• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    Prosím dodržujte formát klubu - posílejte pouze reference (ideálně s copy paste relevantním obsahu) na věci related k topicu.
    Diskuze tu bude mazána. Na to tu není prostor.


    =>
    We cannot trust solutions that are offered by the people who created the problem in the first place.

    Principles for evaluating websites * How to Identify Misinformation

    We shall be slaves as long as we’re convinced that we have masters, and not one moment longer. Whatever must be done, we can do it ourselves. We do not need them; we need each other. All else is distraction and delusion.


  • Demokracie se nejlépe prosazuje v ignorantské společnosti, kterou je možno burcovat, jinými slovy ovládat, nacionalismem a náboženstvím.
  • Taková míra nacionalismu předpokládá existenci permanentní vnější hrozby. Když taková hrozba není, je nutno ji vytvořit.
  • Pravda musí být přísně střežena a tedy známa jen elitě několika vyvolených, kteří společnost řídí.
  • Tato elita musí být připravena říkat nechápavé mase "vznešené lži".


  • General: The Scientific Principles of Spiritual Enslavement (2002), Noel Huntley, Ph.D.
    The Educational System Was Designed to Keep Us Uneducated and Docile
    Silent Weapons for Quiet Wars (EN) :: Tiché zbraně pro klidné války (CZ)
    Blátivé stíny
    Financial: Murray N. Rothbard - What has government done to our money
    Fractional Reserve Banking as Economic Parasitism - Scientific, Mathematical & Historical Expose, Critique and Manifesto - Vladimir Z. Nuri, 62 pg.
    Chcem celú Zem + 5% navyše!
    Michael Rowbotham: Smrteľné zovretie
    Media: Who owns the media
    How To Deal With The Media, The Internet And The New World Order
    new world order in the news...
    Realita - paranoia - dystopie - (fnorDU4ever) * od 1984 do 2012?
    U nas v Kocourkove (und Eine Kleine Mafia) - jak hluboko lze jeste klesnout? - Klub pratel pro znovuoziveni defenstrace
    documents @ conspiracy central :: mvgroup.org :: p2p docs forum :: :: chomskytorrents.org :: indypeer.org

    Jsme zvyklí spojovat slovo teorie se slovem konspirace, protože konec konců žádná konspirace nemůže být reálná, všechno jsou to jen „teorie“, že ano? Nicméně ve spojení „konspirační teorie“ jsou dvě slova, prvním je slovo „konspirace“, druhým slovem je „teorie“. Dle definice je teorie předpoklad, myšlenka, koncept, hypotéza. Dám vám příklad. Teoreticky, pokud si koupím lístek do loterie, mohu vyhrát cenu. Dokud si lístek nekoupím, je má výhra pouze teoretická. Ale jakmile si jej koupím, výhra už není teorií, stává se možností. A čím více lístků si koupíte, tím je zde větší možnost, a eventuálně pravděpodobnost, že se výhra dostaví. Stejně je tomu v případě konspirační teorie. Dokud neexistují důkazy, neexistuje konspirační teorie. Jakmile však máte část důkazního materiálu, a nezáleží na tom, jak je chatrný či podružný, stává se z teorie možnost. A čím více důkazního materiálu je shromážděno, tím zde existuje větší možnost a eventuálně pravděpodobnost, že se jedná o konspiraci.
    V tomto klubu budete sledovat důkazy. A bude na Vás, abyste rozhodli, zda se jedná o konspirační teorii, nebo skutečně o konspiraci.
     
    Clifford Hugh Douglas, jeden z hlavných reformátorov monetárneho systému tridsiatych rokov 20. storočia:
    Jadrom tohto podvodu je tvrdenie, že peniaze, ktoré tvoria, sú ich vlastné, pričom sa od falšovania peňazí nelíši kvalitou, ale iba svojím obrovským rozsahom... Môžem to dokázať mimo akúkoľvek pochybnosť? Podstatou celej záložitosti je nárokovanie si vlastníctva peňazí. Akákoľvek osoba alebo organizácia, ktorá môže podľa ľubovôle tvoriť peniaze ekvivalentné cenám tovarov produkovaných komunitou, je skutočným vlastníkom týchto tovarov a preto nárokovanie si týchto peňazí bankovým systémom je nárokovaním si vlastníctva krajiny.

    Meyer Amstel Rothschild:
    "Give me control of a nation's money and I care not who makes her laws."

    Lord Josiah Stamp, bývalý riaditeľ Bank of England:
    Moderný bankový systém vyrába peniaze z ničoho. Tento proces je azda tým najchytrejším kúzelníckym trikom, aký bol kedy vymyslený. Bankovníctvo bolo počaté v nečistote a zrodené v hriechu. Bankári vlastnia zem. Vezmite im ju, ale keď im ponecháte moc poskytovať úvery, ťahom pera dokážu vytvoriť dosť peňazí na to, aby si ju kúpili naspäť... Ak chcete byť otrokmi bankárov a platiť náklady vášho otroctva, potom nechajte, nech si banky tvoria peniaze.
    Thomas Jefferson:
    Keď americký ľud dovolí bankám, aby mali pod kontrolou vydávanie ich vlastnej meny, najprv formou inflácie a potom defláciou, banky a korporácie, ktoré okolo nich vyrastú, zbavia ľudí všetkého vlastníctva až sa ich deti zobudia a zistia, že na kontinente, ktorý ich otcovia obývali, sú bez domov. Moc vydávať peniaze by mala byť odňatá bankám a navrátená kongresu a ľuďom, ktorým patrí. Som úprimne presvedčený, že bankové inštitúcie vydávajúce peniaze predstavujú pre slobodu väčšie nebezpečenstvo než armády.

    "It (Central Bank) gives the National Bank almost complete control of national finance. The few who understand the system will either be so interested in its profits, or so dependent on its favours, that there will be no opposition from that class... The great body of the people, mentally incapable of comprehending, will bear its burden without complaint, and perhaps without even suspecting that the system is inimical (contrary) to their best interests."
    A Rothschild family communique to associates in New York, 1863

    There are only three types of people in the world:
    1. People who make things happen. 4%
    2. People who watch things happen. 6 %
    3. Sheeple who say, What happened? 90% ->


    >> part 2 >>   *   >> part 3 >> (zde v zahlavi puvodni 'elite search engine')   *   >> part 4 >>


    /
    We shall be slaves as long as we’re convinced that we have masters, and not one moment longer.
    We shall be slaves as long as we
    rozbalit záhlaví
    RIVA
    RIVA --- ---
    GORG: Včera jsem to viděl. Hned jsem se podíval na bitshoot a našel tam tenhle klenot:

    MUST WATCH: Debunking the Narrative (With Prof. Dolores Cahill)
    https://www.bitchute.com/video/Avc6_ftzk3w/

    Všichni ti vymytí kreténci co na nás kydali špínu v ústavu by se na to měli povinně podívat.
    GORG
    GORG --- ---
    Important Announcement! Major Channel Update
    https://www.bitchute.com/video/3nOigXR9fPk/?list=notifications&randomize=false

    D. Cullenovi na YT smazali 12 videii vcetne nedavneho s J. Corbettem a jina, ktera jsem tu linkoval. Krome vtipne cynickeho komentare se mi libilo, jak slo hlavne o citace ruznych zdroju, a na webu ke kazdemu videu na ne uvadel linky.
    GORG
    GORG --- ---
    RIVA: jo no. Zatím tě lepší lidi přímo na životě neohrozí.. j n zavolají fízla, jak umí
    I z toho důvodu raději jezdím už jen taxíkem
    RIVA
    RIVA --- ---
    V tom ústavu to zase dneska žije. Příjde mi velice vtipné jak se demokratická normie smetánka na NYXu dokáže rozpálit. Lítají sprostá slova, urážky, nadávky a odsuzují se “špatné názory". Zdá se že existuje jakási norma liberální vtipnosti. Někdo se občas rozeřve tolik že mám skoro pocit že jim za to platěj :D
    GORG
    GORG --- ---
    RIVA: Ano, toto pro pořádek nikdy nezaznělo od našich odborníků. Ve skutečnosti jediný aspekt falešnosti, který si vybavuju zmíněn, byla falešná negativita.
    Počty Ct cyklů jsou asi tabu a přitom by se díky nim dalo i hodnotit potenciální množství nálože viru. Kde je ho málo, takové lidi doporučují odborníci neumisťovat do karantény ani netrasovat.
    RIVA
    RIVA --- ---
    WHO (finally) admits PCR tests create false positives – OffGuardian
    https://off-guardian.org/2020/12/18/who-finally-admits-pcr-tests-create-false-positives/
    GORG
    GORG --- ---
    Samsung and IBM want to help enterprises in the 4th Industrial Revolution - SamMobile
    https://www.sammobile.com/news/samsung-ibm-enterprises-in-4th-industrial-revolution/

    Samsung and IBM have joined forces to develop a new 5G-centric project designed to help businesses across all industries modernize their operations with the help of edge computing, 5G and hybrid cloud solutions. In essence, this collaboration is meant to help enterprises in The Fourth Industrial Revolution, aka Industry 4.0.

    Clients will be able to take advantage of Samsung’s Galaxy 5G devices and the company’s advanced end-to-end enterprise network product portfolio – from outdoor to indoor cell sites and mmWave solutions – together with IBM’s open hybrid cloud technologies, its edge platform, AI solutions, as well as its integration and consulting services.


    Samsung and IBM will offer their enterprise-grade products and expertise to help businesses deliver on their Industry 4.0 promises. Industry 4.0 is another label given to the ongoing (fourth) industrial revolution that embraces automation of traditional systems. The two tech giants will enable enterprises to adopt technologies that are crucial to Industry 4.0, such as 5G, AI, cloud, IoT, AR (augmented reality) and more.
    GORG
    GORG --- ---
    WHO chief should be investigated over GENOCIDE, complaint to the Hague's International Criminal Court says — RT World News
    https://www.rt.com/...de-hague/?fbclid=IwAR3MOVQYlPv24EYiIvOzPPOaSzZ5f0492D82e-9Ov5tMedmAlGKN07we43Y

    The World Health Organization’s head should be probed over genocide, a claim filed with the ICC by a US Nobel Peace Prize nominee says, adding that the Ethiopian may be involved in many crimes at home.
    The current World Health Organization (WHO) Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus “was a crucial decision maker in relation to security service actions that included killing, arbitrarily detaining and torturing Ethiopians,” a complaint filed with the International Criminal Court (ICC) says.

    Its author, an American economist and activist, David Steinman, who was nominated for the 2019 Nobel Peace Prize, alleges that the Ethiopian biologist and health researcher had a role in atrocities committed by various Ethiopian security forces during his tenure as a high-ranking government official.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    :)
    Pastebin.com - Potentially offensive content ahead!
    https://pastebin.com/CqqdhLig
    RIVA
    RIVA --- ---
    Mouse Utopia and The Blackest Pill - #PropagandaWatch
    http://www.youtube.com/watch?v=y-QQdheISPI
    GORG
    GORG --- ---
    Pokud rozsvítí vánoční výzdobu své zahrady, zaplatí pokutu téměř 300 tisíc korun - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ky.web.nexttoart&dop_req_id=j5yAYyOZpyy-202012161642&source=article-detail

    Protikoronavirová opatření mohou někdy vést až k paradoxním situacím. Své o tom ví Trevor Payne z městečka Cheslyn Hay v britském hrabství Staffordshire. Policie mu totiž oznámila, že pokud rozsvítí svou vánoční výzdobu na zahradě, dostane pokutu 10 tisíc liber. To je v přepočtu skoro 300 tisíc korun. Důvod? Za plotem se mu srocuje příliš mnoho lidí.
    RIVA
    RIVA --- ---
    Mohu se prosím dojít vyčůrat? Aneb dvě minuty nenávisti. – D-FENS
    http://dfens-cz.com/mohu-se-prosim-dojit-vycurat-aneb-dve-minuty-nenavisti/
    RIVA
    RIVA --- ---
    GORG:
    The Rising Global Technocracy (With Fiona Marie Flanagan)
    http://www.youtube.com/watch?v=yCbua2lkd-Q

    GORG
    GORG --- ---
    Where The Great Reset Will Take Humanity (With James Corbett)
    https://www.youtube.com/watch?v=VWbXpQtOIog
    GORG
    GORG --- ---
    Zdravotníci nedostanou vakcínu najednou, aby se ochránil systém. Vedlejší účinky jsou zatím nejisté | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...il-system-vedlejsi-ucinky-jsou-zatim-nejiste.A201209_205703_ln_domov_lihem

    Praha Vedlejší účinky patří k jakémukoli očkování. Často jde o teplotu až horečku, únavu, bolest svalů a kloubů nebo hlavy. Stejné jevy doprovázejí i vakcínu proti covidu-19, zatím se zdá, že ve větší míře.

    „Četnost výskytu u nového očkování je extrémně vyšší, než jakou známe z jiného běžného očkování. Je ale nutné brát v potaz, že z prvních dvou fází klinického testování jsou informace o malém souboru – a ten může být zavádějící,“ říká v rozhovoru pro Lidovky.cz vakcinolog Marek Petráš.

    ...

    Evropské centrum pro prevenci a kontrolu nemocí, kde v pracovní skupině pro covid působí i Petráš, chce případným problémům předejít. Navrhlo, aby se zdravotníci očkovali postupně, nikoliv najednou. V případě, že by měla vakcína nepříznivé dopady, nedošlo by k paralýze zdravotního systému.
    GORG
    GORG --- ---
    KOMENTÁŘ: Nestrašte nás PSEM. Reprodukční číslo je podvod, míní Klaus - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...pes-zastrasovani-verejnosti-koronavirus-testovani.A201208_091915_domaci_misl

    Cílené, záměrné a svévolné zastrašování veřejnosti nejen pokračuje, ale nabylo nové síly. Nestačí nepřetržitý tok záběrů injekčních stříkaček, testovacích tyčinek, zdravotníků ve skafandrech, prázdných vojenských polních nemocnic a uvádění počtu nakažených a zemřelých lidí na celém světě několikrát za den. To už leckteří „prokoukli“. Muselo se začít argumentovat „vědecky“, píše ve svém komentáři bývalý prezident Václav Klaus.

    Nejprve bylo pro tento účel používáno tajuplné číslo R, kterému jsem se kriticky věnoval ve své knize „Karanténa 2.0“. Je evidentní, že hodnota R není přímo měřitelná, ale je „odhadována pomocí matematických modelů, které jsou zásadně ovlivněny strukturou použitého modelu a hodnotami jeho parametrů.

    Jak říká americký profesor P. L. Delamater, „mnoho parametrů těchto modelů jsou pouhé poučené odhady, neboť jejich hodnota je buď neznámá, nebo není přímo měřitelná“.


    Ve výzkumné práci to možný postup je, je-li však toto číslo bezprostředně používáno pro politická rozhodnutí, pak je to mimořádně riskantní. A je-li něco uváděno na několik desetinných míst, lidé tomu věří. O to je to větší podvod.

    Číslo R však přestalo stačit. Muselo se přejít na veličinu PES (Protiepidemický systém), která není jedním číslem, ale součtem několika arbitrárně vybraných ukazatelů: počet nově pozitivních za posledních 14 dní, počet pozitivních seniorů za posledních 14 dní, průměrná pozitivita testů a reprodukční číslo (najednou se mluví o zjednodušeném výpočtu reprodukčního čísla).

    Pozitivní samozřejmě znamená pozitivně testovaný prostřednictvím velmi chybujících testů a prostřednictvím vysoce proměnlivé testované skupiny obyvatel.

    Kvalita vstupních dat
    Známou a dlouho diskutovanou věcí je kvalita vstupních dat. Kdo, kdy a jak byl zrovna testován – ohrožené skupiny, náhodně vybrané vzorky populace, dobrovolně se testující, samoplátci, kteří potřebují testy z např. administrativních důvodů – je pro v indexu PES používané ukazatele naprosto klíčové.

    Je evidentní, že se testované skupiny v čase výrazně proměňují, což využitelnost dat zásadně snižuje. O tom je sice diskutováno, ale vládní epidemiologové veškeré kritické výtky přehlížejí.

    Něco jiného je, že index PES (mající hodnoty od 0 do 100) sečítá hrušky s jablky. To sice je nadsázka, ale zároveň je to velmi přesný popis používané metody. V pondělí ráno jsem viděl na ČT24 tuto rovnici:

    16 + 16 + (20 + 2) + 10 = 64

    Tato čtyři čísla, resp. pět, jsou sečítána, jako kdyby to byla jenom jablka, nebo jenom hrušky. V tu chvíli by to bylo sčitatelné, ale tak to není. První číslo rovnice bylo „nově pozitivní za 14 dnů“, druhé „nově pozitivní senioři za 14 dnů“.

    To přece nemůže být 32, to by nám autoři museli prozradit, jaké tajuplné váhy dávají těmto dvěma ukazatelům. Ty samy o sobě není možné sečítat. Číslo 22, resp. 20 + 2, je „průměrná hodnota pozitivních testů“ čili – zatímco ta první dvě čísla jsou v tisících – toto číslo jsou procenta.

    Dají se tisíce a procenta sečítat? Přímo určitě ne, každé z těchto čísel musí mít v celkovém výpočtu, který má dát hodnotu od 0 do 100, nějakou váhu. Je významnější počet pozitivních seniorů za 14 dní, nebo průměrná pozitivita testů za posledních 7 dní?

    Vláda rozhoduje o našich životech
    Autoři určitě nejsou tak hloupí a musí to nějakými „vahami“ propojovat. Nejsou právě tyto „váhy“ jednotlivých ukazatelů naprosto klíčové? Známe jejich konstrukci? Mohou ji tvůrci PSA obhájit? Znovu opakuji, že nejde o výzkumnou studii, ale o bezprostřední podklad k rozhodování vlády.

    V analýze PSA by bylo možné dlouze pokračovat, a to jsme určitě na všechny problémy pohledem zvenku nepřišli. Je jich mnoho. Ministerstvo zdravotnictví uvádí, že „model pro výpočet R-čísla pracuje s počty nově nakažených osob“, a dodává, že „na základě těchto údajů můžeme prostřednictvím kalibrace tohoto modelu odhadnout hodnotu reprodukčního čísla“.

    Nicméně počet pozitivně nově testovaných už je jedním z prvků výpočtu PES a podruhé je do něho zařazován jako jeden ze samostatných podkladů pro výpočet R. Jsou tam tedy dvakrát.

    Opakuji znovu, že nejde o nezávazná experimentální cvičení epidemiologů či na ně napojených statistiků. Jde o klíčové parametry pro rozhodování vlády o našich životech.
    GORG
    GORG --- ---
    PES je zcela špatně, nehodí se pro řízení epidemie, míní imunolog - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...rbal-imunolog-treti-vlna-covid-19-koronavirus-pes.A201209_103810_domaci_ajez

    Podle imunologa Karla Drbala z katedry buněčné biologie Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy třetí vlna koronavirového zápřahu Česko během Vánoc nečeká. Covid-19 se chová jako standardní epidemie a její vlny jde dobře předvídat, řekl odborník ve středu v České televizi.

    „Já si myslím, že třetí vlna přijde až na jaře - únor, březen, duben,“ míní Drbal. Imunolog zároveň největší problém vidí v nastavení protiepidemického systému. „Systém neprošel žádnou oponenturou, žádnou diskuzí. Nehodí se pro řízení, pouze pro dokumentaci stavu,“ řekl.

    Právě PES je podle Drbala velmi nestabilní. Jako příklad uvedl období Vánoc. Před Vánoci bude vyšší mobilita, laboratoře budou více testovat a během vánočních svátků se pak bude testovat méně. „Najednou můžeme být ve stupni pět, ačkoliv se infekce permanentně a výrazně snižuje,“ uvedl.

    Absence diskuze, zdrojů a strategie
    Imunolog míní, že PES neumožní přechod do prvního či druhého stupně. Vše je podle něj opět výsledkem absence odborné diskuze. Vyjádřil také nesouhlas s tím, jak autority sdělují informace občanům.

    Například tvrzení o tom, že nakažený má následně 90denní imunitu, je podle Drbala skandální. „Americká autorita to vydala bez jakéhokoli zdrojování, další autority to následně přejímají jako hotový fakt,“ řekl Drbal.


    Jako další chybu vnímá to, že Česká republika nemá ani po měsících epidemie jasně stanovenou testovací strategii. „Odstoupení šéfa testování po nějakých osmi, devíti měsících si myslím, že přišlo pozdě,“ dodal.

    Drbal hovořil o národním koordinátorovi pro testování na covid-19 Mariánu Hajdúchovi. Ten svůj odchod zdůvodnil mimo jiné tím, že se vláda neřídila jeho doporučeními pro boj s epidemií koronaviru.

    Barvy odpovídají aktuálnímu skóre, stupeň se řídí rozhodnutím Ministerstva zdravotnictví a Hlavní hygieničky
    PES by se podle Drbala měl více zaměřit na relativní data. Důraz na absolutní čísla - počty testů, vede podle něj k nestabilitě. Za špatný označuje imunolog také výpočet reprodukčního čísla.

    „To, jak se číslo R začlenilo do protiepidemického systému, je úplně špatně. Když si zmapujeme klesající tendenci v populaci, což je současný trend, tak vidíme, že R číslo osciluje mezi 0 až 30. Tedy mezi minimem a maximem,“ míní Drbal. Je podle něj nutné vzít v potaz fakt, že infekce se šíří ohniskově, nikoli komunitně.

    „R číslo není vůbec podstatné, podstatný je faktor disperze k, se kterým se vůbec neoperuje,“ dodal. Vědci používají spolu s číslem R hodnotu zvanou faktor disperze (k), která popisuje, jak moc se nákaza shlukuje. Čím nižší hodnota k je, tím je pravděpodobnější, že přenos infekce pochází od malého počtu lidí.


    Odhadovaná hodnota k pro MERS, která se objevila v roce 2012, byla podle serveru ScienceMag přibližně 0,25. V pandemii chřipky v roce 1918 byla naopak hodnota asi jedna.

    V úterý v Česku přibylo dalších 5 848 případů koronaviru, o 700 víc než před týdnem. Je to zároveň nejvyšší nárůst za dva týdny. Index protiepidemického systému PES je ke středě znovu na 64 bodech. Čtvrtý den tak zůstává nad hranicí čtvrtého stupně pohotovosti. Česko zatím na vyšší stupeň nepřejde, zpřísnilo však režim pro restaurace či trhy.

    Zatím o setiny také roste takzvané reprodukční číslo udávající průměrný počet dalších lidí, kteří se nakazí od jednoho pozitivně testovaného. Nyní je téměř 1,09, zatímco k neděli bylo 1,02 a den poté stouplo na 1,05.
    GORG
    GORG --- ---
    Z pametove diry (2009-...):

    https://zdravi.euro.cz/...-domova/kubek-zdravotnici-nechteji-byt-u-ockovani-pokusnymi-kraliky-447057

    Očkování proti prasečí chřipce, které má začít v listopadu, dostalo vážnou trhlinu: někteří lékaři a zdravotní sestry se odmítají dát očkovat. „Nechtějí být pokusnými králíky,“ řekl v pondělí Právu prezident České lékařské komory Milan Kubek.

    „Firma, která má vakcínu dodat, si smluvně zajistila, že neponese žádnou odpovědnost za nežádoucí účinky vakcíny. To je naprosto nepochopitelné. Divím se, že stát mohl takovou smlouvu podepsat,“ řekl Kubek. (To samé zřeknutí odpovědnosti se týká vakcíny na koronavirus, pozn. redakce world conspiracy)

    „Kdyby si firma byla naprosto jista, že vakcína je bezpečná, tak proč by si něco takového smluvně zajišťovala?“ uvedl doslova.


    Od začátku listopadu má přitom být očkováno půl miliónu vybraných občanů.

    Z toho 250 000 chronicky nemocných pacientů, hlavně s dýchacími potížemi a nemocemi srdce a cév, 160 000 zdravotníků a 90 000 pracovníků zajišťujících infrastrukturu, především energetiku, dopravu, spoje, dále policisté a podobně.

    „Riziko vakcíny nevyvažuje její přednost, protože průběh onemocnění prasečí chřipkou je mírný,“ řekl Kubek s tím, že očkování je dobrovolné a tak každý zdravotník se musí sám rozhodnout, zda chce, nebo ne.

    Ministerstvo: Je to nezodpovědné

    Ministerstvo zdravotnictví „udivuje nezodpovědný postoj některých lékařů, kteří veřejně deklarují svou neochotu k očkování“. Podle mluvčího ministerstva Vlastimila Sršně „nemocný zdravotnický pracovník při úzkém kontaktu s pacientem může být zdrojem nákazy a proto by se měl nechat očkovat“.

    Očkovací látka, která bude v Česku použita, dostala minulý týden pozitivní stanovisko od evropské lékové agentury a tím splnila všechny přísné požadavky i z hlediska bezpečnosti.

    Nyní ministerstvo a kraje dál upřesňují seznamy vybraných pracovníků k očkování a také místa, kde se bude očkovat.

    Vakcína běžně k dostání nebude, a občanům ministerstvo doporučuje nechat se očkovat vakcínou proti sezónní chřipce. Ta proti prasečí nechrání, ale pokud by člověk prasečí chřipkou onemocněl, její průběh by prý byl lehčí.



    https://archiv.ihned.cz/c1-39190450-cesti-zdravotnici-odmitaji-ockovani

    Mnoho lékařů se brání očkování proti H1N1, bojí se vedlejších účinků. Vakcíny se tedy dostanou k většímu počtu nemocných a dětí.

    Jen co se v Česku "naostro" rozeběhlo očkování proti prasečí chřipce, už se objevují problémy. A přicházejí ze strany samotných zdravotníků. Velká část jich totiž vakcínu odmítá, protože se bojí zdravotních komplikací, které může vakcína způsobit. Včera tedy mnoho nemocnic své lékaře k očkování volalo marně.

    "U nás se zhruba polovina zdravotníků se očkování brání. Argumentují tím, že to může uškodit jejich imunitě a že by u nich mohla vypuknout autoimunní choroba. Ale že by vakcína skutečně něco takového mohla způsobit, se prozatím neprokázalo," řekla HN Stanislava Šimková, primářka infekční kliniky pražské Fakultní Thomayerovy nemocnice.


    Podobně je na tom i nemocnice v Pelhřimově. "Vakcínu dnes u nás odmítlo víc zdravotníků a jejich důvody jsou různé. Například mají pocit, že už virem nakaženi byli, a v takovém případě se vakcinace nedoporučuje. Nebo se bojí alergické reakce, která může po očkování přijít," prozradil jeden z vedoucích lékařů pelhřimovské nemocnice, který si nepřál zveřejnit své jméno.

    "Podepište, že jste odmítli"
    Případné alergické reakce přitom mohou vypadat různě: lehkou formou jsou drobné boláky či zarudnutí v místě vpichu, v nejtěžších případech může přijít až smrt. "Možná je také reakce celého organismu, tedy bolest kloubů nebo svalů," doplňuje Hana Roháčová, primářka Infekční kliniky pražské nemocnice Na Bulovce, kde se včera rovněž řada lékařů očkování vyhnula. "Každý, kdo to očkování odmítne, a je ve vytipované skupině, to ale musí podepsat," upozorňuje Roháčová. Právě zdravotníci budou totiž v případě vypuknutí epidemie nejpotřebnější. Proto jsou také k očkování voláni přednostně, ještě před chronicky nemocnými, kteří přijdou na řadu ode dneška.

    "Přesný počet těch, kteří odmítli, neznám. Ale z toho, co se říká mezi lékaři, vím, že to bude většina. Je to přirozené. Obecně totiž platí, že očkovat se má tři týdny před propuknutím epidemie, jinak to může způsobit zdravotní komplikace," varuje Milan Kubek,, předseda České lékařské komory. Reaguje tak na odhady, podle kterých má v Česku epidemie propuknout už na začátku prosince.

    Bude víc vakcín pro víc lidí
    Ovšem prozatím se v Česku u žádného očkovaného zdravotníka negativní účinky vakcíny neprojevily. Jediné takové projevy hlásí Kanada, kde vakcíny od farmaceutické firmy GlaxoSmithKline způsobily u mnoha pacientů silné alergické reakce. Proto také kanadské ministerstvo zdravotnictví přikázalo dotyčnou várku vakcín stáhnout. Nejednalo se ovšem o stejné vakcíny, které má Česko. Pochyby kolem vakcín se objevily také ve Švédsku, kde umřeli čtyři lidé krátce po očkování. Všichni však byli buď vážně nemocní, nebo velmi vysokého věku. Navíc přímá souvislost mezi očkováním a jejich smrtí se prozatím neprokázala.

    Jak vypadá chřipka. Co se děje v lidském těle, když zaútočí chřipkový vir - čtěte ZDE

    Odpovědnost za vedlejší účinky vakcíny bereme na sebe, uklidňuje stát - čtěte ZDE

    Z toho, že se hodně českých zdravotníků zdráhá očkování podstoupit, budou mít prospěch lidé, kteří o vakcínu zájem mají, ale nedostali se na seznam očkovaných. Protože nevyužité vakcíny se pravděpodobně rozdělí právě mezi ně. Kolika lidí se to přesně bude týkat, ale zatím není možné určit.

    "Zbylé vakcíny nevyhodíme. Zřejmě rozšíříme kategorii chronicky nemocných, kteří jsou vytipováni pro očkování. Také se využijí pro očkování dětí," říká mluvčí ministerstva zdravotnictví Vlastimil Sršeň.

    // 2013
    https://vakciny.avenier.cz/cz/stanovisko-ceske-lekarske-komory-k-odmitani-ockovani-lekari
    Nejenom Ministerstvo zdravotnictví ČR, ale také již Česká lékařská komora (ČLK) se ostře ohradila proti odmítání očkování.
    V dopise z 19. září 2013 adresovaném hlavnímu hygienikovi a Ministru zdravotnictví v demisi, prezident ČLK pan MUDr. Milan Kubek informuje o odborném stanovisku Vědecké rady komory, které jednoznačně odmítá popírání významu očkování a přeceňování nežádoucích účinků po očkování.

    ČLK považuje zpochybňování přínosu očkování ze strany lékařů za postup „non-lege artis“, tedy za postup v rozporu s nejvyšším dosaženým vědeckým poznáním.

    Lékař, který zpochybňuje přínos očkování nebo dokonce odmítá provádět očkování tak porušuje nejenom Zákon č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (§ 4, odst. 5), ale také Etický kodex ČLK (§ 2 odst. 1) a Úmluvu o lidských právech a biomedicíně (článek 4)!

    // 2019 - tady uz se zamlcuje, ze v 2009 vakcinu odmitla vetsina zdravotniku CR

    https://www.zdravotnickydenik.cz/...i-ockovani-uspela-krajni-pravice-slavi-odpurci-ockovani-uspechy/

    Mlčet nestačí, když se šíří dezinformace
    Současná situace, kdy je důvěra v očkování značně nalomena, souvisí podle deníku The Guardian také s tím, že experti nejrůznější konspirace léta ignorovali a nevěnovali se aktivně jejich vyvracení. Ve chvíli, kdy se ale dezinformace a fake news o očkování rychle šíří po sociálních sítích, ale mlčet nestačí.


    // tohle je samozrejme kontra dezinformaci, ze debata kolem korona vakciny ma neco spolecneho s nejakym antivaxerstvi resp. autority si zas protireci. i sam Kubek.
    GORG
    GORG --- ---
    Blatnému cupují novelu o hygieně. Neústavní, píší ministerstva i další - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/...mu-cupuji-novelu-o-hygiene-neustavni-pisi-ministerstva-i-dalsi-132723

    Návrh, který dává Ministerstvu zdravotnictví a hygienikům volnější ruce k zákazům a omezením, si vysloužil neobvykle tvrdou odbornou kritiku od ministerstev i dalších úřadů a asociací.

    Podle původního záměru měla tato novela ještě do konce roku doslova prosvištět vládou i parlamentem. Když ale vyšlo najevo, že návrh Ministerstva zdravotnictví počítá kromě přebudování hygienické služby také se zavíráním obchodů bez souhlasu vlády nebo se sledováním nakažených lidí přes jejich mobilní telefony, začal se plán ministra Jana Blatného (za ANO) pomalu hroutit.

    Přichystanou novelu zákona o ochraně veřejného zdraví minulý týden ostře zkritizovala opozice, někteří aktivisté i odborníci na ústavní právo. Nyní se ukazuje, že návrh nemá velké šance ani u Blatného ministerských kolegů. A přestože vláda zúžila prostor k připomínkám jen na pětici ministerstev a na Úřad na ochranu osobních údajů, vážné výhrady přišly i od mnoha dalších.

    Jejich společným jmenovatelem je, že posílení moci jednoho ministerstva a hygieniků na úkor celé vlády může být protiústavní. Opakují se také námitky proti zásahům do soukromí nebo kritika, že se právě u takového zákona omezuje možnost odborných připomínek.

    „Mimořádnými opatřeními tak, jak jsou navrhována, je možné zásadním způsobem zasáhnout do základních práv a svobod,“ napsalo Ministerstvo spravedlnosti.

    „Zásahy do základních práv a svobod by měly mít primárně jasně stanovený ústavní rámec,“ uvedlo pro změnu Ministerstvo vnitra.

    Asi nejhorší vysvědčení novele udělil právník Úřadu na ochranu osobních údajů Vít Zvánovec. Podle něj návrh není způsobilý k dalšímu projednávání, protože „postrádá jasný a dostatečný právní základ pro zvládání nákazy SARS-CoV-2, vykazuje podstatné vady formální i materiální“. Úřad proto požaduje „zásadní dopracování“.

    Ministerstvo zemědělství zase hned v úvodu svých připomínek navrhlo, aby se materiál vrátil do meziresortního připomínkového řízení, „a to v nezkrácené délce a se zapojením všech připomínkových míst“.

    V podobném duchu se proti návrhu ozvaly i další úřady a spolky – i když jim k tomu vláda nedala formálně prostor, protože zúžila a zkrátila připomínkové řízení.

    „Rozšíření pravomocí připravované státní hygienické služby, která se týkají mimořádných opatření, může být zásahem do některých ústavně garantovaných základních lidských práv a svobod,“ napsalo Ministerstvo práce a sociálních věcí, které označilo za „nepochopitelné“, že nebylo osloveno k připomínkám.

    Za „vnitřně rozporný“ označil novelu úřad vládní zmocněnkyně pro lidská práva Heleny Válkové. „U navrhovaných opatření se ztrácí jakákoliv konkrétní vazba na epidemické riziko plynoucí z konkrétní osoby, věci či činnosti v daném čase a místě,“ poznamenal.

    Podle veřejného ochránce práv Stanislava Křečka není možné akceptovat, aby se navrhované omezování práv dělo bez kontroly poslanců a bez vyhlášení mimořádného stavu.

    „Novela zákona se v tomto ohledu jeví být v rozporu s ústavní garancí dělby moci, ústavními pravomocemi Poslanecké sněmovny, ústavními pravidly omezování základních práv a svobod a principy fungování demokratického právního státu,“ uvedl ombudsman.


    Zásadní připomínky poslaly také Hospodářská komora, dvě asociace zaměstnavatelů nebo Konfederace odborových svazů. „Návrh zákona zcela opouští stávající kontrolu vyhlašování nouzového stavu Poslaneckou sněmovnou. Oslabuje se tak možnost kontroly excesů při výkonu státní moci,“ napsali zástupci Svazu průmyslu.

    Připomínku poslalo mimo stanovený rámec i Nejvyšší státní zastupitelství. Upozornilo, že resort zdravotnictví ještě za ministra Adama Vojtěcha připravil jiný návrh, který upřesňoval kompetence Ministerstva zdravotnictví v boji proti koronaviru.

    Zpochybněn byl i návrh Blatného úředníků, aby mobilní operátoři museli poskytovat data o pohybu lidí s infekční nemocí. „Za infekční onemocnění je možné považovat cokoliv, co se mezi lidmi šíří zpravidla prostřednictvím mikroorganismů a jejich nosičů (tedy i rýma),“ poznamenalo Ministerstvo spravedlnosti.

    Podle Ministerstva průmyslu a obchodu je dotyčná pasáž, která mění zákon o elektronických telekomunikacích, „nekoncepční, nelogická, není v souladu s ústavním pořádkem a právem EU“. Stejně jako Český telekomunikační úřad pak toto ministerstvo navrhlo, aby se zmíněná pasáž z novely vyškrtla.

    Nedostatečné ošetření ochrany osobních údajů v této pasáži vytkla dokonce i zpravodajská rozvědka – Úřad pro zahraniční styky a informace (ÚZSI).


    O dalším osudu novely nyní rozhodne ministr Blatný. Minulý týden se pokusil zachránit situaci tím, že vyzval opozici k diskusi a předložení návrhů, které by mohly sporné pasáže zmírnit.

    Poté, co v pondělí vypršela týdenní lhůta pro připomínky, by se novela měla dostat na některé z příštích jednání vlády. Množství a intenzita kritických připomínek, které přišly i zevnitř vládních úřadů, nicméně hovoří spíše pro variantu, že Blatný materiál stáhne k přepracování.
    GORG
    GORG --- ---
    Rich People & Journalists Made Exempt From Having to Enter COVID Quarantine – Summit News
    https://summit.news/...03/rich-people-journalists-made-exempt-from-having-to-enter-covid-quarantine/

    Journalists and rich people defined as “high value business travellers” will be made exempt from having to enter a 2 week COVID quarantine when they return to the UK under new rules announced by the government.

    “From 4am on Saturday, people in a number of categories will no longer have to self-isolate upon returning to England, even if they are travelling from a country not on the travel corridors list,” reports Sky News.


    Those categories include journalists, “high value business travellers,” performing arts professionals and wealthy sports stars.

    Under current rules, anyone returning from a country not on the UK’s “travel corridor” list has to self-isolate at home for 14 days or face escalating fines.

    Public Health England said the new measures will not raise the risk of domestic transmission of coronavirus.

    The rule change is being pitched as a way to help boost the economy, but many responded by framing it as a classic example of elitist privilege.

    “We are being governed by absolute fools, clowns and charlatans. If I’m rich enough to afford Business Class I’m immune to Covid?” asked one Twitter user.

    “Ah! One rule for “us” and another for all the “little people”. Shrewd move just when trust and social cohesion is needed,” remarked another.

    “What a load of rubbish. You mean those well off don’t need to follow “quarantine measures,” said another.

    “There will be some big businesses that are able to take advantage of it,” said Paul Charles, chief executive of travel consultancy The PC Agency, underscoring once again how the rules favor large transnational corporations while small businesses continue to go bust.

    Zdroj: tweet ministra https://twitter.com/grantshapps/status/1334543848333332482
    GORG
    GORG --- ---
    Fauci: Early COVID-19 vaccines will only prevent symptoms, not block the virus
    https://finance.yahoo.com/...-vaccines-will-only-prevent-symptoms-not-block-the-virus-195051568.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam