• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    GECKO
    GECKO --- ---
    JESTEDMAN: Hele, nezapomněl jsi se trochu v minulým století? Ty pokuty administruje obec s rozšířenou působností, co má správní odbor a může dělat řízení... formálně to obsluhuje městská policie... Pokuty za přestupek (resp. v tomto případě správní delikt, protože honí majitele a ne řidiče) vystavuje ten městský úřad, kompletní náklady jsou za městem a příjmy z pokud jdou taky městu.

jinak díra v silnici nebo retardér je teda řešení sice plošně přemnožený, ale IMHO naopak celkem blbý, páč to jednak je hlučný a pak to ničí auta všem, i těm, co jedou pomalu...

Jinak mám za to, že ve Vraťáku to jen ukazuje rychlost a neměří. IMHO fotí tady v okolí jen v Jablonci u přehrady a Liberci pod Ještědem a na Krásný studánce snad...
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    JENDAVB: Samozřejmě tam jezdím podle předpisů, koneckonců jako se snažím všude jinde.
    Ptám se proto, a dívám se, že jsem to nenapsal, že tyhle radary jsou na mapy.cz vedené jako usekové. Což mi přijde velmi podivné.
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    JESTEDMAN: JJ jak píšeš město to platí jako náklady ale musí to vymáhat PČR ... no a Německej mobilní radar je podle mě pozoruhodné řešení :-)
    Jinak ty měřiče rychlosti já mám rád je to takovej dobrej přehled aby si to člověk z kalibroval ... což v německu hlavně u škol je to zrádný tam to prostě češe ...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    JENDAVB: takto to funguje, montoval jsem pár let "ukazatele rychlosti", v té době bylo velmi složité, aby mohla obec legálně měřit a vystavovat pokuty, to mohla pouze PČR. Nyní tuším, že se to změnilo. Z nedalekých jsou informační třeba ty na Dlouhých mostech. Není tam záznam a pokud, tak pouze orientační pro počet vozidel, aby měla obec informaci o vytíženosti. Samozřejmě v momentě, kdy jsme to montovali a někdo z místních se začal vyptávat, tak jsme říkali, že to posílá fotky rovnou na krajský ředitelství PČR, jen abychom trochu podpořili starostu v té snaze zklidnit dopravu. Nejlíp s tím vychcala starostka Přepeří, která si objednala měření PČR do křoví vedle na první týden po montáži. Pár místním přišly pokuty a fáma se rozkřikla. Na ukazatel revizi a povolení de facto nepotřebuješ. Osobně mě dost sere přístup některých měst, jako třeba Liberce, kde dávají ty skutečné na místa z důvodu výběru pokut, ne z důvodu vyšší nehodovosti - viz. Dubice. A můj skromný názor je, že nejlepším zpomalením dopravy je díra v silnici, případně vodorovná opatření, která vizuálně zužují jízdní pruh a tím nutí řidiče zpomalit. Osobně si myslím, že Vratislavický jen ukazuje, ale už jsem delší dobu mimo obor a nesleduju nový produkty, tak mě neberte za slovo. Ten u tunelu nikdy nefungoval z důvodu, že tam nebyla natažená optika, nyní ji tam při rekonstrukci natáhli, tudíž můžeme očekávat že to rozjedou.
    ps. zajímavá je praxe v německu, kde mají ve městě třeba pět sloupů, ale kameru jen jednu a jednou za čas změní její místo, tudíž nikdo netuší, který fotí a který ne, celkem ušetří náklady.
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    JONAS3: Hele takhle to úplně nefunguje on každej radar prochází revizi a pokud to ta obec nezaplatí tak nahrává fotí ale nic ti nepříjde ... radar tam stojí a až přejedou zase někoho tak se zastupko usnese a radar dostane revizi a rozjede se mašinerie ... exkolega dělá "udržbáře" těhlech věcí pro eltodo v pha ... takže jezdit s tím že tenhle zrovna je bezbranej je dost naivní přístup jelikož nikdy nevíš kdy ho zapnou a začnou vymáhat ... BWT není to tak dlouho 20/21 byly všechny radary off na okruhu v PHA no tak jsme jezdil jak čuně a najednou ples a měl jsme pozdravení v datovce :-)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Nevíte prosím někdo, jak je to s radary na Tanvaldské ve Vratislavicích? Jsou jen informační, nebo pořizují i snímky?
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Zajímavý měsíc. :) Ty jo, to tam muselo blafnout nějak rychle. Možná nějaká baterie.

Požár v libereckém nákupním centru, pět lidí se nadýchalo kouře - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/hasici-nakupni-centrum-liberec-pozar.A260204_123836_liberec-zpravy_makl?
    POTRAT
    POTRAT --- ---
    To je ta nova mycka?
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Kuriozní nehoda v Liberci. Řidič sjel v noci autem do Nisy, na hasiče čekal usazený na okénku
    https://liberecka.drbna.cz/zpravy/spolecnost/41669-kuriozni-nehoda-v-liberci-ridic-sjel-v-noci-autem-do-nisy-na-hasice-cekal-usazeny-na-okenku.html

Nějak moc nechápu, jak se z horákovky dostal až do koryta, ale dobře...
    RSZ
    RSZ --- ---
    Měl dojet korytem až za čističku a tam by vyjel normálně na tu louku k ovcím.
    GECKO
    GECKO --- ---
    Spadl tam z cesty? Původně tedy dopadl nějak na bok, tokhle už je potom, co ho hasiči srovnali...
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Přijel z Jablonce, to je přece jasné
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Vedeme diskuse jak se tam dostal :D
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    RSZ: Druhá paralelní tu je, vede přes Šalďák :)
    RSZ
    RSZ --- ---
    JONAS3: prostě postavme druhou paralelní, aby jedna vždycky mohla být rozjebaná, takhle to nemá smysl
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Kdyby měl někdo pocit, že dlouho nebyla zavřená I/35 Libercem, tak nemusí být smutný. Na tendrareně je vypsaná zakázka na opravu obou mostů v Růžodole...
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Zemřel Erich von Däniken. V souvislosti se u článku objevila tahle fotka. :)

Foto: Radek Petrášek

MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ERVIN: Město údajně už jedná o výkupu... Je to takový velký vřed města související s obchodem s chudobou. Nepřímo to vlastní Dušek z ČSSD... Na výkup městem tlačí veřejnost... ale i já si myslím, že to stejně nic nevyřeší...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    GECKO: Já jsem náprava a bydlíme na Dolině... spádová škola 5. Května, takže mám živou představu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam