• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    MATT
    MATT --- ---
    Catherine Crump: The small and surprisingly dangerous detail the police track about you | Talk Video | TED.com
    http://www.ted.com/...e_crump_the_small_and_surprisingly_dangerous_detail_the_police_track_about_you
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    XCHAOS: no jak to tak vidím to by bylo na delší řeč ,-) samozřejmě že i chudí si užívají sex, koneckonců sex je zábava chudých, je zadarmo. Ale málokdy ho zapojují do iniciačních rituálů. To že třídní vědomí mají i i "ne-elity" je taky jasný, stačí si otevřít úvod do sociologie. Když ale mrkneš dál než za ten úvod, tak zjistíš, že paradoxně tzv. diskrétní elita má třídní vědomí mnohem "silnější", než současní dělníci, či "městský úředník", nebo někdo kdo dělá třeba ve službách.

    Ano, vím, A. Rand je z Ruska? A? Mluvím o ni v souvislosti s knihou Atlas Mraků - kde je elita striktně v kontrastu se zbytkem společnosti ("nese pokrok na bedrech").

    Jasně, zájmové skupiny existují, třeba filatelisté, nebo chovatelé psů. Ale já mluvil o skupinách, kteří mají vliv na makroekonomiku, přijetí eura, přijetí zemí do paktu NATO, nebo třeba na mediální prezentaci útoku na Irák etc. aj. atp. Asi si tedy nerozumíme.

    Zjednodušuji.

    Utajená spiknutí. No dobrá. Mluvíme o "UFOnech co pomáhají USA" nebo třeba o konspiraci typu napadení Polska pomocí falešné záminky, nebo zahájení války ve Vietnamu skrze incident v Tonkinském zálivu, nebo utajené diskuse před zavedením evropské měny? Rozlišil bych "čisté spekulace" od studia historie a hledání paralel v současnosti.

    To že si rodiče zabezpečují děti je pravda. A? Jak se to vztahuje k tomu, co píšu.

    Nejsem si jist, jestli chci pokračovat v debatě, zvaž případně, jestli to prostě nenecháme plavat ,-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SCHWEPZ: Ayn Rand nebo její rodiče zdrhli z Ruska (pro což tehdy myslím existovali dobré důvody)

    to, že se rodiče snaží nějak zabezpečit i své děti, to je princip, který sahá tisíce let do minulosti (snad jen v Asii je důraz na to, že děti se naopak mají starat o rodiče)

    sex a drogy si rozhodně rády užívají i ne-elity, kdykoliv mohou... naopak od elit se tradičně čekalo zdrženlivější, opatrnější chování (což souvisí s tím, že když máte dost peněz, tak i obyčejný chlast je nebezpečnější, než v případě seberegulace skrze přirozený nedostatek zdrojů...). spíš si uvědom, jak vlastně může být riskantní být bohatý: všechny ty věci, které jsou normálně samoregulované tím, že jsou vzácné, mohou bohaté snadno zabít...

    tzn. asi si vypěstovali nějaké odlišné regulační mechanismy, než je regulace prostým nedostatkem, to připouštím. ale stejně.. konspirační teorie se špatně vyvrací, protože jejich součástí je teorie, že je někdo bude chtít vyvrátit :)

    protiteorie (nudnější než [ KUKIDE @ world conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 :: ] uznávám)

    zájmové skupiny samozřejmě existují, o tom žádná. ale jsou dost dezorganizované, navzájem zoufale infiltrované a dezinformované, dělají nanejvýše náhodná rozhodnutí, a především soutěží mezi sebou (a tedy nemají čas nějak koordinovaně utlačovat ne-elity)

    teorie, že pouze vládnoucí "třída" má nějaké třídní vědomí a hájí společně svůj zájem, neodpovídá realitě: fakticky je prokázáno, že solidaritu projevují sociálně slabší vrstvy/nižší příjmové skupiny, pokud se chová "solidárně" někdo, kdo má moc, tak nejspíše ze strachu z odplaty (na druhou stranu, některé instinkty, např. dodržet dané slovo, což bylo běžné u feudálů, skutečně asi byly ve své době podmínkou existence systému)

    každopádně utajená spiknutí se špatně vyvrací, takže v tomhle klubu je moje působení zbytečné :-) není s čím polemizovat: utajené přede mnou může být naprosto cokoliv, z toho principu, že je to utajené, to nemůžu ani dokázat ani vyvrátit.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    XCHAOS: Zjednoduším, neberte mě za slovíčka:

    Zcela prokazatelně existují. Edvard Beneš byl například zednář (jeho pobyt ve Francii; velkolóže Velikého Orientu Francouzského)

    ano, byli progresivní, to rozhodně, prokazatelně historicky stojí členové lóží např. za velkou francouzskou revolucí, či americkou revolucí, první prezidenti USA atp. ...v principu prosazovali "osvícenectví, práva člověka a občana a pansofii" proti dogmatům, kléru, inkvizici a nadvládě unifikovaných názorů katolické církve.

    Ovládají svět...to bych rozhodně neřekl, zvláště ne dnes, kdy jde podle mě o partičku zbohatlíků a pseudo-elit, kteří scházejí k diskusím u dobré kávy a skotské. Svět je příliš veliký a komplexní a nepředvídatelný aby byl celý ovládán.

    Na druhou stranu: je prokazatelné, že status a sociální nerovnosti se reprodukují. Na nejlepších univerzitách USA, třeba Yale, mají spolky (Skull and Bones), kde jsou někteří přijímání "do klubu" při různých rituálech (vč. předstíraného násilí, sexuální explicity, pseudo-pohanských rituálů atp.). Tyto lidé, mladí synové z bohatých a vlivných rodin (např. oba kandidáti na prezidenta J. Kerry + G. W. Bush) se po studiu usadí na vlivných pozicích ve státní správě, jako soudci nejvyššího soudu, kongresmani, senátoři, kapitání průmyslu :) advokáti, mediální magnáti, CEO mega-korporací, diplomaté atp. etc. A mají síť. Vytvořenou síť kontaktů. A mají něco co je spojuje - například pocit výlučnosti (elita - majorita). A na podobném principu dnes fungují i zednáři.

    Na druhou stranu: v žádné loži jsem osobně nebyl, zednáře znám jen z doslechu.

    Skupiny elit které se scházejí a radí "ve vyšších zájmech" (národa, státu, civilizace), nebo se prostě domlouvají na kšeftech, byly jsou a budou. Je to svým způsobem "přirozené"

    Uplně je vidím jak si u druhé sklenky skotské, nohu přes nohu, v nějaké pěkně vyzdobené místnosti, ptají "co uděláme s tou čínou, už předhonili USA v HDP", nebo "jak protlačíme to euro, to se občanům nebude líbit*", "Jak zbrzdíme rozlet Ruska", "jak odstraníme Asada" atp. etc.

    Jo a taky sex a drogy a moc a pocit výlučnosti a sobectví a egoismus a Ayen Rand a atlasové co drží svět na ramenou a pohrdání masou a rituály ...

    *) Tento pán uvedl, že se zavedení společné evropské měny diskutovalo dekádu před tím, než s tím šli vrcholní politice "před lidi", resp. do médií.

    Vikomt Étienne Francois Jacques Davignon, Belgian politician, businessman, and former vice-president of the European Commission.
    Étienne Davignon - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%89tienne_Davignon

    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    XCHAOS: Existují doložitelně; konspirační teorie je, že tajně ovládají svět. S tou progresivností máš pravdu, ale to je jako libovolná jiná instituce: objeví se jako nová, pružná alternativa ke zkostnatělým starým strukturám, a buď zanikne, nebo se plácá na okraji zájmu, nebo se uchytí - a začne se stávat zkostnatělou starou strukturou; opakovat ad nauseam.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    hele, jen tak na okraj, přátelé.. nepřijde vám, že svobodní zednáři byli ve středověku a počátkem novověku vlastně docela progresivní instituce? ve srovnání s církví, upalující čarodějnice a kacíře, s její hierarchií a inkvizicí...

    nejsou vlastně zednáři docela cool? proti vší možné jiné sebrance, co chce proti někomu národně, či rasově či třídně bojovat. já tedy bohužel moc nevěřím, že existují, ale kdyby ano, tak je to nejspíš celkem zajímavá parta...
    EKIM
    EKIM --- ---
    Revoluce, tyrani a valky - Prof. Dr. Walter Veith
    https://www.youtube.com/watch?v=Je1Nc8zMLmg
    MTO
    MTO --- ---
    ja si vzdycky vzpomenu na neboztika kmotra mrazka "cyve proti nim nemuzem, chapes to sou zednari..."

    francie ma pul vlady zednaru, tady pan Valls od roku 1988

    Le Figaro: The new power of the Freemasons | Le nouveau pouvoir des francs-maçons
    http://freemasonrywatch.org/le.figaro.the.new.power.of.the.freemasons.html



    TETRIS23
    TETRIS23 --- ---
    Jak fungují české mediální agentury pro průzkum veřejného mínění? Exkluzivní výpověď zaměstnance o praktikách, spin doctoringu, plánování výsledků průzkumu, prefabrikace volebních preferencí, ovlivňování nerozhodnutých voličů, opakování průzkumu, pokud výsledek nedopadl podle představ a další machinace! | AE News
    http://aeronet.cz/...toringu-planovani-vysledku-pruzkumu-prefabrikace-volebnich-preferenci-ovlivnov/
    MTO
    MTO --- ---
    Cynická hra na vyšetřování pokračuje: Pilot Dmitro Jakacuc na věčné dovolené? Objednal si zločin Kolomojskij? Kruh důkazů se stahuje. Překryje úsilí o pravdu něco mnohem horšího? | PROTIPROUD
    http://protiproud.parlamentnilisty.cz/...-se-stahuje-prekryje-usili-o-pravdu-neco-mnohem-horsiho.htm

    "Hlavní „hrdinové" tragédie jsou piloti z 229. letky ukrajinského letectva. Dokument uvádí také identifikační čísla čtyř ukrajinských letadel, která v té době operovala ve vzdušném prostoru nad Doněckem v bezprostřední blízkosti letu MH-17. Šlo o stroje s čísly 06, 07, 08 a 38. Malajsijský boeing byl podle všech indicií sestřelen stíhačkou SU-25 s číslem 08, kterou pilotoval podplukovník Dmitro Jakacuc. Boeing se zřitil 17. července – a už druhý den tento pilot vycestoval na dovolenou do Spojených arabských emirátů, kde se nachází až do současnosti. Je tedy na „zasloužené dovolené“ už téměř 5 měsíců.

    Karaulovův dokument přináší k tomu, co dosud víme, mnohé pozoruhodné "perličky". Třeba tu, že malajský boeing naváděla do místa sestřelení dispečerka Anna Petrenková. Také ona si kupodivu vzala okamžitě dovolenou, z níž se dodnes nevrátila. A protože jsou Ukrajinci zjevně milovníky slunného počasí a mají spoustu peněz – právě tak jako pilot stíhačky SU-25 odcestovala do Dubaje. Dokonce stejným letadlem jako podplukovník Jakacuc. A tam – pokud nezemřeli... – žijí dodnes na exotické dlouhodobé dovolené. Nikdo se po nich neshání. Klíčové postavy, které vyšetřovatelé tragédie nepokládali za nutné ani vyslechnout.

    Co „přikryje“ MH 17?

    Poslední zprávy o tom, že Malajsii – jíž sestřelený stroj patří – vyloučili z vyšetřovací komise, vypovídají rovněž dosti přesvědčivě. Je totiž pravděpodobné, že – právě tak jako autoři obou filmových dokumentů - vyšetřovatelé z Austrálie, Belgie, Nizozemska a Ukrajiny již zřejmě pravé viníky i celé pozadí znají. Jejich nelehkým úkolem nyní bude zabránit, aby se tuto „nepříjemnou pravdu“ dozvěděl svět.

    Taktika „odsuneme to, ono se zapomene“, skvěle zafungovala u předchozí „záhady“ se zmizelým, rovněž malajským, strojem MH-370. Televizní hry na jeho nekonečné hledání v Indickém oceáně poblíž Austrálie byly postupně tak únavné, že světová veřejnost „usnula“. Také proto, že vše „překryla“ tragédie MH-17."
    GORG
    GORG --- ---
    Videa islamistů očima expertů: kat má dvojníka, natáčí se i šest hodin - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...sta-john-ma-dvojnika-pc1-/zahranicni.aspx?c=A141125_2118760_zahranicni_bse

    tyve to je článek. Varianta,že by celé to video byl těžký fake tam ani nezazní.
    Nejpravděpodobnější je prý, že dvojníky tam používají "džihádisti" z toho důvodu, že protože to natáčí 6 hodin (prostě al kaida chce konkurovat hollywoodu), tak už jsou někteří herci džihádisti moc utahaní,tak to za ně vezme někdo jiný.

    každopádně závěr masmédii : videa jsou těžce sestříhaný, a záběry poprav zfingované
    MTO
    MTO --- ---
    :-)

    #con-

    word-forming element meaning #together

    #spiracle

    "air hole," 1610s, from Latin spiraculum " #breathing #hole ," from spirare "to #breathe"

    #conspiracy = to breathe together

    Conspiracy” and “spirit” come from the same Latin root: “spirare,”
    http://www.godlikeproductions.com/forum1/message770234/pg1
    MTO
    MTO --- ---
    Břetislav Olšer - blog, Olser.cz » Blog Archive » Jak to bylo, politická pohádko, s Čalfou, Havlem a Čeřovským…?
    http://olser.cz/10177/jak-to-bylo-politicka-pohadko-s-calfou-havlem-a-cerovskym/
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    :)
    The New World Order (RAP NEWS 30)
    https://www.youtube.com/watch?v=W4nSjPdT788
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    Videa islamistů očima expertů: kat má dvojníka, natáčí se i šest hodin - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...sta-john-ma-dvojnika-pc1-/zahranicni.aspx?c=A141125_2118760_zahranicni_bse
    Není to celé směšné? Osobně nevěřím, že by byl kdokoliv z nich opravdu mrtvej...
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    Ferguson Proves Predictive Programming Works
    https://www.youtube.com/watch?v=SF6-ZcTsAkY
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    „Německá média jsou jen prodlouženou rukou tiskového odboru NATO,“ tvrdí Ulfkotte. A dodává, že je ovládá tajná služba CIA a vlivné americké lobbistické organizace. Někteří jeho spoluobčané, znepokojení tlakem na větší (i vojenské) zapojení Německa do světové politiky po boku USA a dalších spojenců, mu přitakávají.

    Tajné služby prý uplácejí německé novináře - ceskapozice.lidovky.cz
    http://ceskapozice.lidovky.cz/...i-nemecke-novinare-fkq-/tema.aspx?c=A141119_164946_pozice-tema_lube
    GORG
    GORG --- ---
    CDR: Jeste je verze, ze maji zlata vic nez tvrdi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam