KUKIDE: Fascinující úvod! Dnes budeme mluvit s vědcem, který bádá už 60 let, o němž náš následující host řekl "puff, ty jo", "to say he has a big brain would be an understatement", pracoval ve stejné budově jako Einstein a dokonce ho tam i potkal. Jako ty vole! You made my day!!! Takhle uvést vědce ve snaze posílit jeho autoritu je fakt boží (pro nechápavé asi musím dodat, že se tomu vysmívám).
A k tomu obsahu: jasně, větší koncentrace CO2 pomáhaj růstu rostlin. To není žádná novinka, žádná utajovaná věc, kterou rozkryli kospirátoři. Ví se, že je to side effect našeho masívního spalování fosilních paliv. To ale nic nemění na tom, že si tu vypouštěním skleníkových plynů v bezprecedentních tempech vytváříme klima, o kterým jen trochu tušíme, jak se vyvine. A z toho, co tušíme, to vypadá, že existuje dost významný riziko, že to bude velkej průser vynucující zásadní proměnu našeho způsobu života a způsobující přesuny stovek milionů lidí z oblastí, který se staly neobyvatelnými.
Nějak ti nevim. Furt mi nepřijde, že by mi něco nalhávali spiknutí vědci, aktivisti a studenti. Furt se mi zdá, že se mi něco snaží nalhávat majitelé uhelných dolů a elektráren, ropní šejci a frakující magnáti, silniční a lodní dopravci.
Já tomu tady nerozumim, možná mi to nějak vysvětlíte. Vždycky jsem si myslel, že konspirátoři si myslí, že odhalují čachry těch mocných, bohatých a jinak privilegovaných. A najednou se tady odhalují údajné čachry dredatých týpků okupujících uhelný důl a snažící se svrhnout prý pohodičku pod kuratelou Kochů, Křetínskýho, Burismy, Saúdů atd. Zdá se mi to, nebo je to úplně postavený na hlavu?