovatka valdštejnská chrastavská na příští dva měsíce, což by bylo o poznání horší.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    WYMA: já ne
    WYMA
    WYMA --- ---
    JESTEDMAN: fotbal, chápu :)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    WYMA: nemám, jen jsem to zaslechl, nezajímá mě to, ale má přijet zas hromada holandských fanoušků
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam