• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    GECKO
    GECKO --- ---
    RSZ: No nejen tam... další rozstřelený auta byly u Svijan ve směru na Prahu a pak u Bezděčína směr Praha a snad i směr Turnov, ale to už tam nebylo, když jsem jel kolem. Naštěstí kolem Hodkovic to pořad pomalu jelo, u Svijan bylo zdržení minimální, jen u tý Bolky to bylo asi na 20 minut i když Waze tvrdil původně 8. A jinak namrzlo bylo snad všude.
    RSZ
    RSZ --- ---
    Dnes to bylo velmi zajímavé na 35 u hodkovic, dole v údolí bylo namrzlo a 2 nehody byly směrem na phu, 2 směrem na lbc. Kolony v obou směrech.
    TOM
    TOM --- ---
    KOOTCHA: Janského medaili mám jenom bronzovou... asi začnu zase chodit 🤔
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    KOOTCHA: tak ono je to platný od 1.2., takže na webu DP je to správně.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    MORIARTY: no jo no... Co na to říct. Platí to, co jsem poslal.
    Sbírka právních předpisů územních samosprávných celků a některých správních úřadů
    https://sbirkapp.gov.cz/detail/SPPRPVBVYGWLIIDM
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    KOOTCHA: Aha, na webu dpmlj jsou jiný tarify:

KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    MORIARTY: Ono se to totiž po sérii komedií upravilo tak, že to zlevněný je komplet za 990,-

MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MORIARTY: A zajímavým výpočtem ten parkovaci dům stal vlastně jen 16M. :)
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    MORIARTY: Mají k tomu krásně zfalšovanou statistiku, kde se jim to hodí, tak zprůměrují zlevněné roční jízdné. Ale v Liberci ne, protože by museli průměrovat 990 a 1995 a to by jim pak nevyšlo. Prahu taky neprůměrují, protože by museli počítat s tím, že do 15 let je v Praze MHD zadarmo a to by taky nepasovalo. Je to super platit z daní tyhle lži.
    Tady je celý zpravodaj v pdf: https://www.liberec.cz/files/dokumenty/zpravodaj/zpravodaj_2024/zpravodaj_liberec_01_24_web.pdf . Dozvíte se v něm třeba to, jaký je ten nový parkovací dům průser úspěch. V dalším čísle bude určitě pojednání o tom, jak je super, že nefunguje lanovka na Ještěd, a jak město ušetří, když za 100 mega ty zbytky od Českých drah koupí :)

MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    RSZ: V novým libereckým zpravodaji (tu snůšku hoven pravidelně čtu) s tebou Zámečník nesouhlasí. Podle něj je Liberec nejlevnější v republice. Teda pokud jsi student mezi 15-18 lety a nebo senior mezi 65-70 lety a kupuješ si roční lítačku :)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    RSZ: Tak ale za to můžeš z Bedřichova do Křižan, za 68 Kč, a když budeš mít štěstí, tak se svezeš olítaným vrakem z Brna nebo Hradce.
    RSZ
    RSZ --- ---
    Srovnání cen jízdenek v MHD: Žebříček ukazuje, která česká města jsou nejdražší - Zdopravy.cz
    https://zdopravy.cz/srovnani-cen-jizdenek-v-mhd-v-cesku-zebricek-ukazuje-ktera-mesta-jsou-nejdrazsi-a-kde-se-da-jet-vyhodne-191604/

ještě jedno srovnání..
    CDR
    CDR --- ---
    tvl dnes se mi zdál o Ále sen, lol
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    MILAZAJICEK: já to chápu. Proto se všech školek ptám, jak to u nich funguje. Je to taky první filtr, když nezvládají komunikovat teď, tak to není žádoucí školka. Počítám s více přihláškami a rozhodnutí padne až v srpnu až se váhající rodiče definitivně rozhodnou. Ale v přihlášce je tam žebříček školek. První kterou chcete nejvíc atd. Takže nahoře chci mít školky, které mi budou nejvíce nápomocné. Vařit komplet dětské menu do školky by bylo hodně náročné. Nevadí mi participovat. Několik školek mi naznačilo, že letos budou mít více volných míst a mohlo by se dostat i na dvouleťáky, tak si budu držet palce. Vždycky nějak bylo a vždycky nějak bude:-)
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    Jeste na nyx jsem to nehodila 😊

Ála Plíhalová Interview (CZ/DE/PL)
    https://youtu.be/2jjcsD2DYyQ?si=RmuSw7yWHgfBenK1
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ALONSIA: Sami takový problém nemáme ale od známých vím že to všude vyřešili. V krajním případě nosili dětem vlastní jídlo co kuchařka jen ohrala. Školka má na 50 děti jednu kuchařku. Takže chápu že nechtějí dopředu nic slibovat . Tři roky v půlce září jsou komplikace ale většinou lidi hlasi děti do více školek takže se to může poradit podle toho kolik dětí jim opravdu nastoupí. Nebo najít teď školku kde mají místo protože se někdo odstěhoval a chodit třeba dvakrát v týdnu na dopoledne. My to tak měli a v září šla pak automaticky.
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    AODHFIN:. Naštěstí v našem případě nejdou projevy alergie život ohrožující. Jen 2 školky jsou schopné zajistit stravu, tak 2/3 jsou ochotné a vstřícné spolupracovat. Např. Když mají děti ke svačině jogurt dostane sójový z domova, když je polévka zahuštěná vejcem odeberou porci předtím než tam kydnou vejce, ale když jsou tvarohové knedlíky, tak ten den dostane dítě jídlo z domova. S tím nemám problém. Ale pokud se budu vracet do práce tak nezvládám full time úvazek a k tomu chystat a vyvařovat komplet menu do školky. Proto ta rešerše. Jsou školky které mi píší, že by to pro ně byla příliš velká zátěž nebo že alergické děti nemají. Někde nedovolují ani vlastní jídlo z domova. Rozdíly v přístupu jsou velké.
    AODHFIN
    AODHFIN --- ---
    ALONSIA: Co je neochota se stravou, jako že radši volají záchranku?
    WYMA
    WYMA --- ---
    ALONSIA: zkus Lesmir.
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    Mám dotaz na rodiče z Liberce. Dceři budou v půlce září 3 roky a chceme, aby nastoupila letos v září do školky. Fakt ty děti potřebuje. Navíc má alergii na mléko (ABKM) i vejce. Obeslala jsem všechny státní školky v Liberci s dotazem jak to mají s alergickými dětmi a narážím na to, že budeme mít problém hlavně kvůli věku. Tak třetinu školek vyloučím kvůli neochotě se stravou. Máte nějaké typy na školky, kde by byla šance na přijetí? Nebo i na školky s pozitivní zkušeností s individuálním stravováním? Můžou být i soukromé, i když strašně nechci, tak se psychicky připravuju na to, že nám asi nic jiného nezbyde. Je to strašně frustrující.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam