• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    SPAJDA02: Ona to část z nich i podvědomě ví. Ale nechtěj to slyšet. Když člověk celej život lpí na tom, že cihla nemůže viset ve vzduchu, a ty mu pak dokážeš, že může, bude nasranej. Proto, že a) vypadá a přijde si jako blbec, b) podrážíš mu síť, kterou z hlediska svýho racionálního zaměření potřebuje, aby se nezbláznil, c) a za tímhle vším je v hloubce ve skutečnosti strach, strach z neznáma.
    Atd.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    repost, thanks Tadeáš ,)

    How the internet flips elections and alters our thou...
    https://aeon.co/essays/how-the-internet-flips-elections-and-alters-our-thoughts

    Bylo provedeno nekolik studii s cilem zjistit, jak moc razeni vysledku vyhledavani ovlivnuje preference/rozhodovani/nazory. Masivne. Efekt byl pojmenovan SEME - Search Engine Manipulation Effect.

    Vysledky vyhledavace, coz je v soucasnosti v naproste vetsine Google, jsou razene podle ruznych dostupnych kriterii (lokalita, jazyk, historie vyhledavani, profil uzivatele). Zaroven ale neni technicky problem podobnym zpusobem na zaklade zajmu poskytovatele vysledku urcite vysledky eliminovat nebo je radit takovym zpusobem, aby s vyuzitim SEME efektu podporili politickeho kandidata. Podle studie z r. 2015 a reportu z r. 2012 se tohle bezne deje a Google radi vysledky tak, aby podporil svoje financni a politicky (demokraticky) zajmy. Eric Schmidt, prezident Alphabetu, ktery vlastni Google, zalozil 2015 startup, ktery ma nejspis i timhle zpusobem pomoct H. Clinton k prezidentstvi.

    Zaroven vysledky ukazuji, ze i pokud clovek primo o takovem preferencnim razeni vysledku vi, stejne to jeho finalni rozhodnuti neovlivni a muze ho to i podporit v zadanim danem smeru.

    Jako nas tedy ty ruzne komunikacni platformy propojuji, tak nas zaroven vzdaluji tim, ze nam davaji moznost se uzavirat do informacnich bublin s tim, ze nekteri hraci maji celkem bezprecedentni nastroje obsah techle nasich bublin nastavovat. S tim se poji otazka, jak vlastne v soucasnosti strukturovat to, odkud k nam prichazeji podnety a ktere z nich povazovat za relevantni. (Ale mozna, ze vsechno, co k nam prichazi uz prave nejsou podnety ze skutecnyho sveta a od skutecnejch lidi, jsou to informace, ktere muzou byt pravdivy nebo nepravdivy, ale nakonec mozna ani nejsou dulezity, protoze co je dulezity je, aby se kolecka pracovne-produkcniho systemu otacela, zbytek jen jen takovy soukromy ornament, myslenky v mysli, obrazek v obejvaku, nic zasadniho, business as usual.) Myslim, ze v tomhle je klicovy opensource a v podstate by asi bylo potreba, aby cela ta komunikacni infrastruktura byla opensourceovana - od mobilnich operatoru po poskytovatele internetu a komunikacnich platforem, vcetne vyhledavacich platforem. K cemu je moznost cokoliv komunikovat, kdyz hlas uz se nenese vzduchem k usim posluchacu, ani vzduchem z repraku k usim posluchacu, ale je po prefiltrovani a vyhodnoceni jako "zajimavy" a "povoleny" zobrazen na cernym zrcadle :) ... A za nekolik vterin odswajpovan a odskrolovan pro nedostatek pozornosti a nemoznosti udrzet myslenku nekolik hodin nebo dnu. Podporuje elektronicka komunikace myslenkovou inkontinenci?

    Výpisky: -- ale stoji za to precist cely clanek, jsou tam popsane ty studie a dalsi veci o FB platforme

    Late in 2012, I began to wonder whether highly ranked search results could be impacting more than consumer choices. Perhaps, I speculated, a top search result could have a small impact on people’s opinions about things.

    the Search Engine Manipulation Effect (SEME), appeared to be one of the largest behavioural effects ever discovered.

    Our randomised, controlled experiments tell us over and over again that when higher-ranked items connect with web pages that favour one candidate, this has a dramatic impact on the opinions of undecided voters, in large part for the simple reason that people tend to click only on higher-ranked items. This is truly scary: like subliminal stimuli, SEME is a force you can’t see; but unlike subliminal stimuli, it has an enormous impact

    We now have evidence suggesting that on virtually all issues where people are initially undecided, search rankings are impacting almost every decision that people make. They are having an impact on the opinions, beliefs, attitudes and behaviours of internet users worldwide – entirely without people’s knowledge that this is occurring. This is happening with or without deliberate intervention by company officials; even so-called ‘organic’ search processes regularly generate search results that favour one point of view, and that in turn has the potential to tip the opinions of millions of people who are undecided on an issue. In one of our recent experiments, biased search results shifted people’s opinions about the value of fracking by 33.9 per cent.

    We replicated our findings three more times, and the third time was with a sample of more than 2,000 people from all 50 US states. In that experiment, the shift in voting preferences was 37.1 per cent and even higher in some demographic groups – as high as 80 per cent, in fact.

    By reducing the bias just slightly on the first page of search results – specifically, by including one search item that favoured the other candidate in the third or fourth position of the results – we could mask our manipulation so that few or even no people were aware that they were seeing biased rankings.

    In 2015, a team of researchers from the University of Maryland and elsewhere showed that Google’s search results routinely favoured Democratic candidates. Are Google’s search rankings really biased? An internal report issued by the US Federal Trade Commission in 2012 concluded that Google’s search rankings routinely put Google’s financial interests ahead of those of their competitors, and anti-trust actions currently under way against Google in both the European Union and India are based on similar findings.

    In April 2015, Clinton hired Stephanie Hannon away from Google to be her chief technology officer and, a few months ago, Eric Schmidt, chairman of the holding company that controls Google, set up a semi-secret company – The Groundwork – for the specific purpose of putting Clinton in office. The formation of The Groundwork prompted Julian Assange, founder of Wikileaks, to dub Google Clinton's ‘secret weapon’ in her quest for the US presidency.

    K tomu:
    The stealthy, Eric Schmidt-backed startup that's working to put Hillary Clinton in the White House - http://qz.com/520652/groundwork-eric-schmidt-startup-working-for-hillary-clinton-campaign/

    Certainly, if Google set about to fix an election, it could first dip into its massive database of personal information to identify just those voters who are undecided. Then it could, day after day, send customised rankings favouring one candidate to just those people. One advantage of this approach is that it would make Google’s manipulation extremely difficult for investigators to detect.

    By 2020, China will have put in place the most ambitious government monitoring system ever created – a single database called the Social Credit System, in which multiple ratings and records for all of its 1.3 billion citizens are recorded for easy access by officials and bureaucrats. At a glance, they will know whether someone has plagiarised schoolwork, was tardy in paying bills, urinated in public, or blogged inappropriately online.

    A spriznena literatura:
    When Google Met WikiLeaks - OR Books
    http://www.orbooks.com/catalog/when-google-met-wikileaks/
    Library Genesis
    http://gen.lib.rus.ec/search.php?req=google+met+wikileaks&open=0&view=simple&phrase=1&column=def
    MTO
    MTO --- ---
    a pak se do toho vlozi bulvar. to je teda zmatek :-)))

    150 let starý mrazivý dopis: Předpověděl obě války i 3. světovou! | Ahaonline.cz
    http://www.ahaonline.cz/...17593/150-let-stary-mrazivy-dopis-predpovedel-obe-valky-i-3-svetovou.html
    MATT
    MATT --- ---
    GORG: Jojo, tak to jo, ale to mi uz prijde samozrejmy ;) Kdyz vidim jak fungujou lidi kolem me, kamosi, na univerzite kde jsem fungoval, ve firme, na grantovejch projektech. Vsude se neco dela a nejak (lepe) se to prezentuje, sleduje se nejakej cil, ale opodstatnuje se to jinym "vznesenejsim". Nemam duvod si nemyslet, ze takhle to nefuguje na vladni ci nadnarodni urovni taky. Jen nejde o predem naplanovanou taktiku, jak by se pri zpetnym zhodnoceni mohlo zdat, ale proste jen o vysledek pusobeni vnejsich sil a zájmů.
    GORG
    GORG --- ---
    MATT: No mělo se vytknout status quo - mediální obrázek vs realita hlavně. Pochybná pozadí válek USA , korupce kolem výroby medaile atd. :-)
    MATT
    MATT --- ---
    GORG: prijde mi to nejak divne sestrihany, nevis, jestli je to i v originale? a co se tam vlastne CT vymklo? asi bych si k tomu musel precist nakej chytrej clanek, abych to v tom slysel, co? ;)
    MATT
    MATT --- ---
    JAXXE: Pro me se treba za ty leta pojem NWO silne posunul. Od nejkayho tajnyho spolku pro nastoleni svetovy vledy k temer oficialni agende Bushu, PNACu a podobnejch lidí a uskupení. S příchodem Obamy už je to asi pasé. Samozřejmě jsou lidé, kteří by vizi dále rádi realizovali, ale nejspíš nejsou zdroje a vůle.
    Konspiraci jsem začal považovat místo něčeho "zlýho" za něco lidem zcela přirozenýho. Z tajnejch mocipánů se stali jen další hráči ve hře.

    Mě v poslední době štve, že i z "konspirátorů" se stali jen další dogmatici. Ale třeba jsem byl vždycky atypickej a místo abych tlačil, že "911 was inside job", tak jsem bral oficialni verzi, jen za další teorii. Fakta a informace se snažil nějak kriticky přežvejkat a zkusit si udělat vlastní názor. O tom pro mě byli konspirační teorie. Dneska je to, paradoxne v tom chaosu, děsně polarizovaný. Proto jsem sem, asi jako protipol většiny příspěvků, začal posílat i nějaký ty "oficiální" teorie. A ty mi byli opakovaně mazaný, proto jsem se teď ozval..
    GORG
    GORG --- ---
    ad bombardování nemocnice Ruskem v Sýrii

    Tlačovka na americký spôsob II. - lži v priamom prenose - Mojevideo
    http://www.mojevideo.sk/video/25bba/tlacovka_na_americky_sposob_ii_lzi_v_priamom_prenose.html

    Mně teda fascinuje, že USA nejenže odmítá uvést důkazy, že to udělalo Rusko, ale dokonce že odmítají říct, kterou nemocnici měli bombardovat! :-)) Ale takový je už stav věcí ... podstatné je si uvědomit, že to udělalo Rusko. I pokud žádná nemocnice bombardována nebyla. Při troše snazy je možné si toto chápání reality osvojit. Pak člověka můžou začít i zvát do televizních diskuzí, kam je možné jít přizvukovat :) Nevhodné otázky nebo věty by tam jen tu symfonii rušily.

    Pak to může dopadnout třeba takhle... a to se nesmí stávat:

    To se ČT poněkud vymklo kontrole. Veterán z Iráku už asi další medaili nedostane...
    https://www.youtube.com/watch?v=wQkOdGtg9MI
    GORG
    GORG --- ---
    INF1466: Možná by se mohl ujmout pojem konspirační pravda :-) Ale to je spíš takové provokativní. Jinak jj, je možné hovořit o konspiraci, komplotu, spiknutí, zločinné spolčení... a dle trestního zákona jsou právě konspirace i trestány mnohem tvrdějí.

    Jinak je to imho zajímavý, jak teď koukám (přijde mi, že jsou tam zneužitelné díry):

    Zločinné spolčení, ODDÍL ČTVRTÝ - Trestní zákon č. 140/1961 Sb.
    http://zakony.kurzy.cz/140-1961-trestni-zakon/cast-2-hlava-3-oddil-4/


    ...

    Kdo spáchá čin uvedený v § 163a, není trestný, učinil-li o zločinném spolčení oznámení státnímu zástupci nebo policejnímu orgánu v době, kdy nebezpečí, které vzniklo zájmu chráněnému tímto zákonem z jiného činu zločinného spolčení, než je uveden v § 163a, mohlo být ještě odstraněno. Voják může takové oznámení učinit i veliteli nebo náčelníku.

    (1) Policista plnící úkoly jako agent podle zvláštního zákona, který se účastní činnosti zločinného spolčení nebo zločinné spolčení podporuje, není pro trestný čin účasti na zločinném spolčení podle § 163a odst. 1 nebo 2 trestný, jestliže se takového činu dopustil s cílem odhalit pachatele trestné činnosti spáchané ve prospěch zločinného spolčení.
    (2) Beztrestným se nestává agent, který zločinné spolčení založil nebo zosnoval.


    Každopádně někteří žijí v bláhové víře, že zločinné spolčení je něco patřící výhradně do filmové produkce.
    Zatímco jediný, kdo pořádá spiknutí je ideologický nepřítel - Putin.

    Např. dnes jsem slyšel, jak pan Gál řekl Drtinové, že na Slovensku vyhrál volby Putin. V tomto případě myslím nemůžeme hovořit o konspirační teorie ale max. o konspirační hypotéze, ale spíše bych to zařadil jako paranoidní typ myšlení, takže spíš než pro novináře je to myslím případ pro odpoborníky z oboru psychologie a psychiatrie. Pokud vím, Putin na Slovensku nekandidoval! :-)
    Kupodivu tyhle fauly, když se říkají seriozně, tak v mainstreamu prochází, a to zcela běžně.

    Četl jsem, že součástí definice resp. popisu typické propagandy je, že propaganda se nesnaží posluchače o své pravdě přesvědčovat (přímo nějaký argumenty). Pravda je u propagandy zpravidla daná. Podobně je vysvětlována situace s Ruskem mi přijde.
    Proto se nikdo nepokouší nikoho přesvědčovat, že Rusko sestřelila dopravní letadlo. Důkazy nejsou potřeba. Je (jak jsem slyšel v TV) "krystalický jasné", že to udělalo Rusko/Putin. Snahy hledat argumenty/důvody totiž odvádí pozornost od pravdy. Od jasného až krystalicky čistého obrazu reality. Něco jako kontakt s Bohem. O Bohu není možné pochybovat. Je možné ho pouze prožít.
    Proto když se někdo ptá, jaké jsou důkazy, že Rusové bombardovali nemocnici v Sýrii, je odpovědí "protože Rusko přímo cíli civilisty". Zároveň je nutné ignorovat položenou otázku, protože jasná pravda se neprokazuje. To je zdravá propaganda.
    SPAJDA02
    SPAJDA02 --- ---
    GORG: Celkem velká řada významů slov byla ať už záměrně či pozvolným způsobem změněna. Někdy až bude víc času chci rozepsat svoji úvahu, proč volby neexistují. Už jsem to rozebíral s několika lidmi a dali mi za pravdu, volby opravdu neexistují, a s tím je spojena neexistence demokracie. Demokracie je způsob vlády v starém Řecku nic víc nic míň. Nechápu jak to, že si lidé pořád myslí, že žijeme v demokratickém zřízení, když evidentně podle všech znaků je ve většině zemí i v české republice korporátní plutokracie. Proto už z principu nemůže Zeman porušovat něco co neexistuje.
    GORG
    GORG --- ---
    JAXXE: Pojmy jsou dnes skutečně dost zmatené. Všiml jsem si, že si i často pochybně operuje se slovem demokracie. To je v hlavách některých definováno zřejmě jako "jak já si představuju spravedlivý svět". Přitom přímo v názvu je vláda lidu :-) Jak porušuje Zeman demokratické principy např. jsem dosud nikde necetl.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    INF1466: ano... i kdyz on se casem ten vyznam slovniho spojeni "konspiracni teorie" hodne pozmenil. pro vetsinu lidi je to diky medialni masazi synonymum pro: blabol, nesmysl, paranoidni videni sveta

    slovo teorie ale znamena:

    Teorie je soubor tvrzení o předmětu výzkumu, která považujeme za pravdivá. Vyžaduje se, aby nebyl v rozporu s dosavadními zkušenostmi a výsledky experimentů a byl vnitřně konzistentní. Opakem teorie je praxe, empirie.

    Pojem se používá jak v protikladu k pouhé zkušenosti, tak k hypotéze. Po zjištění faktů prostřednictvím zkušenosti a experimentu následuje jednotný, bezrozporný a — kde to lze — matematický popis faktů a rovněž jejich vysvětlení z nutných zákonů a příčin. Jestliže je však takové vysvětlení možné, ale není vyloučeno vysvětlení jiné, zůstává více či méně pravděpodobnou hypotézou. Teprve když je podán důkaz, že jedině dané vysvětlení odpovídá faktům, nabývá hodnosti teorie.

    Taková definice vyjadřuje pozitivistické (novopozitivistické) pojetí vědy. Výsledky pozorování a experimentu jsou přitom nezávislé na teorii. Právě podobné výsledky slouží k potvrzení pravdivosti teorie (verifikaci).

    Podle Karla Poppera však výsledek experimentu nikdy nemůže znamenat verifikaci nějaké teorie. Je možná pouze její falzifikace. Experiment je příležitost ke kritickému ověření teorie a její případné nahrazení teorií jinou spíše než k jejímu potvrzení.
    INF1466
    INF1466 --- ---
    JAXXE: pokud se ukáží jako pravdivého, tak tuz o nejsou teorie, ale konspirace, ne?
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    MATT: je to o svetove konspiraci pro nastoleni NWO, 911, fiat bankovnictvi, globalizaci atd... pokud neco mazu, tak urcite ne na zaklade ideologie. chci aby to melo urcitou uroven, tot vse. tvuj clanek imho byl offtopic a nemel pro klub zadnou informacni hodnotu. panove Vit Barta, Konvicka atd. maji na nyxu jine kluby, kde to muzes s radosti dat. pokud ti ma snaha o moderovani prijde uboha, je mi to lito. mazu tak 2 procenta prispevku anebo chat, ktery tady proste neni vitany. dekuji za pochopeni a omlouvam se za zpusobene trauma ;)


    CDR: konspiracni teorie siri kazda propaganda...otazkou spis je, jestli jsou pravdive nebo ne ;)
    MATT
    MATT --- ---
    CDR: Proto se taky ptam, protoze tu probiha mazani na zaklade ideologie, coz mi prijde fakt ubohy. Driv jsem tu bral jako misto s "alternativnim uhlem pohledu na medialni skutecnost", a ted ... :(
    CDR
    CDR --- ---
    MATT: na názor, že by ruská propaganda šířila konspirační teorie, jsou tu někteří jedinci hákliví .))
    MATT
    MATT --- ---
    je to tady o new world order, rusky propagande, nebo obecneji o konspiracich?
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    "He didn't belong to the secret society" - Newt Gingrich on why GOP establishment hates Trump
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=dO-NA73FsW8
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    "Veřejnost by si měla uvědomit špinavou povahu boje vedeného pod taktovkou CIA. Spojené státy a jejich spojenci zaplavili Sýrii sunnitskými džihádisty, stejně jako jimi USA zaplavily v 80. letech Afghánistán. Z tamních sunnitských džihádistů (mudžahedínů) přitom později vznikla al-Káida. Saúdská Arábie, Turecko, Katar a USA pravidelně podporují některé nejnásilnější džihádistické skupiny v cynickém a mylném domnění, že za ně tito prostředníci udělají špinavou práci a pak se nechají odstavit na vedlejší kolej. Podle amerických a evropských mainstreamových médií je ruská vojenská intervence v Sýrii věrolomná a rozpínavá. Pravda je někde jinde. USA nesmějí podle Charty OSN organizovat alianci, financovat žoldnéře a pašovat těžké zbraně s cílem svrhnout vládu jiné země. Počínání Ruska není v tomto případě akcí, nýbrž reakcí. Jde o odpověď na americké provokace vůči ruskému spojenci."

    cely text:

    http://www.project-syndicate.org/...mentary/ending-syrian-civil-war-by-jeffrey-d-sachs-2016-02/czech
    GORG
    GORG --- ---
    „Neomarxizmus“ podľa Šimkovičovej „pochoduje verejnými inštitúciami na Západe“. Cieľom neomarxistov je podľa jej slov „zničiť tradičnú rodinu, západnú civilizáciu a vytvoriť totalitnú spoločnosť“.

    Šimkovičová samu seba považuje za liberálku, „ale napríklad čo sa týka problematiky gender ideológie, tak tam ten liberalizmus by som dala do veľkých úvodzoviek,“ vysvetľuje známa moderátorka. S tým, že poskytla rozhovor portálu hlavnespravy.sk, často považovanému za konšpiračný, problém nemá. „Niektorí ľudia si škatuľkujú tieto veci, že sú konšpiratívne, na základe čoho? Ja neškatuľkujem ľudí,“ povedala. Podľa jej slov žijeme v demokratickej spoločnosti, máme slobodu, „nech to čítajú ľudia, ktorých to zaujíma“. „Máme možnosť voľby,“ dodáva Šimkovičová.

    IN TV by po prípadnom zvolení do parlamentu Šimkovičová opustila, „tam by išlo o konflikt záujmov,“ vyjadrila sa. V IN TV má vraj internú dohodu. Ak by sa do parlamentu dostala, považuje za logické, že nemôže pracovať pre televíziu. „Všetko záleží len od 5. marca,“ vysvetľuje jej súčasnú pozíciu.

    Známa moderátorka poskytla rozhovor pochybnému webu, odhaľuje kontroverzné názory | Slovensko | HNonline.sk - Správy z politiky, ekonomiky a financií
    http://hnonline.sk/...ama-moderatorka-poskytla-rozhovor-pochybnemu-webu-odha-uje-kontroverzne-nazory
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam