• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    CERMINEK: Kolej už umřela. Už se tam ani nechlastá, všude jen čermínci a nuda ... Jsou pryč ty časy, kdy se ta zvěř držela v klubech přímo na kolejích schválně mimo centrum, aby nebyl ve městě moc bordel ...
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    CERMINEK: ale to tak nejak k vejsce patri a pocita se s tim ne?
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    JESTEDMAN: Nemyslím, že by to oživili. Mně ti dnešní studenti přijdou nějací divní. Málo chlastají, málo fetují... furt by něco chtěli řešit, učit se, chodit na zkoušky a ve čtvrtek oktávkou od tatínka rychle domů k mamince.
    Jóó, za nás to byla jiná jízda ;)! 1x za semestr domů, zanzik narvaný, v hadovi se sedělo na zemi. A pak jsem by taky mockrát rád, když mi máti z domu nezavolala na pevnou na pokoj, zrovna v půlce týdenního tripu. A i zkoušky se daly udělat... někdy.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    JENDAVB: těžko, rybník pod broumákem je chráněný krajiný prvek.

a pokud zaplním prázdný prostor textilany studenty, opravdu tím oživím centrum města?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    MALY_BOBIK: Ono by možná nepojmuly, ale většina lidí, díky aktuální politice TUL okolo zahraničních studijních programů, z kolejí zdrhá na priváty... Bohužel nejde se moc učit, když ti 5x týdně někdo v blízkém okolí chlastá... Poslední roky na koleji mě tam tohle fakt sralo...
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    RSZ: budou i souboje lodí jak v koloseu ?
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    RSZ: jsem prave myslel ze koleje nepojmou vsechny ty lidi co na tulce studujou. Asi mam zastarale informace :)
    RSZ
    RSZ --- ---
    já bych tam udělal obří arénu pro 40000 lidí, kde budou bojovat veleještěří roboti co chrlej oheň
    RSZ
    RSZ --- ---
    MALY_BOBIK: naopak, škola se zbavila kolejí ve vesci jako nepotřebných.. a počet studentů ještě klesne, takže celé to je opravdu tak možná námět na vizualizaci v prváku na FUA, ale s realitou to nemá společného nic.
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    ERVIN: na kolejich je rok od roku mensi bordel v podstate aktualni ustaleny stav je, ze pulka hospod ma pres vikend uplne zavreno a jediny den kdy je narvano je streda - zbytek tydne je normalni stav ze v zanziku jsou dve barmanky a tri zoufalci na baru ktery doufaj ze prijede taxik s narvanejma panickama z centra.
    neco jineho je samozrejmne zacatek semestru, ale i tam se obdobi zkracuje. drive byla kalba od zari do vanoc, dnes je za 14 dni po vsem
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    JESTEDMAN: V Olomouci, Drážďanech, Mnichově a Kodani to funguje.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ERVIN: otázka je, jestli zaplnění studentama = oživení centra
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    JESTEDMAN: Ke všemu i pozici to má dobrou. Utopený v údolí, obklopený vegetací, takže ten hluk a ruch, pokud by to bylo dobře koncipovaný, by vůbec nemusel bejt problém. A pojďme řežit zeleň ve městě, kde je to z centra 10 minut tramvají do lesa.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    JESTEDMAN: Tak jo, v centru se nebude stavět, abys měl kde kadit. A pokud chceš klid, tak bych doporučoval odstěhovat se na vesnici, i když tam by tě mohli srát kohouti a zvony z kostelíčka...

RSZ: No, zábavy na kolotočásřký úrovni je v centru až dost (Babylon například), v ideálním případě kombinace bydlení/office/inkubátory (komerce je už vcentru až až) a těch kolejí. Stojim si za tim, že by to konečně vypadalo jako v centru stotisícového města. Studenti jsou ještě pořád v módu, kdy večer vyrazej ven (narozdíl od lidí, co seděj doma a žerou bůček) a maj relativně dost peněz. Mohlo by to znovu oživit Pražskou a Moskevskou, mohlo by to stimulovat mladý absolventy, aby v Liberci zůstávali (protože když žiješ na kolejích, chodíš na Husovku a pak zas mažeš na koleje lejt do Žita/Zanzu/Hrocha/S-ka).

V rámci toho by se stejně nějakej ten park, kde by se dalo kadit pořešil. A pomněme ještě díru na Perštýně, ale to už jinde jsme, to jiná vesnice.

A tím končím. Děkuji za pozornost.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    já nevím, ale koleje tam už jsou a jako člověk co bydlí nedaleko budu rozhodně v referendu proti, aby se tam navozila taková chátra jako jsou vysokoškoláci, stačil jeden hipster festiválek s pár reprákama a člověk ani nemohl otevřít okno, jen si je nechte tam kde jsou.
    To prostě nemůže být ve městě ani kousek nezastavěnýho místa bez účelu, kde se člověk či pes může v klidu vysrat když jde z hospody...
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    RSZ: hele vcelku s ERVIN: souhlasim, postavit tam dalsi cast koleji tak by to byl cajk. Vic alkoholiku v centru hospodske potesi :) a stavajici koleje sou vcelku plny ne ?
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Jen počkejte na to "voživeníčko" v centru, až tam bude stát to datové centrum. A pak by dával kampus místo textilany smysl, bude potřeba stovky nových nadějných ajťáků.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    VEETUHS: Nebo přesunout kampus do Žabáka!

Oh, wait...
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    a nešlo by tam přesunout Žabáka?
    RSZ
    RSZ --- ---
    ERVIN: centrum by oživily taky kolotoče, cirkus humberto, a medvěd žonglující s míčkama na každém rohu - je to asi stejně reálný jako přesun kampusu a kolejí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam