• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)

Hotovo. Hirošima Hadr. Hasne Hulení, Hyeny Hodují.....

rozbalit záhlaví
    RSZ
    RSZ --- ---
    JONAS3: ty mi možná vysvětlíš - co přesně teď znamená v klášterní nakreslení těch symbolů cyklopruhu? fakticky se teda nezměnilo nic, to víme (kromě toho, že nekdo si odškrtl metry..)
    PUNKARO
    PUNKARO --- ---
    JONAS3: já teď přes týden jezdím autem po Balkánu a provoz je tu lepší než u nás ,a to jsem se toho celkem bál .a nejhorší vesnice furt vypadala líp než usteckej kraj
    TOM
    TOM --- ---
    JONAS3: já bych je na ten kousek i pustil, ale 2 základky vedle sebe, celkem 800 žáků... tipni si, kolik mají parkovacích míst pro kola.
    Absolutní nula.
    Začarovaný kruh - není dobrá infrastruktura, na kole proto jezdí málo lidí, a proto se s infrastrukturou nic nedělá.
    V předposledním zpravoji obvyklé fňukání, jaký je zřizování cyklostezek administrativní voser.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Preferuji kolo, ale protože po městě jezdí v autech snad samí idioti, tak už mám kameru i vzadu. A jsou to epické příběhy, děti bych do těch cyklopruhů ani omylem nepustil. A to nemluvím o místech, kde cyklopruh není.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    RSZ: Tak tu jizdenku vyvazili cenou parkovani ve meste. Vyjde levneji jet boltem nez nahradni dopravou. I tak jdu radsi pesky.
    6746
    6746 --- ---
    Nízkopodlažní T3 je na ty tři liberecký linky odnikud nikam až zbytečnej luxus…
    RSZ
    RSZ --- ---
    JENDAVB: neboj, i tohle je vějička, doufám že nějakého nalákám a pošlu ho do prdele:))
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    RSZ: Ale šotušové ti řeknou že to jsou nejlepší tramvaje ever tak se smiř ! :-D
    RSZ
    RSZ --- ---
    a v posraných T3 tady budeme jezdit na věky věků...
    RSZ
    RSZ --- ---
    prove me wrong, ale možná by to chtělo taky nějak pohnout s MHD. Neděje se nic, fugnerka je stále hnusná, tramvaj půlroku nejezdí - poté co půlroku nejezdila, nepřibyla žádná "necentrální" linka, aby se vyzkoušelo, jestli to třeba nebude fungovat.. Jízdenka drahá. Mluvilo se o tramvaji na velký sídláky, to je mrtvé úplně..
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MILAZAJICEK: Náhodou, teď to vylepšili. Protoženuž zdaleka není tak snadný získat modrou kartičku, pokud jsi přespolní. Dřív stačila nájemní smlouva, teď musíš mít trvalý na katastru Liberce.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Parkovani jde naproti město. Vzdycky kdyz jsi nejaka mestka cast stezuje ze tam nemaji parkovaci mista. Auta stojí kolem ulic tak se zbuduji modre zony a placena parkovani . Po takovem zasahu pribude napr 150 parkovacích mist kde je mozne legalne zaparkovat. Misto toho aby tam jako predtim parkovalo 230 aut na divoko.
    ATAN
    ATAN --- ---
    RSZ: to je tak vsude mozne na Starym, v nasi jednosmerce mezi staryma nemeckymi bytaky cely den parkuji nerezidenti a staci odjet pres den pro dite do skoly nebo prijet z prace o neco driv, a nezaparkujes. Navic obcas nekdo zaparkuje tak, ze neprojedou kolem popelari a musi vycouvat, aniz by odvezli odpad. A podle me i kdyby vzniklo nekde obrovske P+R parkoviste za par korun denne (coz by mohl byt prave v te Pastyrske, ale misto toho tam bude polovicni pocet nekrytych parkovacich mist), tak stejne nerezidenti budou parkovat v obytnych zonach, protoze to bude o par metru bliz.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    RSZ: Tohle je fakt šílené. Od covidu se nedá po republice parkovat. Bazary jsou bez aut. Lidi to vzali útokem a nakoupili do rodin klidně několik aut. Situace je prakticky neudržitelná. Buď se budou ve velkém stavět parkovací domy, které budou levné na parkování a nebo se doslova utopíme v autech. Nejlepší by bylo ale auta v rodinách zdanit. Žádná rodina nepotřebuje víc jak dvě auta a i dvě auta jsou docela luxus. Dřív bylo normální, že se auty jezdilo hlavně na nákup, chatu a na dovolenou. Ale dneska z toho je MHD. MHD je ale kapitola sama pro sebe. To je taky docela slušně přetížené. Je možné, že v Liberci přibylo několik tisíc ukrajinských uprchlíků? Ono když se rázem ze 100 tisíc obyvatel stane třeba 130 tisíc tak to je cítit.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Za mě pořád platí, že MS Korálek na Kunraticích je asi široko daleko nejlepší školka v Liberci. Co jsem se tak bavil s lidmi, tak vzdělávací náplň je bezkonkureční a navíc mají vlastní kuchyň kde skvěle vaří. Například včera měli k obědu kuřecí maso na ananasu s kokosovým mlékem, rýže, ledový salát, džus. Rozhodně bych se vyhl školkám co si nechávají dovážet jídlo z Gastronu. To je nuvěřitelná toxika kterou nebyli schopni pozřít ani mí 80 letí rodiče kteří mají celkem nízké nároky.
    RSZ
    RSZ --- ---
    má recht, speciálně to parkování muzejníků a aktuální projíždění aut ze stavby kolem zoo
    Parkoviště Liberec: žádné "jedna paní povídala", liberecké parky jsou plné aut - Náš Liberec
    https://www.nasliberec.cz/2025/05/28/parkoviste-liberec-zadne-jedna-pani-povidala-liberecke-parky-jsou-plne-aut/
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Máte někdo přehled o MŠ ve Vesci a okolí?
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    Včera byly poslední dílny pro děti a rodiče v Zauhlovačce. Hledají nové prostory pro dílnu. Něco kam se vejde dílna, je to rozumně dostupné městskou hromadnou dopravou (probíhají tam pravidelné kroužky pro školní děti), nějaké rozumné parkování poblíž a samozřejmě rozumný nájem. Napadá vás něco? Koukám, hledám, info předám. Byla by škoda kdyby dílna zanikla. Děkuji.
    ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    MEDOVA: před rokem jsem řešila umístění tříleťačky s potravinovými alergiemi a s MŠ Bertík jsem komunikovala. Už si nevzpomínám zda jsem mluvila s ředitelkou nebo paní hospodářkou, ale byla moc příjemná. Přístup školky byl vstřícný, nápomocný, konstruktivní, sympatický. Ale nebrali dvouleté děti (narozeniny v září) a byl tam velký přetlak přihlášek. Nakonec jsme v MŠ Stará v Machníně a jsme moc spokojení.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MEDOVA: v bertiku uz dva roky nejsme ale personal stále stejný takze bychom tam dali děti klidně znovu. S učitelkami se stále dáváme s detmibdo reci kdyz je potkáme cestou do školy. Jen zázemí Bertika se zlepšilo. Mají na dolním nová okna a od loňska rekonstruované venkovní hřiště. Uvnitř nevím tam už nechodím:)
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    Zdravim, snad naposled se tady dotazuju ohledne skolek v Liberci, do finalniho vyberu se mi dostala MS Jizerka a MS Bertik (obe budovy), ty budeme mit nejbliz a zaroven se mi libi, ze jsou mensi a maji hezke zazemi, zelen atd... Mate nekdo aktualni informace o techto skolkach? Jaky je tam personal, jak jsou deti spokojene? Proste cokoliv, co by mi jako naplave bez mistnich kontaktu pomohlo se rozhodnout o kterou z nich usilovat? Diky moc a hezky den vsem:)
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    BINARY_PARANOIC: Žena dlouho využívá salon Villa na Jungmannově. Sice dražší, ale je s nimi nadmíru spokojená...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    BINARY_PARANOIC: https://www.facebook.com/100063702326084/

Nevim, jestli to ještě dělá, ale byla super. Líčila nám holky na koncertech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam