SCHWEPZ: jj, dobře se tam vyjádřil k tomu "Když jsem nic neprovedl, nemám důvod k obavám"
Od marketingových účelů (co už se děje dnes naprosto oficiálně a poměrně neskrytě) se to snadno může zvrhnout k tvrdším věcem.
Jen proto, že někdo nic špatnýho neudělal, neznamená, že někdo něco špatnýho nebude chtít udělat jemu :-)
Ale možná je to příprava na dobu, kde nebudou žádná tajemství..... Samozřejmě v době, kdy se celé měsíce a roky připravuje dohoda TTIP prakticky skoro v kompletním utajení (krom nějakých leaků), kde ani nedává smysl, proč je to tajné, když je to tak úžasná věc, to je moc jednostranné.
p.s. Před pár dny jsem něco o TTIP zahlédl v televizi. Myslím, že tomu na ČT věnovali asi dokonce celých 30 sekund.. byly tam nějaké velice konkrétní zmínky o tom, že se jedná o "dohodách", že jsou nějaké "spory", že se dohoda bude ještě asi chvíli projednávat, než "dojde k dohodě", a že někteří odboráři z USA namítají, že spousta Američanů přijde o zaměstnání (kompletně bez jakéholiv vysvětlení proč nebo v čem spočívá ta obava.. absolutně neměla Česká televize evidentně zájem vůbec do toho štourat ani náznakem, v čem spočívá ta obava).
Dosud jsem ještě nikdy neviděl (moc teda zpravodajství pravda nesleduju) ani jedinou reportáž nebo sondu masmédií, co je to vlastně za dohodu. Jen to, že ji říkají "transatlantická dohoda" a že má být fakt užitečná. Asi jdu napsat do ČT, že už mě přijde to trochu moc