• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    MAMBA
    MAMBA --- ---
    RSZ: Dobrě vědět, čímpak ses provinil?:)
    RSZ
    RSZ --- ---
    MAMBA: potkávám tyhle party pravidelně, takže nějaká nabídka asi bude
    ..zrovna minule jsem byl použitý jako demonstrace nevhodného chování se psem:)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    MAMBA: nejsem pejskofil, ale pokud vím, tak jsou cvičáky, kde se takoví jedinci schází a dělí se o svá trápení, jeden je za hokejkou, druhý je na rušičce a další u letiště. A předpokládám, že to nejsou jediná místa
    MAMBA
    MAMBA --- ---
    Zdravím, nevíte, zda se v okolí Liberce někde potkávají pejskaři na socializační vycházky nebo třeba jen tak nějaká skupinka se psy na vyblbnutí? Teď budeme častěji v Liberci a mému psovi tu dost chybí nějací psí kámoši:)
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    V Géčku zrušili knihobudku:-( kde v Liberci potkám jinou?
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    Všechny ty technologie lžou! Pojďme udělat happening měření S Toweru krejčovským metrem!

ATAN
    ATAN --- ---
    MOZEK: hezky 😁
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Zatim všechny moje interakce s GPT probíhají podle tohoto ilustračního mustru:

- Jmenuj mi tři nejvýznamnější památky Liberce.
    - V Liberci jsou nejvýznamnější památky novorenesanční radnice, vysílač na Ještědu a Muzeum růžových králíčků.
    - Wtf? V Liberci není žádný Muzeum růžových králíčků.
    - Omlouvám se, máte pravdu. Tři nejvýznamnější památky Liberce jsou vysílač na Ještědu, jezdecká socha Winstona Churchilla a indiánské pohřebiště.

A tak furt dokola, takže na konci jsem už plně ukotven ve zcela alternativní realitě. :D
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    MOZEK: No, mně zatim GPT celkem důsledně ve všem kecá, takže bych se od toho moc neodpichoval :D
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    ATAN: ;-)

ATAN
    ATAN --- ---
    Nevite, jak je vysoky v metrech S Tower (Elitex)? Nikde to nemuzu najit.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    Díky moc!
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    JONAS3: jasný, já myslela tu oficiální verzi.) Že je tam možnost i mimo část města, což může pro někoho být z logistických důvodu lepší varianta.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Myšleno i tak, jak píšeš zde VICTO_REA. Domluví se a bere nejbližší.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    VICTO_REA: Ano, sourozence jsem opomenul, ale to asi nebylo v zadání. Ale je to tak.
    Jinak ta spádovost - ano, oficiálně se neřeší, ale co jsem pochopil z povídání s "naší" ředitelkou (přece jen 3 děti, to už máme k sobě blíž ;), občas tam zaskočím na výpomoc opravit koloběžky, odrážedla...), tak ano. Při rovnosti je to v kompetenci ředitelky rozhodnout, a ta se pak dívá i na adresu.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    JONAS3: spádovost se neřeší jsem pochopila, když jde o část LBC. Naopak je dobré prý dat jednu mimo bydliště, třeba tam kde máte práci, že ty na periferii jsou méně zasekaný. Body se dávají za věk a za sourozence, ne za čast města.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Jo a spádovost je důležitá, jako bydlet na Hanychově a dávat dítě na Horskou není úplně rozumné z pohledu přijetí ;) Ale to je asi jasné.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    MOZEK: Je a není... záleží na tom, kdy dítě chceš zapsat. Pokud je to předškolák, je to povinnost ho vzít.
    Pak záleží na věku a počtu žadatelů. Věk je kritérium a čím mladší, tím "hůř". Ale 4 leté dítě by se podle mých zkušeností (3 kluci) mělo dostat "natuty". A pak se ta šance snižuje, ale ne nijak dramaticky. Nejmladšího jsme dostali do školky ve 2 a tři čtvrtě letech. A když to neklapne hned v září, ona se ta místa uvolňují (stěhování, přesuny...) a do Vánoc je tam i zářijový tříleťák prakticky jistě.
    Rozhodně bych se z toho ale nehroutil, není potřeba prudit ředitelky nebo jim strkat obálky, ačkoliv spoustu lidí podobné nesmysly žvaní.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    MOZEK: ty 3 školky, kam dáváš přihlášku si to mezi sebou domluví aby ho aspoň v té jedné přijali. Takže za mě to jsou stres kecy, co se ujmou s větší oblibou než "hele to bude v pohodě"
    Ty stavy obsazení z historie jsem někde viděla, možná tady na portále ale až v těch termínech. U nás se strašilo uprchlíky, odklady z covidu. + malýmu nebyly ani ty 3 roky v září a nakonec v pohodě.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    VICTO_REA: Sice se nás to tento rok ještě netýká (ze všech stran ale žena slýchá, že je nemožné dostat v LBC dítě do školky, tak je z toho celá hin) ale zkouším se dobrat nějakých relevantních dat o možnostech zápisu do MŠ. A situace (počet přihlášek na počet míst atp.). Jsou nějaké zdroje, bo se člověk opravdu musí spokojit s: "Máňa řikala, že to nejni směroplatný."? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam