• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    USA Freedom Act - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/USA_Freedom_Act
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Zákon známý pod názvem Patriot Act je jedním z protiteroristických opatření přijatých po útocích z 11. září 2001, je však kritizován jako nepřípustný zásah do soukromí. Reformní návrh označovaný jako Freedom Act některé části tohoto zákona obnovuje, sledovací pravomoci tajných služeb však výrazně omezuje a podřizuje soudu.

    NSA ztratila právo sbírat data o telefonech, vypíná své servery - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...ch-vypina-sve-servery-pbe-/zahranicni.aspx?c=A150601_064049_zahranicni_aha
    GORG
    GORG --- ---
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Z aktuálního RESPEKTU, rubrika „okem ekonoma“, píše hl. ekonom Patria Finance David Marek

    POUČENÍ Z LONDÝNA – KAUZA LIBOR ODHALILA, ŽE VELKÉ BANKY MANIPULOVALY S ÚROKOVÝMI SAZBAMI

    (…) odhalená manipulace se sazbami LIBOR, londýnské mezibankovní úrokové sazby (London Interbank Offer Rate), otřásá světem již tři roky (…)podezření a vyšetřování se postupně rozšířilo z londýnského peněžního trhu na jiné trhy a do dalších zemí. Podezření bylo vysloveno už i v Česku: náměstek ministra financí Martin Pros, který na ně upozornil, přišel minulý týden o funkci. Pro Česko platí sazba PRIBOR.
    Na sazby LIBOR jsou dnes navázány finanční nástroje za 350 bilionů dolarů, což je více než pětinásobek celosvětového HDP. Referenční úrokové sazby se každý den počítají jako aritmetický průměr hodnot dodaných několika bankami (….) pokud byste byli obchodníkem velké banky a předem věděli, kam se sazby LIBOR pohnou, byť jen nepatrně, mohli byste vydělat značné sumy.
    Nejde o žádné konspirační teorie. V roce 2012 byly odhaleny rozsáhlé manipulace se sazbami LIBOR a vyšetřování vyústilo v miliardové pokuty pro banky.
    (…)
    Wall Street Journal uvádí, že sazba LIBOR ovlivňuje trh peněz v nepředstavitelném objemu až 800 bilionů dolarů
    (…)
    „Šokující na skandálech LIBOR a EURIBOR jsou nejen manipulace, které nyní řeší finanční regulační orgány po celém světě, ale také tajné dohody mezi bankami, které si mají vzájemně konkurovat,“ řekl k případu komisař pro hospodářskou soutěž Joaquín Almunia.
    (…)
    „Čau amigo, mám prosbu, potřebuju velmi, velmi, velmi nízký tříměsíční a šestiměsíční LIBOR pro švýcarský frank (Royal Bank of Scotland )“
    Čau amigo, mám prosbu. Jak se v britské bance čachrovalo s klíčovými sazbami LIBOR
    http://byznys.ihned.cz/c1-59268860-cahry-s-klicovymi-sazbami-libor


    GORG
    GORG --- ---
    Učiteľ poukázal na bludy a nezmyselné konšpirácie, Rostasa nepresvedčil (video) - Aktuality.sk
    http://www.aktuality.sk/...6/ucitel-poukazal-na-bludy-a-nezmyselne-konspiracie-rostasa-nepresvedcil/
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Bývalý náčelník generálního štábu Jiří Šedivý by přivítal, kdyby stát měl nástroj na kontrolu informačního prostředí.
    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rusko-bude-supervelomoci-0ya-/zpr_nato.aspx?c=A150527_175338_zpr_nato_inc
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Blahořečení Óscara Romera legitimizuje odpor proti teroru Washingtonu ve Střední Americe | AltPress
    http://altpress.cz/...-oscara-romera-legitimizuje-odpor-proti-teroru-washingtonu-ve-stredni-americe/

    V sobotu se v salvadorské metropoli San Salvador sešlo na 300 000 lidí, aby oslavili blahořečení arcibiskupa Óscara Romera, který byl nazýván „hlasem těch, co nejsou slyšet“ a jehož před 35 lety během mše zastřelili členové eskader smrti vycvičení a vyzbrojení Washingtonem. Tento krok je v katolickém ritu považován za mezistupeň na cestě ke svatořečení a dále, co vnímám jako důležitější okolnost, Vatikán svým skutkem de facto legitimizuje obrovský lidový odpor proti děsivému státnímu terorismu, který vypukl ve Střední Americe na sklonku 70. let a kulminoval na začátku 90. let minulého století. Tento teror se jako krvavý šlem či jako smrtonosný had vinul napříč Střední Amerikou a byl poset statisíci mrtvol, v drtivé míře civilistů.

    Samotný Romero zůstává i po tolika letech solí v očích především členů pravicového kléru a pravicových politiků, kteří s úpornou snahou brojili proti blahořečení zavražděného biskupa, neboť ona ceremonie a její ozvěny mohou vnést více světla do zcuchaného přediva státního terorismu, který ve zmíněných letech kraloval s děsivou aurou v Salvadoru, Guatemale a Hondurasu – v Nikaragui byly naopak proti legitimní vládě a civilistům nasazeny eskadry smrti a hrdlořezové známí jako Contras – a to vše s vojenskou, diplomatickou a finanční podporou zprvu v menší míře amerického prezidenta Jimmyho Cartera a posléze v ohromné míře jeho nástupce, Ronalda Reagana.

    Není od věci připomenout fakt, že Washington si prostřednictvím svých proxy sil hodlal udělat „pořádek“ na svém „zadním dvorku“; nemohlo dojít k žádné aberaci, jako třeba v případě Kuby a Chile, kde bylo slovy doyena americké diplomacie Henryho Kissingera nutno zničit „virus“ už v jeho nesmělých počátcích, aby nemohl šířit „nákazu“ dále; jinými slovy bylo zapotřebí smést jakékoliv ostrůvky „nezávislosti“ či obdobné snahy, což regionální hegemon nestrpí obdobně jako mafián požadující od svých podřízených naprostou oddanost a samozřejmě vydatné výpalné.

    (...)
    Tato kolosální zvěrstva de facto navazovala i na jiné likvidační programy, dejme tomu na Operaci Kondor v několika zemích Latinské Ameriky v 70. až 80. letech, v jejímž rámci docházelo k eliminaci desítek tisíc nepohodlných (čti povýtce levicových) politiků, levicových aktivistů, tentokrát pod taktovkou chilského katana Pinocheta a jeho tajné policie DINA – ovšem s nezbytnou pomocnou rukou Bílého domu.



    „Ve jménu Božím, ve jménu trpících, jejichž křik stoupá každým dnem výš k nebesům, úpěnlivě vás prosím a nařizuji vám v jeho jménu, zastavte útlak!“ Tato slova pronesl pouhý den předtím, co byl najatými zabijáky usmrcen střelou do srdce ve chvíli, kdy sloužil mši.
    MATT
    MATT --- ---
    Zrušte mince i bankovky. Jsou dobré jen pro mafii, tvrdí ekonom | Státní pokladna | Lidovky.cz
    http://byznys.lidovky.cz/...i-ekonom-ptm-/statni-pokladna.aspx?c=A150522_145054_statni-pokladna_pave
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Novou kapitolu příběhu spolupráce USA a fanatického islámu odhalují čerstvě odtajněné dokumenty Pentagonu, jehož tajná služba DIA už na počátku roku 2012 považovala Islámský stát za „strategický nástroj“. Zvláštní je, že americká armáda si Islámského státu cenila ještě dřív, než se stal „slavným“ po loňském dobytí iráckého Mosulu. Nové odhalení tak jen dokresluje zprávy, podle nichž lze vznik Islámského státu dohledat do Camp Bucca, americké věznice v Iráku, a jeho úspěchy připsat „nešťastné“ americké politice po svržení Saddáma Husajna a jeho režimu.

    Nové dokumenty v kostce: DIA americké vládě a tajným službám Islámský stát doporučovala coby vhodnou pomoc při izolaci a svržení režimu Bašára Asada. Až dosud sice existovaly různé důkazy nebo stručná přiznání amerických činitelů, kteří spolupráci s IS připouštěli (třeba bývalý velvyslanec v Sýrii Robert Ford tady a tady), ale nejspíš až nově odtajněné dokumenty dosavadní „konspirační teorie“ konečně mění v těžko popiratelnou realitu. V době, kdy západní politici a mainstream stále ještě bájili o prodemokratické opozici v Sýrii, DIA přemýšlela nad tehdy ještě „jen“ Islámským státem v Iráku (ISI) zhruba takto: Al Kajda je hybnou silou syrské opozice a USA jsou na straně opozice, posílení protiasadovského boje je hlavním předpokladem vzniku saláfistického státu na východě Sýrie, což je „přesně to“, co vnější síly podporující opozici chtějí, aby oslabily Asadovu vládu, přičemž zmíněné vnější síly jsou identifikovány jako „Západ, země Perského zálivu a Turecko“.

    V oblastech pod kontrolou Islámského státu DIA doporučuje vyhlášení „bezpečných zón“ podle libyjského modelu, tedy včetně bezletových zón coby prvního kroku tzv. humanitární války. Sunnitský islámský stát na východě Sýrie se pak může stát katastrofou pro „sjednocující se Irák“, který je „oblastí šíitské expanze“, podotýká DIA, což pro změnu opakovaně přivede teroristické elementy z celého arabského světa do Iráku.

    Pentagon sázel na Islámský stát už v roce 2012
    http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/19967-pentagon-sazel-na-islamsky-stat-u-v-roce-2012

    a za nitky tahá tento pán:

    Daniel Rubinstein
    Special Envoy for Syria


    Rubinstein, Daniel
    http://www.state.gov/r/pa/ei/biog/bureau/213571.htm
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    ;)

    Zakázané video válcuje internet! Proč to nesmíme vidět? - tn.cz
    http://tn.nova.cz/clanek/zakazane-video-valcuje-internet-proc-to-nesmime-videt.html
    MATT
    MATT --- ---
    Exclusive: China warns U.S. surveillance plane - CNNPolitics.com
    http://edition.cnn.com/2015/05/20/politics/south-china-sea-navy-flight/index.html
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Proč si pořád navzájem lžeme? | AltPress
    http://altpress.cz/proc-si-porad-navzajem-lzeme/

    (...) míra loajality k mocenskému prostoru, který Českou republiku absorboval a ovládá ji. Otázku druhou pak tvoří politické proklamace, rétorika a propaganda, které směřují k obyvatelstvu s cílem zakrýt skutečnou podstatu věci. Tedy to, že manévrovací prostor pro české politiky je v globálním světě s příslušností k jedné jeho mocenské struktuře nepatrný, téměř bezvýznamný.

    (...) Určitým východiskem je alespoň rezervovanost a střízlivost, která umožňuje tiché pochopení ze strany rozumných lidí. Takovýto postoj v české zahraniční politice projevil například Jiří Dienstbier starší v případě leteckého útoku NATO na Jugoslávii. Znal detailně příčiny této vojenské akce a důvody, pro které byli Srbové cíleně a zlovolně vybráni jako jediní odpovědní za krvavý rozpad celé Jugoslávie. V souladu s tím, co věděl a se svým svědomím, zaujal vůči bombardování Bělehradu kritický postoj.
    MATT
    MATT --- ---
    Here's some pretty crazy news from Ars Technica UK. The state of state surveillance in the UK is probably even worse than in the US.

    UK government quietly rewrites hacking laws to give GCHQ immunity | Ars Technica UK
    http://arstechnica.co.uk/...5/05/uk-government-quietly-rewrites-hacking-laws-to-grant-gchq-immunity/
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Konšpirácie chce umlčať učebnica

    Bratislava 17. mája 2015 (HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

    Pomôcť v boji proti konšpiračným teóriám a extrémizmu na internete chce nová kniha pre stredné školy. Vydal ju Inštitút ľudských práv aj s podporou ministerstva vnútra

    Konšpiračne teórie ako novodobý fenomén, trollovia v internetových diskusiách, či weby, ktoré šíria ruskú propagandu. Školáci môžu poľahky uveriť senzáciám na internete o tom, že o svetovom dianí nerozhodujú nami volení politici ale finančne skupiny v pozadí. Pomôcť zorientovať sa im chce nová učebnica Inštitútu ľudských práv, na ktorú prispelo aj ministerstvo vnútra, napísal dnes denník SME.

    “Už dlhodobejšie sme sledovali nárast nového druhu extrémizmu, čo je prelínanie zvyškov neonacistickej scény s konšpirátormi, ktorí momentálne zažívajú boom”, vysvetlil pre SME riaditeľ Inštitútu Peter Weisenbacher. Podľa neho sú mladí ľudia najrizikovejšou skupinou, pretože v tomto období si vytvárajú názory na politiku, spoločnosť a ľudské práva. Učitelia môžu knihu využívať ako pomôcku počas hodín občianskej náuky, či dejepisu.

    Peter Weisenbacher sa do povedomia dostal, keď vyhlásil vojnu kresťanom a aj svojím sporom s blogerom Radovanom Bránikom, ktorý ho označil za klamára a udavača. Peter Weisenbacher hodnotovo stojí na podpore LGBTI hnutia a vyhlasuje ankety ako homofób roka.

    Stredoškolsky učiteľ Peter Cibulka považuje učebnicu za výborný nápad ako upozorňovať študentov na fenomény ktoré sú nové, no o to nebezpečnejšie, pretože konšpirácie ohrozujú samotný demokraticky systém. Denník SME na záver uviedol aj názor jeho kolegu, učiteľa Juraja Smatanu, ktorý vytvára zoznamy webov, ktoré ohrozujú západnú propagandu a podľa ktorého sa demokracia inak udržať nedá.

    Publikácia sa snaží zmiešať dohromady seriózne aj absurdné teórie a následne tie absurdné vyvrátiť aj v mene tých serióznych. Tak sa v jednom vreci ocitnú útok na dvojičky aj tajne plány mimozemšťanov. Pritom v prípade zhodenia dvojičiek teóriu o ich páde vypracovali na základe dôkazov výlučne inžinieri, architekti, piloti, požiarnici, vojaci, experti na demolíciu a výbušniny, zatiaľ čo oficiálnu teóriu podporujú výlučne novinári, politici a na nich naviazaný tretí sektor.

    Konšpiračné teórie sú častokrát úplné nezmysly, niektoré však, ako napríklad svojho času konšpiračné teórie o tom, že v Iraku nie sú žiadne zbrane hromadného ničenia a že sú len zámienkou pre vojenskú intervenciu, sa neskôr potvrdili.

    Konšpirácie chce umlčať učebnica - Hlavné správy
    http://www.hlavnespravy.sk/konspiracie-chce-umlcat-ucebnica/618483
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Americká Sněmovna reprezentantů hlasovala drtivou většinou proti shromažďování záznamů o telefonátech občanů


    House rejects NSA collection of phone records with vote to reform spy agency | US news | The Guardian
    http://www.theguardian.com/us-news/2015/may/13/nsa-surveillance-congress-usa-freedom-act

    Dva roky poté, co americký whistleblower Edward Snowden odhalil, že NSA hromadně shromažďuje informace o telefonátech amerických občanů, hlasovali poslanci Sněmovny reprezentantů v poměru 338 ku 88 hlasům ve prospěch amerického Zákona o svobodě.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SCHWEPZ:

    (...) vyložit jako zásadní rozhodnutí nadnárodních korporací ovládnout všechny energetické zdroje planety, veškeré trhy a získat pro sebe, jednoduše řečeno, zisk z nákupu a prodeje každého výrobku, který vyrobí a prodá kterýkoliv subjekt na zeměkouli. Všechna pracovní síla planety, veškerá její inteligence a produkce, všechny její zdroje mají plynout ku prospěchu několika desítek, možná stovek, nadnárodních korporací.

    Ty jsou hlavním nástrojem globalizace světové ekonomiky a hlavním kanálem přímých investic v zahraničí. Mezi těmito hospodářskými giganty je pouze asi pět procent takových, které mají skutečně globální charakter. Tyto korporace disponují schopností zasahovat do vnitřních záležitostí hostitelských států a ovlivňovat mezinárodní vztahy, což platí zejména o korporacích amerických. Tato jejich schopnost se vyvíjí už déle než šest desetiletí.


    Tak například United Fruit Company v 50. letech minulého století proměnila některé země Střední Ameriky v “banánové republiky“. V Guatemale roku 1954 pomáhala svrhnout legitimní Arbenzův režim, který byl nepohodlný jejím zájmům. Zemi uvrhl do občanské války, která se vlekla půl století. V roce 1973 jiný gigant, Telephone and Telegraph Company, pomáhal při vraždě chilského prezidenta Salvadora Allendeho. Evropské ropné společnosti v roce 1956 podporovaly francouzsko-britskou-izraelskou intervenci v oblasti Suezského průplavu. Také Mining Union of Upper Katanga, s vědomím belgické vlády, podporovala separatistické akce Katangy počátkem 60. let v Kongu. A desítky, možná stovky dalších případů podobného typu lze dohledat ve zveřejněných dokumentech celé planety.

    Od těch dob se nadnárodní korporace mnohonásobně zdokonalily ve své zničující praxi ovlivňování nejenom hostitelských zemí a jejich vlád, ale dá se říci, že se naučily spojovat své síly v boji za ovládnutí celé planety. Mají k tomu všechny prostředky, které potřebují. Jejich cíl nesmírně usnadnil pád sovětského impéria a světová diskreditace takzvaných socialistických systémů. Cílem této ohromné moci, jaká na světě neměla nikdy obdoby, je úplné ovládnutí planety provázené postupným odstraňováním sociálních zábran (demontáž sociálního státu), jaké si zaměstnanecké vrstvy v Evropě v průběhu 19. a 20. století vybojovaly za cenu nesmírných obětí.

    I když se tento cíl nadnárodních korporací zdá být v současné době nereálný, ba snad dokonce i absurdní, přesto právě on má být cílem definitivním.

    Nadnárodní korporace a Kosmova kronika | AltPress
    http://altpress.cz/nadnarodni-korporace-a-kosmova-kronika/
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Globální byznys je v rukou několika firem. Graf ukazuje, jak jsou velcí hráči světové ekonomiky majetkově propojeni a kolik peněz dostali od států jako pomoc ve finanční krizi.

    Svět už nepotřebuje další konspirační teorie. Bohatě stačí závěry studie vědců ze švýcarské ETH Curych, kteří se soustředili na světovou koncentraci bohatství. Ze závěrů studie "The Network of Global Corporate Control" vyplývá, že jedno procento všech nadnárodních společností - celkem 147 entit - prostřednictvím velmi komplikované majetkové struktury ovládá 40 procent ekonomické hodnoty světových nadnárodních společností, které se navíc kontrolují navzájem.

    Kdo ovládá svět: Vztahy mezi velkými hráči globálního byznysu
    http://nazory.ihned.cz/komentare/c1-53566670-kdo-ovlada-svet
    TOMMY69
    TOMMY69 --- ---
    lol..a nejlepsi jsou komentare pod clankem :))

    Burani.cz | ,,Děti budeme čipovat, i kdyby se rodiče na hlavu stavěli”, říká ministr Chládek
    http://www.burani.cz/.../deti-budeme-cipovat-i-kdyby-se-rodice-na-hlavu-staveli-rika-ministr-chladek
    MTO
    MTO --- ---
    SKELETONS Found Near HOOVER DAM in 40 Feet of Water Holding SIGN w/ Same Guidestones Cube Date!
    https://www.youtube.com/watch?v=CX8b3pMWMqM


    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MATT: to neni prekvapeni, celkem znama vec, ze cestu ze svajcu do ruska zaplatili a zorganizovali nemci, protoze od lenina ocekavali, ze uzavre s nemci naoplatku mir a nemci se budou moci soustredit jen na zapadni frontu.
    me prekvapeuje, ze ses prekvapenej :P

    no, akorat to tem germanum nejak nevyslo, posrali to a jeste navic o par desitek let pozdeji nakonec hitler vyjebal se svym pritelem stalinem, se kterym si rozdelili polsko a uzavreli spolu mir.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam