• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    CDR: až bude na radnici zase břidlice tak bych je začal brát vážně ...
    ANDULKASAFAROVA
    ANDULKASAFAROVA --- ---
    Zdravim, nejakej sikovnej elektrikar by se nenasel? :) Diky
    CDR
    CDR --- ---
    ERVIN: jsem to nestudoval zblízka :)
    Já mám poslední dobou trochu pifku na památkáře.
    Je jim často jedno, že budova chátrá, nefunguje, hlavně že je zachovaný stav.
    Ale když jde o velké developery, tak ohnou hřbet.
    MY například nemůžeme renovovat objekt v Barvířský. Pod plechovou střechou jsou došky.
    Stavební práce možno až po zhotovení projektu, došky (neviditelné) musí být zachovány.
    Zrovna ty víš, jak ten barák, kde pracuji vypadá.
    Hnus.
    Jediná hodnotná věc, co na něm je, je pískovcový portál.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    A propos ta veleúžasná rekonstrukce domu v roce 2005, kterou zahajoval Vávra. Byl jsem se v domě podívat, když už nějakou dobu fungoval. Celý to přepříčkovali sádrokartonem do takovejch buněk, strašně špatně. Oslavována možná byla tehdy rekonstrukce fasády do původního stavu... To je tak jediný, co na tom domu stojí za zmínku. Z interieru nezbylo ani zblo... Leda by se sádroše vyrvaly, že...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    CDR: Promiň, font taky nenjni stejnej. Chápu snahu udělat to co nejvěrněji, ale je to blbě...
    EUCHRID
    EUCHRID --- ---
    Zdravím vás. Mám takovou specifickou prosbu. Sháněl jsem pro kamaráda knížku od Miloslava Nevrlého Kniha o Jizerských horách. Smířil jsem se s tím, že novou neseženu, aktuálně jediný kus prodávají za 1600, což mi dokonce i za tuhle knihu připadá zrůdně mnoho. Podařilo se mi sehnat starší antikvární kus, ovšem chybí v ní mapka, původní majitelka ji nemůže najít. Pokud je mezi vámi někdo, kdo tu mapku má, byl byste někdo ochoten za symbolickou úplatu tu mapu nějak obstojně naskenovat? Třeba za dvě stovky, když jsou ty Vánoce...
    Jinak se omlouvám za v podstatě inzerci, ale vzhledem k tomu, jak je to specifický, věřím, že to pochopíte.
    WYMA
    WYMA --- ---
    tady už se to taky řeší

Dům Brouk a Babka načerno přišel o původní nápis. Památkáři se zlobí - iDNES.cz
    https://liberec.idnes.cz/...itch-napis-fsy-/liberec-zpravy.aspx?c=A171214_134305_liberec-zpravy_jape
    CDR
    CDR --- ---
    RSZ: hnidopich, který nedocení rčení ze Zaklínače!
    RSZ
    RSZ --- ---
    CDR: promiň, ale každý meč dvě ostří nemá..
    CDR
    CDR --- ---
    každý meč má dvě ostří.
    Jistě, nahradit Brouk a Babka názvem Snowbitch je hrozný. Oceňuji stejný font a provedení písma.
    Jedná se však o změnu vratnou a co vám památkáři jaksi nezmíní, je to, že Brouk a Babka, na nejrušnější pěší zóně Liberce zel prázdnotou a chátral, kdežto nová společnost Snowbitch dává naději ve vdechnutí nového života a oživení kdysi okázalého obchodního domu.
    Jenže takhle památkáři nepřemýšlí.
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    Tak zase něco k debatě. Nápis Brouk a Babka vs. Snowbitch:

Z fb události, která vyzývá k navrácení původního nápisu (zde: https://www.facebook.com/events/383118525478188/) cituji:
    Miloš Krčmář, ředitel Národního památkového ústavu Liberec: “Jedná se o akci, která je bez vědomí orgánů památkové péče a NPÚ, věc již byla oznámena oddělení památkové péče Magistrátu města Liberec, které musí provést nezbytné právní úkony vůči tomu, kdo nápis odstranil a zajistit jeho navrácení na místo.”
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    https://www.kraj-lbc.cz/...ionalni-historie-jedinecny-nastenny-kalendar-je-prvnim-krokem-n681483.htm

tyvole to se zas někdo předvedl, už ho mám objednanej, dokud ho nestáhnou. opomněli (zřejmě záměrně) přidat i vlajku podkarpatí.... a tipněte si jaký obrázek je v září..... ano správně hajlující pravice před frýdlantskou radnicí, tvl to bude za pár let poklad :)
    ARILIN
    ARILIN --- ---
    VICE Guide to Liberec - VICE
    https://www.vice.com/cs/article/7xwx4e/vice-guide-to-liberec
    Ani Žabák nechybí ;)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Hlásím zavřenou Sokolskou od Šalďáku dolů. Příjemné pondělní překvapení.
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    RSZ: nějakej USB udělátor mám, ale nemám ho teda vyzkoušenej, možná bych si to radši půjčil komplet, to by bylo super. Pošta
    RSZ
    RSZ --- ---
    ZORBEN: ted jsme to dělali, můžu půjčit video i grabovací "kartu"
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    nemel by nahodou nekdo prosim na pujceni/darovani/levne odkoupeni funkcni VHS prehravac? chtel bych si zdigitalizovat nejaky stary videa. diky
    RSZ
    RSZ --- ---
    ZICHY: libereckým krojem jsem myslel montérky z plastimatu nebo benteleru
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    RSZ: a v rámci utrpení pacientů by mohl být týden parkování u kláštera zadarmo
    ZICHY
    ZICHY --- ---
    RSZ: měl jsi snad na mysli před arénou v dresech bílých tygrů, ne?
    navíc počkej s těmi oslavami, dokud mi neotevřou dálnici včetně nájezdů, kde jezdím každý den, tak nic vztyčovat nehodlám...po otevření to bude ovšem jiná káva...navrhuji ohňostroj...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam