• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    GORG
    GORG --- ---
    Švýcarsko čeká referendum o zrušení koronavirových opatření - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/...elibi-koronavirova-opatreni-v-referendu-chteji-omezit-pravomoci-vlady-17231

    Ve Švýcarsku proběhne referendum, ve kterém se občané alpské země vyjádří, jestli vládu zbaví moci rozhodovat o zavádění tvrdých opatření proti šíření koronaviru. Organizátorům petice už se povedlo nasbírat potřebný počet podpisů. Pokud by se lidé vyslovili pro omezení vládních pravomocí, stalo by se Švýcarsko zřejmě první zemí světa, kde mohou občané přímo ovlivňovat zavádění koronavirových opatření, informuje web Financial Times.

    V září začal ve Švýcarsku platit zákon o COVID-19, který Federální radě (zákonodárný orgán federace, pozn. red.) přidělil rozsáhlé pravomoci při zavádění opatření proti šíření koronaviru. To ale u části společnosti v tradičně liberální zemi vyvolalo značné znepokojení. Není proto překvapením, že organizátoři petice tento týden ohlásili 86 000 podpisů, čímž značně překročili 50tisícovou hranici potřebnou k vyvolání celostátního hlasování o zrušení zákona. Referendum se tak bude konat v červnu a jeho výsledek bude právně závazný.

    „Podle našeho názoru využívá vláda pandemii k zavedení větší kontroly, a ořezává tak demokracii,“ uvedl pro Financial Times Christoph Pfluger, jeden z organizátorů kampaně a člen hnutí Přátelé ústavy. „Dlouhodobé problémy, které z tohoto přístupu (vlády) vyvstanou, budou vážné. Jsme hnutí, které říká, že krizové řízení nelze provést bez vůle panovníka, tedy lidu. Bez lidí nemůžete vládnout,“ pokračuje Pfluger.

    Před zářijovým přijetím zákona o COVID-19 mohla centrální vláda v Bernu vydávat pouze nařízení podle zákona o epidemiích. Tyto restrikce však byly přísně časově omezené a navíc jejich schvalování podléhalo dohledu parlamentu. I po schválení zákona ale vláda postupovala v otázkách omezení velice liberálně, a to i díky vlivu silných lobbistických skupin, které upozorňovaly na ekonomické následky, pokud by Švýcarsko přešlo k tvrdším opatřením. Tento postup v mnoha případech doslova dráždil okolní země, například když Švýcaři na rozdíl od jiných alpských států nechali v provozu skiareály, kam mohli jezdit i cizinci.

    Postupné utahování šroubů
    Švýcarští občané byli zprvu volnějším opatřením nakloněni, i když v listopadovém průzkumu pro státní televizi SRF vyjádřilo 55 % dotázaných obavy z omezení svobody. Třetina respondentů pak byla toho názoru, že povinné uzavření restaurací a barů hodinu před půlnocí je příliš přísné.

    S rostoucím počtem nakažených ale sílil tlak na vládu, která nakonec rozhodla, že od 22. prosince zavře bary a restaurace po dobu jednoho měsíce úplně. Výjimku dostaly pouze kantony, ve kterých bylo reprodukční číslo pod hodnotou 1 nebo se týdenní průměr počtu nakažených pohyboval pod průměrem celé země.

    A tento týden přišla další rána – vláda ohlásila, že od nadcházejícího pondělí musí zavřít také všechny obchody, které neprodávají nezbytné zboží. I proto se kampani za omezení pravomocí vlády věnuje ve Švýcarsku značná pozornost.

    Kritici namítají, že než se referendum v létě uskuteční, bude už pandemie pryč. Organizátoři ale argumentují tím, že jde i o precedens, protože porážka zákona v referendu je součástí „větší skládačky“, která má zabránit vládě v nekontrolovatelném omezování svobody i v případě budoucích krizí.

    Denní přírůstky nově nakažených koronavirem se nyní ve Švýcarsku pohybují okolo 2 500. To je výrazně méně než během listopadu, kdy počet případů překračoval i hranici 10 tisíc. Od začátku pandemie zaznamenala země podle analytického webu Worldometers téměř půl milionu případů, přičemž zemřelo přes 8 600 lidí.
    RIVA
    RIVA --- ---
    'Q-Anon' Bears Striking Resemblance to Bolshevik Psy-Op From 1920s Known As 'Operation Trust'
    https://www.informationliberation.com/?id=62008
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SUMAC: Jak jsi úžasný. Naštěstí se vůbec neznáme, takže většina tvého textu jsou jen emotivní zvratky. Odpouštím ti, jsi pomatený. Možná bys měl zkusit psát do novin, po takových je v těchto dobách poptávka. ;)
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    TLUSTEI: : nerekl bych, ze abys mel nejakou moralni integritu a naplnil si smysl zivota, musis byt zrovna paranoidni konspirator co stoji implicitne mimo system, protoze se tak citi vic cool, vic naplneny nebo svobodny nebo ja nevim co? pokud se podivam ceho ve spolecnosti dosahne totalni outsider jako ty vs. nekdo kdo podle tebe je domestikovana ovce v kleci jako ja, rekl bych, ze ve finale az se vsehcno secte bude tvuj zivot prevazne monolog o tom, jak jsou ovce v kleci, a vysledek tvoji cinosti bude akorat popssanej papir nebo stranky na internetu. zatimco ja jsem taky vuci systemu skeptik, ale svoji energii vrham nekam, kde to me prinasi uspokojeni a spolecnosti uzitek
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SUMAC: Ano, vypadal bych jako šílenec, na tom se shodneme. Drtivá většina obyvatelstva je hluboce domestikována a svou klec si budou bránit až za hrob, protože připustit něco takového co tady popisuji by znamenalo připustit, že žili celý život ve lži a to si i ti nejvzdělanější připustit nedokážou. Zdá se, že ti hodně záleží na tom, co si o tobě lidé myslí. Všimnul jsem si, že ve spojitosti s místními "konspiracemi" často poukazuješ na to, že "budeš akorát pro smích, většina tě pošle do háje a nebude tě vůbec poslouchat." Člověku s integritou je přece docela jedno, jestli se mu okolí směje nebo ne, je-li o své pravdě přesvědčen. Nebo automaticky ohýbáš hřbet, když cítíš, že by s tebou okolí nemuselo souhlasit?
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    TLUSTEI: je to silene. vsechny ty cos vyjmenoval nas kontrolujou tak dokonale, ze si toho nikdo krom vas konspiracnich teoretiku nevsiml a i pres 10+ let upozornovani na to se stejne nic nedeje a nemeni a k moci jsou porad voleny ty stejni lidi (par jich znam osobne, jeden je zrovna ted v transitnim teamu Bidena, vedec co dela do obdnovitelnych zdroju, muj byvaly sef tady v UK co se vratil do USA). co chces delat? nikdo ti nepomuze a nikoho si zatim nerpesvedcil. zkus s timhle teoretizovanym vylezt mimo tenhle klub a budes akorat pro smich a vetsina te posle do haje a nebude te vubec poslouchat.
    GORG
    GORG --- ---
    SUMAC: Ale tady to neni urceny k diskuzi, jestli jsou konspirace k necemu dobre apod. :) Patri sem odkazy na ruzne zdroje. Nekdy i radeji prekopirovane i s obsahem, kdyz kolikrat rady padaji do pametove diry (jsou smazany, nastesti nektery jsou sbirany na archive.org)

    Na polemiku to urcite je, ale nepatri sem. I kdyz holt ve zbytku for na nyxu byla diskuze zakazana, tak holt nebude nikde ;)Tahle debata tady smeruje ke smazani
    Ja si tu taky obcas prihodim nazor, ale to brat pod carou, co ja si u toho brblam. Dulezity jsou ty zdroje.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SUMAC: :) Jo tohle. Tož to ale není až taková stretch of imagination, ne? Plebs se přemnožil a konzumuje vzácné neobnovitelné zdroje čím dál větší rychlostí a činí tak v drtivé většině ve formě naprostých píčovin, které ke kvalitnímu životu nepotřebuje. Ale plebs je na to zvyklý a považuje to za své právo, právo na konzumaci čeho se mu zachce, když na to má prostředky, bez ohledu na budoucí generace nebo životní prostředí. Taková situace je dlouhodobě neudržitelná a je s ní něco třeba udělat, je třeba jednat. A tak moci páni jednají... Nástroje na to mají. Zruinovat ekonomiku, tedy zbavit plebs prostředků k další konzumaci, je základ, protože rozjetej vlak nepřemluvíš, ten jede, musíš ho vykolejit, nabourat. A to se děje.

    Nejde o vás vědce ve výzkumácích. Na to něco takového spustit jste malí pání (nic osobního), obory příliš fragmentované a příliš závislé na grantech. Vás vědce ve výzkumácích z ruinování ekonomiky nikdo neobviňuje. Tohle je hra na úplně jiné úrovni, kde i ňákej Babiš je jenom figurka, takovej house nigger. Skuteční páni sedí jinde. Tenhle Reset přichází od šmejdů ve World Bank, IMF, Council on Foreign Relations, Bilderberg group,... ve spolupráci se zaprodanci z WHO, UN, Silicon Valley...

    Když kontroluješ informační zdroje (AP, Reuters,...) a drtivou většinu médií a máš k dispozici odborníky bez integrity, kteří ti za pár zlatých řeknou na kameru cokoli, tak máš skoro vyhráno, "protože to říkal odborník v TéVé", kterou valná většina lidí považuje za autoritu. Pak stačí lidi masírovat strachem o život dokud nezalezou, nezkrachujou, neutratěj všechny úspory a nepřijdou žádat autority o pomoc. Autorita má pomoc samozřejmě připravenou, ale nic není zadarmo. Budeš držet hubu a krok a dostaneš od nás každý měsíc na jídlo, nájem a ňáký cetky. Nebudeš držet hubu a krok? Good luck in the underground. Still sexy? ;)

    Princip šlechty a poddaných nikdy nikam nezmizel, jen se změnil k nepoznání. Před lety jsem si u podobných úvah taky ťukal na čelo, ale pak jsem tomu modelu dal šanci. Jen tak, pro legraci. Přečetl jsem na to téma kde co a věci začaly zapadat. Bohužel.
    RIVA
    RIVA --- ---
    Dave Cullen on Compliance, Faith and the Path Forward
    http://www.youtube.com/watch?v=zIrVbr9JKFs
    RIVA
    RIVA --- ---
    Na VUMLu kdysi učili akademici, kteří pravděpodobně z hloubi duše věřili v dobro Marxismu a třídního boje. Za neutuchající státně / mediální podpory.

    Ve škole mi taky tvrdili jak nás při druhé světové osvobodila "jen ruská armáda" a že jednou bude všechno zadarmo...
    RIVA
    RIVA --- ---
    After the USSR, the USA collapses, by Thierry Meyssan
    https://www.voltairenet.org/article211982.html
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    TLUSTEI: konspirace ze my vedci jsme se rozhodli zrujnovat ekonomiku a zkurvit vam zivoty abychom se my na vyzkumacich meli lip a mrzky povl nam nespotreboval prirodni zdroje. tohle mi prijde daleko vic sexy nez nejaky soros pac z toho mam osobne uzitek, to se mi libi.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SUMAC: Kterou konkrétně? Promiň, nějak mi to uniklo. Zatím sdílíš jen ozvěny z mainstreamu, to není konspirace.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    TLUSTEI: ja nic nevyvracim hele, ja jen razim konspiracni terorii o covidu ktera mi prijde vic sexy nez ta vase. jak mi chces dokazat ze ta moje teorie je zalozena na dusevni poruse a vase teorie je empiricky odvozena?
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Hele co je to za duševní poruchu chodit po klubech a vyvracet přítomným smysl klubu? Přijde vám normální přijít třeba do zahradnictví a začít tam vykládat jaký je to všechno nesmysl, protože VY bydlíte v paneláku a zahradničení nerozumíte? Podobný psycha chodí i do auditka o UFO. Prosim vás, jestli si potřebujete něco dokazovat, zajděte nejdřív na terapii, než se začnete zesměšňovat.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    RIVA: hele OK klidne me dal nadavej do ovci s vymytym mozkem z guradianu, pokud ti to udela dobre.
    RIVA
    RIVA --- ---
    SUMAC: Ok, splnil jsem svou moralni povinnost (vuci sobe) a odpovedel na tvuj dotaz z minuleho tydne. Jestli se te "muj osobni" pocit ohledne sporadanych britu dotyka tak je mi to fakt lito. Jinak nemam co bych dodal. Drtiva vetsina argumentu, ktere pozivam uz se v tomto klubu omila pekne dlouho, takze nema smysl abych je opakoval. Jestli mas potrebu jakekoliv informace uvadet na pravou miru, tak si samozrejme poslus, free country, eh?
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    RIVA: ok takze me laskave neosocuj. dekuji:

    "To ze Britska stredni vrstva jsou prevazne liberal snowflake sheep, kteri absolutne veri a delaji to co jim rekne BBC & Guardian" - tohle je presne tvoje osobni invektiva vuci moji osobe kterou laskave vezmi zpatky (pokud se my dva mame mezi sebou slusne bavit). pokud chces argumentovat a jako prvni vetu tvyho arguemntu pouzijes osobni utok vuci me kde me a lidi z moji socialni vrstvy oznacis plosne za nekoho komu guardian vymyl mozek tak jak ti na to mam reagovat, co ode me cekas?? proc si zrovna myslis, ze ty zadna snowlake nejses? pac chces herd imunity a x-set tisic lidi exnutejch na pandemii by te nerozhazelo? az ti exne otec pac ho nakazi tvuj potomek co si to prinese ze skoly budes doufam dekovat statu za herd imunity?

    muj konicek je zase pozorovat argumentacni schopnosti konspiracnich teoretiku.

    - Velky bratr je vsudypritomy a neustale te sleduje? jo fakt? nejaky dukazy by nebyly hele lol?
    - Vzestup totalitniho / autoritarskeho rezimu - Vyuzitim mnohaznacneho mineni Zakona o verejnem zdravi a kontrole onemocneni cislo 1984 (Public Health - Control of Disease Act 1984, nedelam si legraci) je vlade Spojeneho Kralovstvi legalne umozneno veskerou populaci uzavrit do domaciho vezeni. Take v zajmu verejneho zdravi / bezpeci kontrolovat (cenzurovat) tok informaci a bojovat proti dezinformacim. - no a jaktoze se to jeste nestalo? pandemie tu je od ledna, narod si porad dela co chce, jezdi si na dovcu a do barnard castle na eye testy a vseho vsudy se akorat zavedla prace z domu a vyuka z domu, ale pokdu ses key worker jako jak tak makas dal a deti mas ve skole?
    - Propaganda - Od zacatku minuleho roku nas centralne rizena media bez ustani bombarduji informacemi o Covidu. Sedm dni v tydnu, dvacet ctyri hodin denne, na vsech obrazovkach, v radiu, na billboardech a titulnich strankach novin. Zajimavy je napriklad vyber dotazujicich se osob pri verejnych rozhovorech s vedeckymi experty. Dotazujici se strana jsou casto politikove, nikdy ale jini vedci, kteri by snad mohli mit na vec jiny nazor. Vzdelana debata neexistuje. tohle neni propaganda ale objektivni informovani lidi, propaganda je neco jineho (viz 1984). vzdelana debata neexistuje? hele jaky mas vzdelani ty ze to tak explicitne posuzujes? ja jsem docent na VS a to ze vzdelana debata neexistuje bych si tvrdit nedovolil.
    - Doublethink - Zakaz demonstraci proti domacimu vezeni z duvodu prevence sireni viru a jejich rozehnani za pouziti hrube / neprimerene sily vs. demonstrace jako Black Lives Matter, ci Extinction Rebellion. Pri tech se virus nesiri, tudiz neni povinne nosit rousky a mohou se nicit kulturni pamatky. Pri takovych aktivitach policie samozrejme zasahovat nemusi, protoze to nejsou "super spreader events." sory ale tohle jsou picovny, kolikrat se protestovalo proti covidu za poslendi rok po celem UK? proc zapominas na double think jako all lives matter, blue lives matter?


    - Odlisna politika pro cleny vnejsi strany (rozumej 99.99% populace) a vnitrni strany tj. vladnouci elity. Sam Profesor Lockodown Neil Fergusson, diky jehoz "kvalitnimu" matematickemu modelu zmenila vlada Velke Britanie pristup ke COVIDu a zacala s lockdowny, byl nedlouho pote prichycen jak se styka s milenkou, ktera opravdu nepatrila k jeho "bubble". Jestli tomu sam pan hlavni architekt neveri, tak proc by mel kdo jiny. "Rules for me but not for thee" LOL. tomuhle sam ne veris. policie je tu tak prisetne podfinancovana a nekompetentni ze i kdyby tohle chtela vymahat, tak to bude stejne jen tokenismus. nejde o 99,9% populace ale 100% co si muze delat co chce, pac policie na zadne policejni akce nema zdroje.


    RIVA
    RIVA --- ---
    Announcing the 4th Annual Fake News Awards : The Corbett Report
    https://www.corbettreport.com/announcing-the-4th-annual-fake-news-awards/

    Minus the cringey fake laugh and an obvious self love of Mr Corbett, this was a wholly enjoyable episode... :)
    RIVA
    RIVA --- ---
    SUMAC:
    Ok, v zadnem pripade nechci aby tahle debata vedla ke vzajemnemu osocovani. Na vyhrocene hadky na internetu uz jsem prilis starej. Pokusim se v par radcich vysvetlit svuj drivejsi komentar o Orwellovi a 1984 v UK.
    Rekl jsem ze:

    Tady v UK vidis rousky na deckach velice casto. Muj jedenactiletej syn je ve skole taky musel nosit (nez skolu zase zrusili). Britove jsou desne poslusni, kdyz jde o tyhle veci. Rekl bych ze co se tyce pokusu na stadech, Britanie je velice casto prvni (ochotnou) laboratori.

    Co se tyce Brave New World, je to az surrealne podobne tomu do ceho nas technokrati zenou. Jak rikas, mozna Huxley chtel lidi varovat. Stejne jako Orwell.


    Nerekl jsem ze uz zijeme v dystopii, myslim si ze k ni s lockdowny, peer-pressure vakcinacni politikou a nucenym nosemi masek smerujeme. To ze Britska stredni vrstva jsou prevazne liberal snowflake sheep, kteri absolutne veri a delaji to co jim rekne BBC & Guardian, je muj ciste osobni dojem. Ziju tady od vstupu CR do EU a pozorovat chovani lidi je muj konicek.

    Podobnosti s knihou 1984 a nastupem totalitniho rezimu v UK v roce 2020-21 jak je vidim ja:

    - Velky bratr je vsudypritomy a neustale te sleduje

    - Vzestup totalitniho / autoritarskeho rezimu - Vyuzitim mnohaznacneho mineni Zakona o verejnem zdravi a kontrole onemocneni cislo 1984 (Public Health - Control of Disease Act 1984, nedelam si legraci) je vlade Spojeneho Kralovstvi legalne umozneno veskerou populaci uzavrit do domaciho vezeni. Take v zajmu verejneho zdravi / bezpeci kontrolovat (cenzurovat) tok informaci a bojovat proti dezinformacim.

    - Propaganda - Od zacatku minuleho roku nas centralne rizena media bez ustani bombarduji informacemi o Covidu. Sedm dni v tydnu, dvacet ctyri hodin denne, na vsech obrazovkach, v radiu, na billboardech a titulnich strankach novin. Zajimavy je napriklad vyber dotazujicich se osob pri verejnych rozhovorech s vedeckymi experty. Dotazujici se strana jsou casto politikove, nikdy ale jini vedci, kteri by snad mohli mit na vec jiny nazor. Vzdelana debata neexistuje.

    - Doublethink - Zakaz demonstraci proti domacimu vezeni z duvodu prevence sireni viru a jejich rozehnani za pouziti hrube / neprimerene sily vs. demonstrace jako Black Lives Matter, ci Extinction Rebellion. Pri tech se virus nesiri, tudiz neni povinne nosit rousky a mohou se nicit kulturni pamatky. Pri takovych aktivitach policie samozrejme zasahovat nemusi, protoze to nejsou "super spreader events."

    Od roku 2020 prestal existovat lidsky imunitni system (ktery nas jako zivocisny druh pred viry branil po mnoho tisic let), stadova imunita je nemoralnim mytem, nenosenim masek zabijime babicky a dedecky, nasi blizci a pribuzni jsou spinavimi nosici viru a proto je musime ochranit tim ze se jim budeme vyhybat. A vakcina nas vsechny zachrani, i kdyz se i po jeji aplikaci nestaneme vuci viru COVID-19 imunnimi a budeme jej moci dale chytat a prenaset. 4 + 4 = 5, protoze to tak vzdycky bylo.

    - Newspeak - Social Distancing, #SavetheNHS, Stay Home > Save Lives, New Normal, Build Back Better, Dark Winter, atd. Jejich neustale papouskovani napomaha normalizovat "abnormalni" situaci v povedomi populace.

    - Odlisna politika pro cleny vnejsi strany (rozumej 99.99% populace) a vnitrni strany tj. vladnouci elity. Sam Profesor Lockodown Neil Fergusson, diky jehoz "kvalitnimu" matematickemu modelu zmenila vlada Velke Britanie pristup ke COVIDu a zacala s lockdowny, byl nedlouho pote prichycen jak se styka s milenkou, ktera opravdu nepatrila k jeho "bubble". Jestli tomu sam pan hlavni architekt neveri, tak proc by mel kdo jiny. "Rules for me but not for thee"

    Obcas si rikam jestli neexistuje nejaja tajna umluva ze jako kdyz mas nejakej "evil plan" tak ho musis nejaky cas dopredu verejne vyklopit. Neco jako "covenant of truth for occult balance! :D
    Tohle jsou jen "conspiratorial musings of one tired brain..."

    Nekdy bych se rozepsal o podobnostech moderni spolecnosti k Huxleyho Brave New World, ale mam pocit ze tady moje dlouhe dusevni prujmy stejne nikdo nema zaludek cist, tak jen nahodim oblibenej poster. Myslim si ze perfektne vystihuje z ceho meli panove Huxley a Orwell obavy:
    Huxley vs. Orwell: The Webcomic – Biblioklept
    https://biblioklept.org/2013/06/08/huxley-vs-orwell-the-webcomic-2/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam