• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    MOZEK: Palec nahoru za chuť pomoct.

Já zatím podle návodu fb stránky Přidej se a strhni to
    https://www.facebook.com/pridejseastrhnito jsem zkusil zjistit, zda jsou legální (zatím jen dva) billboardy v Jablonecký ...(a pak nějaký v Plzni a na trase do Klatov a něco kolem Prahy). Celkem fajn činnost takhle od stolu/od kompa. Tady jim někdo z Liberce jménem Jindřich poslal jeho úspěch z Rochlic(e): https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/281024178_1400596827074169_8709638449530963179_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=sM4R3f8Pqp8AX-Xv6nV&tn=lYbbrxytYR_dpEyc&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8TNYdraF3HNFP9v_PpnHyLDJ8SmLK2qHRZiXVbO9t03g&oe=6288B192

A v autě mám štípačky a sem tam (málo) sundám evidentně nelegální bannery.

Normálně mu napiš.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    LUCKY_MAN: Zajímalo by mě, jak svojí troškou do mlejna, můžu přispět k aktivitám, který můžou pomoci odplevelit Liberec od nánosu vizuálního smogu a rozvíjet kultivaci veřejného prostoru a podobná témata. Kdo se tomu věnuje na radnici (kde on evidentně sedí), jaké jsou plány na H2 2022 a 2023 a dál a tak no :-)
    LUCKY_MAN
    LUCKY_MAN --- ---
    MOZEK: Lehce ho znám, ale nejsme aktivně moc v kontaktu. Za mě dělaj dobrou práci. Proč?
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    Ještě k tématu veřejného prostoru:

Liberec a umění ve veřejném prostoru: https://www.ceskatelevize.cz/porady/1095913550-nedej-se/221562248430031/
    Spolek za estetiku veřejného prostoru: https://www.facebook.com/sevpcz

Btw neznáte někdo Jindřicha Gubeše?
    CDR
    CDR --- ---
    CERMINEK: v barvířské vedle barev. Tom Wosaak. Měl by bejt dobrej, je to hlavní servisák Slavíka (fourcross)
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    MAGGIE: Díky. Do druhého dne je to cajk... ono odvzdušnění brzd je akce na 5minut, jen na to nemám vercajk...
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    CERMINEK: McBike do druhého dne, když se to dělá na počkání, tak prý je to na ...
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    CERMINEK: Těžko říct, nemyslím, jedině po známosti. A i tak těžko. Zkusil bych v tomto pořadí:
    - MC Bike na Jablonecké
    - OK Sport - nezmám, nemám zkušenosti, ale dělají to, nevím. Napadlo mě to, že bych to zkusil.
    - Stadtherr v Jablonci (bikeservis.eu) - na toho bych si vsadil, že když uděláš psí oči, že by to mohlo jít. Je fakt dobrý a je rozumný.

Ostatní nedoporučuji pro špatné zkušenosti nebo proto, že to natuty na počkání nebude.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Máme v liberci bkeservis, kde by mi na počkání odvzšnili brzdy? Nic jinýho na kole nepotřebuji servisova ta nechce se mi čekat týden na "předsezónní servis".
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    GECKO: Už jsem se poučila a do budoucna budu hledat kombo servis+STK. Za ty komplikace to nestojí. Vezmeme auto do Dubu.

