• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    do sbírky ještě jeden dnešní

JONAS3
    JONAS3 --- ---
    ERVIN: Tam jsem si rano ustlal a to jsem šel pěšky. Ale byly tam stopy, které říkaly něco o zábavě pro řidiče :D
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Tak ona i Klášterní a Vítězná byly dneska pro někoho dobrou výzvou. Na Vítězné jsem ráno předjížděl tři nešťastníky, kteří se snažili driftováním dostat nahoru.
    CDR
    CDR --- ---
    bob jsem dnes neprozřetelně slíbil synovi
    Sleduji ubíhající čas ke vyzvednutí ze školky a fyzicky trpím, anžto sníh nenávidím téměř animálně
    RSZ
    RSZ --- ---
    ERVIN: počkej myslíš ten krpal dolů? Tam bych šel nska max s bobama:)
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    GECKO: Nevím. Možná to je kostkama, ale Voroněžská směrem k Pastýřské (i ta protahovaná část) je tobogán točil jsem tam s novejma zimákama slušný piruety.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ..pozdě
    RSZ
    RSZ --- ---
    GECKO: ja myslím, že to je standard, takhle nahovno je tenhle nasolený sníh vždy (je to celkem prašan, mrzne, solanka se nedělá)
    GECKO
    GECKO --- ---
    ERVIN: No to právě ne... je to přemrzlý, suchý a sypký... tím se krásně projede, i když to není stažený... když se to trochu ujezdí, je to pevný a slušný gumy na tom drží v pohodě... ale jak se do toho nasype sůl, nestíhá se to rozpustit ale udělá se ta kluzká kaše. Bydlíme mimo město a tady se nesype, jek semtam pluhuje a rozdíl je obrovský.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    GECKO: Sůl nesůl, je to jak mejdlo. Jen ta nasolená vrstva to udělá extra kluzké...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Dneska to nebude žádnej med... je to jak mejdlo, kde to stihli ráno (v 6 jsem šel centrem) tam jakoby nebyli. Vod baráku nemám šanci vyjet. MHD to jistí...
    GECKO
    GECKO --- ---
    Hele, Opičí hory ráno klouzaly jak sviň. Nevím, potíž je možná v tom, že se to do stálýho sněžení snaží pořešit solí. Výsledek je vrstva měkký nasolený kaše, která děsně klouže. Od nás si ejdu jak král, je to jen stáhnutý traktorovou radlicí, ale jak je to nasolený, tak kluzký... Ale jestli to jde udělat líp nemám tušení...
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Neříkám, že nejezdí, akorát jsem je za těch 3/4 hodiny cesty z Vraťáku po neprohrnutých cestách neviděl.
    JESTEDMAN: Taky to neberu jako kalamitu a už jsem si zvykl a problém s tím nemám. Jen jsem se trochu bál, aby někdo nevisel na Jablonecké nahoru od textilany, ale naštěstí měli obuto všichni dobře.
    A k pražákům na letních. Ve středu v Jablonci na výpadovce na Prahu to stálo. Asi 3 cm sněhu a nějaký pražák to tam zacpal před stopkou. Hrabal jak šílený a ne a ne se hnout z místa. Ani nahoru, ani dolů. Kolona až k zimáku.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    No v tom stoupáku od Chrastavy do Liberce to ráno teda vypadalo poměrně dramaticky. Dva pruhy zaflákaný klouzajícíma kamionama. Divim se, že se tam něco nesemlelo. Sotva jsem to vykličkoval. Ve směru do Boru mě míjelo silničářskejch aut 6 a stejně to nestačilo.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ..nechtěl bych bejt nska pilotem kloubáku:)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    a autobusy to maj taky těžký, stačí pár takovejch vymrdávek ve vhodnejch místech a město stojí a když stojí město, stojí i silničáři

JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    JONAS3: je tam prozatimní provoz, pak snad přeštelujou intervaly. Zelená od franťáku v odbočení na žitavskou je 8 vteřin, holt je tam víc místa, ale intervaly na píču.

JONAS3: pro mně to žádná kalamita není, jsem z liberce, mám zimní gumy a vím jak jezdit, průser jsou pražáci na leťákách a kamiony. Jeden kamion to vzdal na výjezdu z tunelu na prahu, očividně čeká do jara, týpek v traktoru přejel přes chodník od nádraží do tunelu a nad tunelem to celý čistil, potkal jsem ho, jak couvá v rychlým pruhu zpátky k tunelu :) Myslím, že silničáři za to moc nemůžou.
    RSZ
    RSZ --- ---
    JONAS3: já měl ráno krásnou povinnost jet v 7 přes centrum tam a zpět, asi nejvtipnější byl kopec u kláštera
    ..a silničáři mají počítám všechny auta venku, prostě hodně sněží.. a koneckonců i normální předokolkou bylo město v pohodě průjezdné
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    A ještě taková otázečka. Viděli jste někdo dnes ráno silničáře? ;)
    Neprohrnutý Šalďák je boží.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Jezdíte někdo přes křižovatku u Viaduktu?
    Jezdím tam teď několikrát týdně, ve špičce, a nemám teda pocit, že by se situace nějak výrazně zlepšila. Možná jezdím jen špatným směrem a z jiných je to lepší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam