ZSIS: To by bylo fajn, ale letos to opravdu asi vyřeším tak že budu pryč. Teď už to jde, tak se tím nebudu trápit. Ale kdybych byl nemocný nebo třeba na mém místě žil někdo kdo si to nemůže dovolit, tak by to bylo blbé. Kdyby to šlo akusticky vyřešit tak by to určitě pomohlo. Alespoň kdyby to nějak redukovalo šíření basů. Výšky neprojdou zavřeným oknem a když jo tak to špunty vyřeší. Basy bohužel cítíš fyzicky.
Jinak osobně bych nejraději omezil celkově hluk ve Veseckým areálu, protože to ovlivňuje živou přírodu v lesoparku co je směrem na Císařský kámen. Ale mnohem víc než Benátská jsou problém každoroční motokrosové závody. V době kdy probíhají, tak jsou celkem hodně slyšet i v lese pod Císařským kamenem, což může být klidně 2-3km daleko a to v cestě stojí minimálně kilometr stromů. Samotného mě to dost překvapilo. Letos se to tam chystám monitorovat a budu zkoumat jak moc to ovlivňuje zejména hnízdící ptáky. Zrovna nedávno jsem tam objevil obrovské hnízdo. Netuším co to postavilo, ale je možné že to bude nějaké káně nebo dokonce něco většího.Budu se tam teď pravidelně vracet a monitorovat jestli se tam něco zahnízdí. Ale to už je skutečně zase nějaký můj zájem a problém který nemusí mnozí sdílet.