JAXXE: Ad pizzagate.. před volbama jsem to téma vůbec nesledoval a ani moc nevěděl, o co šlo. Masmédiím a všem poplatným médiím se podařilo situaci tak dokonale (ne)popsat, že jsem jen tušil, že jde o něco se sexem a pizzeriema.
Wikisložka neposkytla žádné info krom strašení fake news a tím gunmanem
Snopes řešili nějaký povrchní věci
Dalo fakt práci najít, co je obsahem těch e-mailů, o kterých to dost bylo. Nikde je neuvádí. Ani snopes. Ne. Proč taky, že ? :)
Po x minutách jsem se dopracoval k nějakému reddit postu, kde mi to napsalo, že account byl zrušenej. Prostě zcenzurováno.
Ale záloha byla na archive.org. Tam byly dokonce i obsahy e-mailů (linky na wikileaks).
Já věděl, že je to někde na wikileaks, ale masmédia by přece jen mohla uvést, o čem se to vlastně baví furt. :) Nebudu se brodit tisícema leaknutých dokumentů na wikileaks.
Přijdu si docela zběhlý v hledání informací na netu, ale přišlo mi celkem obtížný zadat do googlu dotaz, který by nevracel POUZE stránky, který celou věc pizzagate označují za nesmysl , aniž by obsahovaly obsah těch e-mailů nebo jiné moc detaily. Většinou šlo o články masmédií mentorující o nebezpečí fakenews. (skutečně pomohl až ten reddit post - aby se člověk pro začátek dozvěděl aspoň nějaká fakta)