• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    HONXX
    HONXX --- ---
    MOZEK: Je to tak, bazén se bude rekonstruovat tak, aby zůstala zachovaná jeho historická podoba a zbaví se devadesátkových vylepšení. Tobogán a řeka zůstanou. Zbývá "drobnost" - najít peníze. Než se najdou, tak se bude flikovat to nejnutnější, aby se nemusel zavřít, tak jak to doporučil posudek ČVÚT.

Přestavba Tržního náměstí je hudba budoucnosti. Každopádně se brzy začne se stavbou Nové Pastýřské, která se dotkne části náměstí.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    MOZEK: ja byl v bazenu tak pre 20ti lety. vzpominky ale pekne, takovy old-school futurismus vychodniho bloku, ale zajimave proveden. kdekoli jsem a citim silne chlor, vzpominam na odpoledne v bazenu a saune s tatou. jedinecny :D ale je tam teda dost subjektivnich dojmu z mladi, asi bych to dnes vnimal jinak.

jsem teda zvedav na to reseni dopravy. chapu, ze na zapojeni parku k bazenu se ulice musi uklidnit, ale to bych vyhodil i tu MHD par metru dal. jezdivam tudy autem za babickou do rochlic kdyz jsem v LBC, tak uz mam strach, kudy me to bude hnat. ale asi to musi nejak byt, chapu. liberecke silnice jsou zaludne, a obcas jsem fakt rad, ze jsem tam delal ridicak, protoze jinak bych tam ted pravidelne zbusoboval neskutecnej bordel.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    CDR: zajdi, stojí to za to ;)

Jako teoreticky by ta rekonstrukce měla být citlivá k původnímu návrhu:
    archiweb.cz - Rekonstrukci bazénu připravuje Liberec s jeho původním autorem
    https://www.archiweb.cz/n/domaci/rekonstrukci-bazenu-pripravuje-liberec-s-jeho-puvodnim-autorem
    Zároveň by měla zahrnout revitalizaci okolí:
    archiweb.cz - Liberec podle návrhu více propojí bazén s přilehlým náměstím
    https://www.archiweb.cz/n/domaci/liberec-podle-navrhu-vice-propoji-bazen-s-prilehlym-namestim

Uvidíme, jak to celé dopadne. Věřím v KAM :-)
    NOIK
    NOIK --- ---
    MOZEK:
    CDR: přesně tak, navíc je to skoro všechno dochovaný v původním stavu, což se dneska už moc nevidí, zvlášť v bazénu
    CDR
    CDR --- ---
    MOZEK: njn, jsem architektonický (nejen) barbar, fakt si zevnitř nevybavím nic extra :3
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    CDR: Ano, celá stavba libereckého městského bazénu, včetně jeho interiérů je pozoruhodný a cenný architektonický počin.

"Budova plaveckého bazénu je mimořádně hodnotnou ukázkou pozdně modernistické sportovní stavby, spojující v sobě technicistní tendence s emotivním pojetím architektury a právem tak patří k nejhodnotnějším a nejzajímavějším stavbám svého druhu na území České republiky."

Plavecký stadion - Památkový Katalog
    https://pamatkovykatalog.cz/plavecky-stadion-12167708
    CDR
    CDR --- ---
    NOIK: já jsem v lbc bazénu nebyl asi 15 let... A tak marně vzpomínám, tam jsou nějaký hezký interiéry?
    NOIK
    NOIK --- ---
    ERVIN: celej bazén se má v dohledný době rekonstruovat, to je nějaká první vlaštovka nebo jenom provizorní záplatování? ...jinak trochu se obávám, že ty parádní autentický interiéry a detaily při tý opravě zprasej
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Oprava obkladu v pánskejch sprchách v bazénu dopadla funkčně, nikoliv hezky...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    HAROLD: netuším, já je potkal párkrát na nějakých oslavách se stánkem, ale na webu píšou, že mají galerii a umění jsem u nich nenašel, tak snad...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    JESTEDMAN: Sou kamenný, nebo jenom e-shop?
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Multikulti Turnov! Dík!
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    HAROLD: v turnově je i https://www.karavana.cz/ - majitel je sympaťák, tuším, že iránec
    RSZ
    RSZ --- ---
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    EWUSHA: Dík!
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    HAROLD: když budeš mít cestu přes Turnov, tak tam je krám s kořením. Mají pěkné ceny. Peso Josef Isl, Palackého 766
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    DÍTĚ V OHROŽENÍ: Policie hledá čtrnáctiletou dívku z Liberce, nevrátila se z vycházky | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/dite-v-ohrozeni-policie-patrani-liberec_2301250616_ako
    P_T
    P_T --- ---
    lol
    RSZ
    RSZ --- ---
    PPNEKK: Šéf stavby za knl je Šmakal, toho jsem na několika stavbách poznal a byl dost tvrdej a šlapal stavebníkům na krk. Naposledy vedl stavbu budovy G na TUL. A vubec myslím, že ty zlatý časy vicepraci na nové výstavbě jsou pryč, poskytovatele dotaci si ted limity hlídají a stavebník si na tomhle namastí kapsu tak jako tak..
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    RSZ: jsem zvedavej na konečnou cenu:D
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    JESTEDMAN: Jo, tak to jsem pochopil správně... Tam je to roky zamčený, no... :(
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    podle katastru to ma soukromeho vlastnika a je to "pam. zóna - budova, pozemek v památkové zóně"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam