• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    CDR
    CDR --- ---
    CDR: jinak tedy hlavní stopa vede k Syrovátkovi
    CDR
    CDR --- ---
    liberecká stopa je poměrně výrazná
    až zas uvidím (a ucítím ty jeho smradlavý doutníky) chcimíra Kittnera, jak zasmraďuje s Žídkem barbar kubánským tabákem, tak mu snad pogratuluji. Jsou to fakt kluci šikovní

Hrdlička vyhrál kauzu falešné restituce. Získal pozemky za miliardy - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-hrdlicka-vyhral-kauzu-falesne-restituce-ziskal-pozemky-za-miliardy-242072
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    RSZ: Taky nemůžou zvolit nejakej méně stravy titulek. Mohli by ocenit že máme taxi levnější než MHD například.
    RSZ
    RSZ --- ---
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    NAILER: Nejsme sousedi? Bydlím u 18tky a děti chodili do Berlína.
    RSZ
    RSZ --- ---
    NAILER: jj 145, obvykle nastupujeme u školy na husovce. Trochu nevýhoda je, že jsou to mezimestske busy plné sedaček a s úzkou uličkou, takže všude trcej špičky bezek a dostat tam sáňky bývá peklo. Ale zase to má vibe cesty na lyžařský výcvik :)
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Od 26.12. by měl jezdit skibus 145 po trase 19 až do Hrabětic. Přes týden jen párkrát za den, ale o víkendu celý den.
    Skibusy – Jizerské hory – zima 2023 / 2024 - Běžecké trasy, skibusy - Jizerské hory - Liberec
    https://www.liberecky-kraj.cz/dr-cs/16468-skibusy-jizerske-hory-zima-2023-2024.html
    NAILER
    NAILER --- ---
    RSZ: Aha, tak o tom skibusu nevím, to je dobrý, ale kdyby natáhli 19 aspoň na Maliník, bylo by to fajn. Chápu, proč tam nejezdí, ale pro mě (vlastně i zbytek rodiny) je 18 do Bedřichova nejpoužívanější MHD ve všech ročních obdobích, a jiná alternativa není (kromě Jablonce, že...). A to ještě v docela dost případech nastupuju nebo vystupuju u elektrárny, nemuset se vracet k autu na výchozí místo je fakt skvělý.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    Při hledání bydlení bych koukal i na spádovost základky. Nevím, jaký je žebříček libereckých škol, ale hodně lidí si mění trvalý pobyt kvůli ZŠ na Husovce a Lesní ZŠ.
    Jinak děti jsme měli a máme na MŠ Klášterní (taky u sedmikrásek), bývalá ředitelka z toho udělala super školku.
    RSZ
    RSZ --- ---
    .. Jinak jo, potvrzuju, i s miminem a sankama to je super
    RSZ
    RSZ --- ---
    NAILER:.. nebo 19 na druhé straně kopce a po trase 19 jezdí v zimě i ČSAD skibus
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    Já se hlásím za tým Kristianov. Školky za mě super Sedmikráska (tam je ten můj potomek) a sousedka měla obě děti Nad přehradou. Taky super.
    NAILER
    NAILER --- ---
    A kdybyste zvažovali přes zimu běžky, tak hledejte bydlení u busu 18, pak nebudete muset do Bedřichova autem nebo se složitě dostávat k busu. Bydlet u 18 je pro nás asi největší bonus Liberce.
    NAILER
    NAILER --- ---
    Hm, jezdím do Prahy busem a mám to 2 hodiny od dveří ke dveřím i s odevzdáním syna do školky. A z toho hodinu v buse můžu třeba pracovat. Nejezdím každej den, ale jet autem by mě ani nenapadlo.

Zpět k otázce, vyzkoušený školky - DS Montik v Harcově, špatný. MŠ Myšičky (2-4 roky) super, jsou i celý prázdniny, MŠ Bertík (v údolní) geniální.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    MOZEK: jezdíš meziměstsky veřejně? smekám!

šlo mi o to, že hodně lidí kolem mě vnímá vlastní baráček na předměstí či vůbec "na venkově" jako jakýsi cíl. zároveň chtějí práci v korporátu či za ní musí právě dojíždět. a třeba rakousko to ještě dotuje ("pendlerpauschale"), což je imho dost šílenost. protože se to nemůže vyjít, resp to znamená že pár autem dojíždějících lidí potřebuje infrastrukturu, která znehodnocuje životní úroveň těm, kteří si baráček dovolit nemohou. a těch bude vždy víc.
    opakuji, smekám před každým, kdo to zvládá veřejnou dopravou.

mám diesel.
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    KOOTCHA: Je mi to jasne, a pokud se prestehujem do Liberce, odhaduju, ze nebudem kazdy vikend v Labaku. Uz kvuli toho otravneho prejizdeni, to by mi netolerovaly ani decka ani moralka... ;) Bezdetni kamosi za nama z Liberce (i z Prahy) do Labaku jezdi i na otocku, takze vim, ze se to da, ale to neni nic pro nas:))
    Lezem, tam kde zrovna bydlime, takze verim, ze i v Liberci bychom si poradili.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    ZSIS: Jsem si vědom toho, že mám obrovské štěstí, že mám dobrou práci, která mě baví, má smysl a která uživí naší rodinu a proto mi stojí za to nyní dojíždět 2,5 hodiny, neboť to znamená kombinace pěšky+autobus+metro+pěšky. Abych tuto práci mohl dál dělat a netrávil třikrát týdně 5 hodin denně na cestě, stěhujeme se. Nevím jestli je to dostatečně udržitelné, ale nám to rozum dává. Nevím proč by měl jít svět do prdele z důvodu, že existují lidé, co si své práce váží a jsou ochotni pro ní dělat něco jiného, než nekonečnou fluktuaci.

Fakt, že jednou za 14 dní jedeme na stěnu autem asi ponechám bez komentáře:)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    tvl pravidelne dojizdeni 2.5h neni jen na palici, to je, jak dnes uz jinde na nyxu psano receno, jeden z duvodu proc tenhle svet jde do prdele. volit s velkou laskou brrm brrm pro komfort holt taky. coz o to, i ja to nekdy delam, ale aspon by si to vetsina lidi mohla uvedomit a otevrene priznat, ze takhle to pro vsechny na furt nepujde. a nehrat si na privileg volneho sveta a ze zbytku delat panikarici fasisty.
    vzhledem k tomu ze mas jinak zatracene chytre prispevky tak nejak verim/doufam, ze si toho jsi taky vedom.
    sry za rant, uz koncim.
    stastne a vesele.
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    CDR: To určitě ano, avšak s 2,5 letým dítětem, které baví lezení průměrně 6 min a cesta na Fügnerku je za trest pro mě i pro něj, volím v tomto případě s velkou láskou brrm brrm ;)
    MOZEK
    MOZEK --- ---
    ZSIS: Písnička je vnímání jednoho ze dvou velkáčů naší rodiny ;-) Druhý to má o dost jinak. A druhá věc je, že máme fundamentální součásti fungování daleko, např. práce v Praze znamená dojezd dveře-dveře 2,5 hodiny jedním směrem, a to je na palici.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    MEDOVA: Jen technicka. Asi je ti jasny, ze z Liberce do Labaku je to casove asi srovnatelny s cestou z Prahy do Labaku? Nereknu Jizerky, nebo Hruba Skala, ale ten Labak mi prijde teda uz dost z ruky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam