• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    CDR: Techtle strikes back!
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    JENDAVB: jj, dělalA jsem ho na hale ;)
    CDR
    CDR --- ---
    Musel jsem se včera trochu smát, když jsme se včera na malé tour de pub stavili ve Vokně.
    Zatímco v ostatních podnicích se šlo částečně distancovat a nemačkat se, ve Vokně si to omladina přebrala jinak, nebylo tam 50 % kapacity, ale dvounásobek, tělo nacpané na tělo, klidně 200-300 lidí
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    SCHIFFI: to tam sqatuješ v merglu co si dělal na Hale ? :D
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    SCHIFFI: dodatek- ideálně nechoďte pls o víkendu, to tu bývá sámoška a nemáme moc čas se lidem individuálně věnovat.. :)
    ANDULKASAFAROVA
    ANDULKASAFAROVA --- ---
    Cus, není tu někdo přes okna? Bych potřebovala sestelovat balk.dvere a jedno okno, v Rochlicich (táhne) . Dík
    DEEBON
    DEEBON --- ---
    Je to hned naproti vstupu do vyzkumaku, jeste v Jablonci v ulici za Plynarnou, kazdopadne 500tisetletou povoden si z toho neumim představit chrlit. Nicmene co docela stoji za to je o kus niz prave brandelska kaskada, kdyz teda korytem tece hodne vody. Uplne jina Nisa nez ji zname.
    CDR
    CDR --- ---
    DEEBON: asi jo. Teď si přesně nevybavím, kde.. Ale je to ještě nad Prosečí.
    DEEBON
    DEEBON --- ---
    CDR: neni to ústí ty štoly ještě v Jablonci u výzkumaku nad Brandlem spíš než nad Vratislavicema?
    CDR
    CDR --- ---
    RSZ: jenže například okolo autobusáku v JBC je dost místa na rozlití, které by fungovalo jako poldr. Stejně tak o něco níž kruháč a další nízko položená místa, Tyršův park možná, rovina u konečné tramvaje
    To se nestane a tak té vody odteče více v jeden okamžik, může vzniknout i povodňová vlna.
    Nevím, jak mají přesně pořešenou regulaci odtoku.
    RSZ
    RSZ --- ---
    CDR: no hlavně co odteče štolou by stejně odtéct muselo ne? vše teče do nisy? akorát se vyhneš škodám na potoku pod přehradou (a pustíš to rychleji a vetší dál - stejně jako to teď udělá liberec s protipovodnovou stěnou:)
    CDR
    CDR --- ---
    RSZ: nojo, ale od postavení tý štoly jsem si nevšiml nějakých větších úprav koryta od vyústění, které by logicky měly následovat
    RSZ
    RSZ --- ---
    CDR: tak ono se to na vtoku nějak reguluje žejo, když je katastrofa dole, nemůžeš tam jen tak poslat dáreček a děj se vůle boží:)

mě teda přijde že častěji (a horší) jsou povodně dál na nise, ale možná jen nebyla dlouho ta správná povodeň, minule to přiteklo do nisy jeřicí apod.
    SONIC
    SONIC --- ---
    GECKO: pravda pravda..stadak sem zapomel..
    GECKO
    GECKO --- ---
    SONIC: No mám pocit, že poslední velká povodeň, co pravda sebrala Chrastavu a okolí mnohem víc poslala pod vodu kus Pavlovic kolem stadionu a možná i další části města.... a v centru to bylo dost na hraně...
    CDR
    CDR --- ---
    noo.. já bych jen připomenul, že ochrana jablonecké přehrady před povodní je realizována protipovodňovou štolou, která ústí nad Vratislavicemi :3
    Takže pokud by došlo k pětisetleté vodě, tak Jablonec pošle Liberci hezký dáreček.
    SONIC
    SONIC --- ---
    SONIC: ted si vybavuju ze vratak mel nakej problem ale to je asi vsechno..
    SONIC
    SONIC --- ---
    Liberci chybí ochrana proti povodním, chystá zdi a mobilní stěny - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...ova-opatreni-povoden-ochrana-luzicka-nisa.A201120_082259_liberec-zpravy_jape

Tohle fakt Liberec potrebuje?
    Davaj zas jenom nekomu vydelat?
    Muze mi nejakej pametnik osvezit pamet kdy tady byla vylita Nisa ve meste?
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Čus, od 28.11. do 23.12. nabízím 10% slevu na vánoční stromek u Kauflandu v Pavlovicích. Heslo na slevu je vaše nyxí ID. Pro neřidiče nabízíme i panáka ;) pokud přijde pro slevu málo lidí, dá se i navýšit..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam