MATT: Tak ony ty vakcíny asi fakt fungují (i ta dr. Eleková to tam přiznává), ale asi má všechno své meze a limity. Současný mainstream z toho udělal posvátnou krávu a narvat do dítěte v brzkém věku hned 5 nebo kolik těžkých chorob nemusí být dobrý nápad, i když většina nemá závažné následky. Je možné, že masový výskyt alergie souvisí.
Ono to teda z určité perspektivy opravdu působí pavědecky až diletansky... skoro až humorně, tragikomicky narvat do dítěte zároveň několik smrtelných chorob (sic s mrtvým virem) a očekávat zisk. Být filmař tak bych to možná předělal do skeče ala dr. Gumby "Vacinaaaate!!" :-)
Onehdá jsem se ptal svého obvodního doktora, co si myslí o těch "prasečích" vakcínách a on mi řekl, že je to podle něj jen mediální hysterie na přání farma průmyslu, tak jsem jen kejval hlavou. On by si prý tu neotestovanou vakcínu nedal, i když si prý ty sezónní vakcíny na chřipku dává. Tehdy byla přitom mediální pohled, že odmítnout vakcínu byly konspirační teorie a u Klause byla zpochybňováno jeho duševní zdraví, když se do těch vakcín opřel a ať si to před kamerama tedy zastánci z řad politiků píchnou. Tehdy se i zvažovalo, že ta vakcína bude u nás povinná pro celou populaci a nakonec byla povinná jen pro státní zaměstnance, ale byly tak ziskreditovány, že je musely nechat zlikvidovat. To už jak nějaká komedie fakt :-) Já se teda snažím tím bavit, než aby mě to děsilo, ale je fakt, že tohle je poměrně vážné. I to jak se konspirace dostaly do hlavního proudu, což myslím i roste teď kolem Zemana, kde spíš než Zeman polarizují veřejnost média, a dost lidí si toho všimlo. Třeba moji rodiče už otevřeně uvažujou, že možná budou muset emigrovat, jestli to tu v ČR přituhne. Táta se někde dočetl o NWO a už si prý nedělá iluze o České televizi. Mám pocit, že u řady dalších rodičů vznikl dojem, že v médiích panuje cenzura a propaganda obdobná jako za socíku. I právě co do lékařství. A léčby rakoviny vitamínama apod.
Na druhou stranu konspirační uvažování rozhodně není samo o sobě základ kvality a může vést těžce na zcestí. Dobrý si uvědomit, že celá WW2 a Hitlerova ideologie byla postavena na údajné konspiraci Židů a židovských bankéřů ovládajících svět (povědomé :-))). Hitler defakto získal popularitu na základě jeho boje proti NWO.
Podobně je možné, že dívat se přímo do slunce je mega zdravé, když je děláno správně, a je zároveň pochopitelné, že jsou doktoři takovým tvrzením zděšeni. A že je to pravděpodobně nebezpečné. Stejně jako nepoužívat krém proti slunci v létě. Může hrát roli strava a její kvalita resp. celého životního stylu, že příklon k alternativám může skutečně člověka zabít, a je to pak obtížně zkoumatelné vědou postavenou na kauzálních principech (může jim uniknout např. ta role stravy). Některé ZPE přístroje dokonce můžou fungovat, jen pokud není okolo člověk, který tomu silně nevěří :-) To je každopádně myslím něco, s čím se věda bude muset poprat. Onehdá jsem koukal záznam Fyzikálních čtvrtků ČVUT, kde byla debata "Víra vs věda" a tam poznamenal přednášející, že svého času to byly spojité nádoby, a že tu v ČR je i kaplička soudobých vědců. kvantová mechanika myslím nutí vědce přijmout jiný nový postoj.... Jo jsou to jen lidi, ale ten pokrok by měl být asi hlavně v té toleranci a otevřenosti. Tolerance znamená i nevěřit tomu, nicméně ten názor respektovat (a případně se ho objektivně snažit vyvrátit).
Debata o vakcínách dost připomíná inkvizici, kde už samotná snaha upravit očkovací kalendář je zcenzurovaná. To mě na tom dostalo. Nikdo z těch, co jsem tu linkoval, nebyl pro zrušení vakcinace, ale pro odstranění hliníkového adjuvans resp. alespoň pro úpravu očkovacího kalendáře. Reakce byla hysterická a udělil se bludný balvan ,)
A kontrolní skupině dát namísto placeba jinou vakcínu je teda myslím v principu pavědecké. Nezkoumal jsem teda, jak je to časté. Eleková tvrdí, že se to párkrát zkusilo s placebem, ale že to už raději znovu nedělali. Doktoři namítají, že by bylo neetické tu druhou skupinu lidí ochudit o ochranu vakcínou. Ale bylo by to vědecké,)