Moc děkuju všem za rady a komentáře (fajn vědět, že to taky neštve jenom mě).
    GECKO
    GECKO --- ---
    ALONSIA: Hele, jeď do Dubu nebo Raspenavy no... větší šance. Jinak ono si nevybereš.. servisy (hlavně ty malý, jakobylevný garážisti) jsou taky nenažraný. Všichni ti zkusí naúčtovat cenu dílů v koncovkách Kelly, který jsou na netu, přitom ty díly jdou obvykle na netu koupit cca za polovinu a servis na tom má dost velkou marži, kterou si opticky snižuje cenu za práci. Jako OK, za to, že to objednají, zavezou jim to i dvakrát denně a když to nesedí, nebo se nakonec nepoužije to bez problémů vrátí jsem ochotný něco připlatit, ale pokud za výměnu ramene, kde je práce tak na hodinu zaplatím za díl o dva tisíce víc, to už mi přijde trochu nepřiměřený... ale dělají to tak skoro všichni, nakonec v některých případech vyjde lépe slušný značkový servis.
    GECKO
    GECKO --- ---
    ALONSIA: Tak někde to auto asi obvykle servisuješ ne... většina autoservisů za nějaký peníz navíc (tisíc až dva) zajistí emise a STK, emise dost servisů měří přímo u sebe. Výhody jsou dvě... jednak jim to tam prostě dáš a jdeš pryč, nikde nestojíš v jedný a pak druhý frontě... oni by měli alespoň elementárně zkontrolovat co a jak (jako aspoň to obejít, jestli to svítí a cestou zkusit zabrzdit) dojedou na linku a při troše štěstí, když se najde B závada, se kterou by majitele přímo vyhodili a měl by to na měsíc, tak servisu řeknou, že to máj opravit a vrátit zákazníkovi až opravený, ale protokol bude OK... Jako taky z toho systému nejsem nadšený ale co už no...
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    ERVIN:
    NOIZER: Manžel nechtěl dávat auto na STK přes autoservis (dneska jsem se ho na to ptala), protože si prý rádi přiúčtují kdejakou položku a natáhnou tě (jenže to i na těch STK jak se ukázalo). Dneska už bych ty peníze radši dala 1x servisu než jet 2x na STK a ještě do servisu. To vše navíc tehdá v šestinedělí. Frustrace je slabý slovo jak mě to nakrklo. Bohužel jsme neměli štěstí na pražské STK. Nakonec manžel začal jezdit z Prahy do STK Horoměřice, ale moje auto už jsme před stěhováním nestihli.

Děkuju za tip na STK Bohdalec, může se hodit.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    ALONSIA: myslej tim, ze vetsinou kdyz nekde bydlis, tak jezdis vetsinou do toho stejnyho servisu, pokud jsi s nim spokojena.. ja to v praze takhle delal driv s Felicii taky.. rekl jsem svymu servisakovi, at mi to vyresi a stalo to nejakou kacku navic, ale prosel jsem, oni vedi jak na to:)

a jinak pokud mas pocit, ze STK bys mela projit v pohode, tak pripadne zkus v Praze na Bohdalci (https://www.stk-bohdalec.cz/).. ted mam Oktavku r.v. 2009 a prosel jsem uz nekolikrat naprosto bez kecu a bez problemu
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    ALONSIA: Rozumim ti. Já jsem z toho úplně frustrovanej, protože mi přijde, že nenažranost těch mechaniků přerostla nějakou rozumnou mez.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Ono je vždy něco jiného, když s autem přijede paní, nebo když s ním přijede pán. Vlastní zkušenost. Nedávno jsem ale byla velice mile překvapena, když žádné kecy kolem jakéhokoliv rázu neproběhly, byla jsem na opravě píchlé pneumatiky v pneuservisu u kláštera a dodnes jsem z toho paf, jak byl pán naprosto korektní.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    ALONSIA: Většina autorizovaných servisů to zajistí... Já tam vezl auto na garanční prohlídku a rovnou vyřídili technickou...
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    GECKO: a co znamená můj servis? (pardon že se tak blbě ptám, nejezdím dlouho a v Praze mi to můj servis nikdy nenabídnul) jako že nějaký servis Toyoty nabízí i vyřízení STK? Měli jsme blbou zkušenost s více auty u téže sítě STK (v Praze rozhodně nedoporučuji Pronto STK)
    GECKO
    GECKO --- ---
    ALONSIA: Svět není spravedlivý ani ideální místo... smiř se s tím a dej to do svýho servisu, ať tu technickou zařídí. Ten litr za ušetřený čas a peníze IMHO stojí....
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    6746:
    ERVIN: děkuju vám za tipy. Moje auto není žádný vrak, co by STK neměl neprojít. Před půl rokem jsem mu nechala dokonce vyměnit prahy a při tom "zkontrolovat" před STK a stejně si tam o měsíc později ten mechanik vymyslel nějaký "závady". Už jsem z tohoto způsobu přivydělávání fakt unavená a uráží mě to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam