• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    RIVA
    RIVA --- ---
    The Great Game with Matthew Ehret & V- Schwab's Green Nightmare vs Glazyev's Multipolar future
    https://www.youtube.com/watch?v=JFZVMGh6ivU


    Today's episode of the Great Game featured an analysis of the clash of ideas represented by Sergei Glazyev and other proponents of the multipolar alliance on the one side vs Klaus Schwab and other misanthropic unipolarists on the other. Other topics discussed include: The real reasons for the energy crisis, the encirclement of China, the fallacy of green energy, why Carney believes a $150 trillion Global Green New Deal is possible and Porsche's innovative solution to pollution.
    GORG
    GORG --- ---
    ARRAKIS: kdyby to podobne potlacovali v Rusku, tak z toho dela prazska kavarna drama o Putinovi cele tydny. a lidi by si malovali duhove lgbt na celo a protestovali, jak nas Zeman tahne na vychod.

    ostatne viz.

    Brutální mlácení, 5000 zadržených. Kreml dusí protesty na podporu Navalného - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kdo-nevydrzi-na-mraze-toho-zatknou-dalsi-protesty-na-podporu-navalneho-zacaly-140175

    Nový šéf americké diplomacie Anthony Blinken vyzval k propuštění Navalného a kritizoval „brutální taktiku“ Ruska. „USA odsuzují neustálé používání brutálních taktik Ruska proti poklidným demonstrantům a novinářům. Je to stejné už druhý týden. Znovu vyzýváme k propuštění zatčených včetně Alexeje Navalného,“ napsal Blinken na twitteru.

    Na nedělní zákroky policie pak reagoval také český ministr zahraničí. Násilným potlačováním opozice a svobody slova Rusko porušuje své závazky o dodržování lidských práv, napsal agentuře ČTK Tomáš Petříček (ČSSD). Téma se podle něj znovu otevře na půdě Evropské unie. Česko bude podporovat uplatnění sankcí vůči konkrétním osobám podle nového unijního sankčního systému, dodal ministr.
    ARRAKIS
    ARRAKIS --- ---
    Italians Hold Massive Protests in Trieste Against Government's COVID Vaccine Mandates (VIDEOs)
    https://www.thegatewaypundit.com/2021/10/italians-hold-massive-protests-trieste-governments-covid-vaccine-mandates-videos/

    Trieste, sgombero porto: manifestanti si tengono per mano
    https://www.youtube.com/watch?v=lnxiwjK_rqk
    ARRAKIS
    ARRAKIS --- ---
    Italian riot police fire tear gas, water cannon at anti-Covid health pass protesters blocking Trieste port (VIDEOS) — RT World News
    https://www.rt.com/news/537790-trieste-italy-port-covid-pass-protest/
    GORG
    GORG --- ---
    zrejmě budoucí ministr zdravotnictví Válek začal šířit konspirační teorie

    Válek: Roušky jsou potřebné, ale musí být vymahatelné - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/rousky-jsou-potrebne-ale-musi-byt-vymahatelne-valek-navrhuje-zmeny-v-povinnosti-noseni-35755

    „Osobně se domnívám, že jakékoli opatření má smysl jen tehdy, když se dá dodržovat a je vymahatelné. Většina lidí nosí v kapse nějaký předmět, kterému říkáme rouška. Ten si pak nasadí, jen když musí, a pak ho vrátí do kapsy,“ kritizuje poslanec Vlastimil Válek.

    Podle něj jsme přestali přemýšlet o tom, kdy už rouška nebo respirátor nemůže fungovat a ochrana úst a nosu je spíše nehygienická. „To je špatná cesta. Jsem přesvědčen, že ochrana důležitá je, ale měli bychom přesně definovat kde a kdy,“ podotýká. Povinnost vymahatelnosti by se pak nastavila pro každý kraj zvlášť, aby dávala smysl.


    // tohle je slon v místnosti. jako prvni na to upozornili WHO a pak uz jen alternativni media
    GORG
    GORG --- ---
    Joe Rogan 'absolutely eviscerated' CNN's Sanjay Gupta: Kurtz
    https://www.youtube.com/watch?v=r4Jn_XAMP_I


    Dr. Gupta said on Rogan podcast that it was wrong for CNN to describe what he took as horse dewormer
    https://www.youtube.com/watch?v=EdFHMgxqO84


    'Horses***': CNN contributor slams network's 'dishonest' ivermectin coverage
    https://news.yahoo.com/horses-cnn-contributor-slams-networks-161600893.html



    // ukazka doby masoveho silenstvi. ivermektin je mnoho let pouzivan lidmi, a masmedia, influenceri, nekteri doktori a dokonce i samotny urad FDA to doslova zesmesnuji jako odcervovac pro kone. je to nedustojne a hloupe, ale ukazkove je na tom videt modus operandi , jak se pristupuje dnes ke vsem informacim.

    navic o Joe Roeganovi aby CNN rekli, ze "bere odcervovac pro kone" neni ani fakticky spravne. On bral neco, co mu predepsal doktor, takze to urcite nebylo to davkovani, ktere se dava konim, jak se zcela umele CNN, FDA a spol. snazi vyvolat predstavu, ze se lidi snazi fetovat nejakou medicinu pro kone.

    ta vehementni snaha potopit zkouseni nejakych leku je nezodpovedna a nedustojna

    Primářka ARO: Ivermektin je bezpečný a zbavuje tělo viru - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/primarka-aro-ivermektin-je-bezpecny-a-zbavuje-telo-viru-40351618

    „Není to žádná neověřená novinka. Bezpečnost ivermektinu je dokázaná. Jeho účinnost u covidu se ještě musí potvrdit na velkých studiích, ale v této chvíli se to jeví tak, že pacienty zbavuje viru. Musí se však dostat k pacientům včas, když pacienti začínají mít příznaky zápalu plic nebo průdušek a mají vysoké teploty,“ uvedla primářka.
    GORG
    GORG --- ---
    Děti zaplnily nemocnice na Ostravsku. Často končí na JIP - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/deti-zaplnily-nemocnice-na-ostravsku-s-respiracnimi-problemy-casto-konci-na-jip-35784

    Děti s respiračními nemocemi zaplavily nemocnice na Ostravsku. Často je provází vážné komplikace, zápaly plic nebo záněty průdušek. Nemocnice na severu Moravy a ve Slezsku jsou plné. Mnozí z dětských pacientů do tří let leží i na jednotce intenzivní péče.

    Pokud uvidíte v těchto dnech na Ostravsku sanitku, je velká pravděpodobnost, že veze kojence či batole se zápalem plic nebo zánětem průdušek. Situace je velmi vážná –⁠ nemocnice jsou přeplněné. Jen za dopoledne přijali v ostravské Vítkovické nemocnici pět opravdu malých dětí. „Přibývají nové a nové děti nejen s respiračními infekty, ale i infekty trávicího traktu,“ upozornil primář dětského oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice Jan Boženský.

    „Nějakou dobu zahlcení jsme a občas jsme opravdu na hraně s kapacitou volných míst,“ doplnila primářka dětského oddělení Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj Barbara Widenková.

    Děti na JIP
    Nemocnice tak musí spolupracovat a sanitky vozí děti s dýchacími problémy tam, kde je zrovna volné místo. Řada z nich se neobejde bez kyslíkové terapie. Na JIP skončil například měsíční Filípek nebo devítiměsíční Daniel. „Včera jsme byli přijati na dětskou JIP a ode dneška jsme na klasickém pokoji s tím, že ještě čekáme na výsledky vyšetření,“ sdělila jedna z maminek. „Doma mám ještě starší dceru, kterou jsem dala do školky. Začala mít rýmu, potom kašel a pak to chytl malý,“ popsala další.

    Lékaři jsou zvyklí na to, že na podzim se respirační onemocnění šíří ve velkém. Jenže děti byly během skoro dvouletého covidového lockdownu izolované doma, nepřicházely do styku s viry, a teď jsou nemocné všechny najednou. A pozor, může být ještě hůř. „Samozřejmě se bojíme, že kombinace respiračních infektů, onemocnění covidu a chřipky udělá opravdu takový mix onemocnění, který výrazným způsobem přetíží děti, ale i nemocnice,“ varoval Boženský.

    Situace je špatná nejen v Moravskoslezském kraji. Vážná začíná být i v jiných regionech.
    GORG
    GORG --- ---
    Jan Boženský: Imunita dětí není oslabená, jen se nemohla učit - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/imunita-deti-neni-oslabena-jen-se-nemohla-ucit-pomohly-by-rousky-rika-primar-35793

    Děti s respiračními nemocemi zaplavily na Ostravsku nemocnice. Často je provází vážné komplikace, zápaly plic nebo záněty průdušek. Mnozí z pacientů do tří let leží i na jednotce intenzivní péče. „Překvapení to do jisté míry je, ale ne tím, že by se děti u nás objevovaly nemocné, ale jakým způsobem a jaký počet nemocných dětí máme. Teď kulminuje infekce u nejmenších dětí. Takový nárůst respiračních a jiných onemocnění jsme opravdu nečekali,“ sdělil Boženský.

    ...

    Imunita se musí učit
    Každý podzim je z hlediska nemocí náročný. „Teď je ale spíš problém v tom, že dlouhé měsíce se dítě s žádnými infekcemi nesetkalo. Tak je najednou boom veliký,“ pokračoval primář.

    „Dva roky jsme se vyhýbali sociálním kontaktům. Rozhodně to není oslabená imunita. Imunita se zkrátka neměla kde učit. Je to jako ve škole – když se dítě nebude učit, nenaučí se to. Ze začátku mu to moc nejde, ale pokud se s infekcí setká jednou, dvakrát, třikrát, reakce je úplně jiná,“ popsal Boženský.

    // Tohle byla pritom konspiracni teorie, ze ty rousky a jiny formy izolace zhorsi prirozenou imunitu. Midwiti kontrovali hlaskami typu "bakterii a viru, na kterych si muzes cvitit imunitu, mas dost i doma, takze opatreni nemohou mit zadny relevantni negativni vliv"

    No ten zadny vliv ted znamena, ze tam maji dost zaplnene nemocnice... a je sazmorejme jen otazka casu, kdy za to obvini covid.
    Jeste jine vysvetleni je, ze rodice ted vic posilaji lidi k doktorovi, ale precejen z pohledu nemocnic to vypada, ze je to nezvykle vic.
    ARRAKIS
    ARRAKIS --- ---
    German State Allows Food Stores To Ban The Unvaccinated | ZeroHedge
    https://www.zerohedge.com/political/german-state-allows-food-stores-ban-unvaccinated
    MTO
    MTO --- ---
    Monopoly - a Fascinating Documentary on How the World Works
    https://odysee.com/@IvorCummins:f/monopoly-a-fascinating-documentary-on:4
    ARRAKIS
    ARRAKIS --- ---
    Woolworths, Coles will use QR codes for Aussies to pay for groceries | news.com.au — Australia’s leading news site
    https://www.news.com.au/finance/business/retail/woolworths-coles-and-big-banks-introduce-new-way-to-pay/news-story/78aa9368f17330cf5d7b0c8299317c94

    // totally unexpected.
    GORG
    GORG --- ---
    Oregonští senátoři vyzývají k prošetření údajné statistické manipulace v souvislosti s covidem-19
    https://www.epochtimes.cz/2021/10/14/oregonsti-senatori-vyzyvaji-k-prosetreni-udajne-statisticke-manipulace-v-souvislosti-s-covidem-19/

    Republikánští senátoři státu Oregon Kim Thatcherová a Dennis Linthicum požádali úřadujícího státního zástupce Scotta E. Asphauga, aby zahájil vyšetřování velké poroty ve věci měření statistik covidu-19 prováděného Centrem pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) a Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv (FDA).

    Thatcherová a Linthicum předložili petici v dopise (pdf) 16. srpna poté, co shromáždili podpisy 1 718 Oregonců a 53 032 Američanů.

    V petici senátoři vyjádřili obavy ohledně měření a hlášení nežádoucích účinků vakcíny proti covidu-19, včetně smrtelných případů a poranění.

    Zákonodárci uvedli, že informátor pod přísahou uvedl, že údaje hlášené v rámci systému CDC pro hlášení nežádoucích účinků vakcín mohou být až pětkrát podhodnocené.

    Pokud jde o diagnostiku covidu-19 prostřednictvím široce používaných PCR testů, senátoři uvedli, že nastavení jednoho konkrétního parametru testu – prahové hodnoty cyklu – ze strany CDC a FDA vedlo k „falešně pozitivním výsledkům, které měly za následek nadsazený počet případů covidu-19, hospitalizací a úmrtí“.

    Harvardský epidemiolog dr. Michael Mina řekl v srpnu 2020 deníku The New York Times, že testy s příliš vysokou prahovou hodnotou mohou odhalit nejen živé viry, ale také genetické fragmenty. Mina navrhl stanovit hraniční hodnotu na 30 cyklů nebo méně.

    Thatcherová vyjádřila znepokojení nad prahovou hodnotou 28 cyklů při testování očkovaných osob. Podle petice je pravděpodobné, že nízká mezní hodnota „eliminuje falešně pozitivní výsledky a tím sníží počet průlomových případů u vakcinovaných“.

    Vážení čtenáři, naší prací vyplňujeme mezery na českém trhu s informacemi. Sledujeme události v Číně i v USA z nezávislého úhlu. Podporujeme tradiční kulturu a vzestup morálních hodnot. Podpořte naši činnost darem, podpoříte tak naše zpravodajství. Děkuji Vám,

    Milan Kajínek, šéfredaktor Epoch Times ČR.

    Thatcherová a Linthicum uvedli, že téma statistického vykazování covidu-19 konzultovali s velkými skupinami lékařů, epidemiologů a virologů.

    „Kromě toho jsme hluboce znepokojeni tím, že vědecká literatura stále poskytuje empirické důkazy o tom, že bezpečná a účinná léčba a strategie léčby infekcí vyvolaných covidem existují, ale nejsou k dispozici Američanům, kteří je nejvíce potřebují,“ pokračovali v dopise.

    Nezisková organizace Stand for Health Freedom (SHF), která s peticí pomáhala, v prohlášení uvedla, že petice byla předložena měsíc před zveřejněním, aby se „ochránili zúčastnění“.

    SHF rovněž citovala studii z března 2020 (pdf), v níž se tvrdí, že CDC při sestavování svých statistik nadměrně zdůrazňovalo covid-19 jako příčinu úmrtí, přičemž „obcházelo několik federálních zákonů“.
    RIVA
    RIVA --- ---
    cryptogon.com » Feds to Deploy Non-Toxic Gas in NYC Transit Locations in Test of Biological Attack Readiness
    https://www.cryptogon.com/?p=62500
    RIVA
    RIVA --- ---
    Moderna: A Company “In Need Of A Hail Mary”
    https://unlimitedhangout.com/2021/10/investigative-reports/moderna-a-company-in-need-of-a-hail-mary/

    Před COVIDem-19 hrozilo, že společnost Moderna přijde o investory, protože přetrvávající obavy o bezpečnost a další pochybnosti o systému pro přenos mRNA ohrožovaly celý její výrobní program. Strach vyvolaný pandemickou krizí způsobil, že tyto obavy do značné míry vyprchaly, i když neexistuje žádný důkaz, že by byly někdy vyřešeny.

    Before COVID-19, Moderna was in danger of hemorrhaging investors, as persistent safety concerns and other doubts about its mRNA delivery system threatened its entire product pipeline. Fear caused by the pandemic crisis made those concerns largely evaporate, even though there is no proof that they were ever resolved.
    RIVA
    RIVA --- ---
    #4IR architecture being implemented at breakneck speed.
    https://twitter.com/elleprovocateur/status/1447991951719030794
    GORG
    GORG --- ---
    MOVIR
    https://movir.lf.tuke.sk/

    Stručný opis projektu
    Cieľom projektu je vytvorenie a otestovanie mobilného monitorovacieho
    systému určeného na ochranu izolovaných skupín obyvateľstva pred šírením
    vírusových ochorení alebo opačne na ochranu obyvateľstva pred
    izolovanou skupinou identifikovanou ako zdroj rizika, vrátane návrhu,
    vývoja a overenia modelov správania sa jednotlivcov a entít.

    Systém bude vybudovaný z mobilných senzorických prvkov,
    mobilnej monitorovacej stanice a cloudového dátového systému.

    Mobilné senzorické prvky budú inštalované vo forme samostatných, voľne
    stojacich zariadení, ktorých rozložením v priestore vznikne senzorická sieť.

    Systém bude mobilný a nezávislý od pozemnej infraštruktúry.

    Projekt má okrem samotného návrhu uceleného systému za cieľ
    aj jeho testovanie v teréne so zohľadnením potenciálne vplývajúcich faktorov
    ako poveternostné podmienky, prašnosť, vibrácie, či prítomnosť zvery.

    Cieľom je vytvoriť mobilný monitorovací senzorický systém, ktorý nebude
    závislý od lokálnych rozvodov elektrickej energie, a ktorý vizuálne
    nezmení ráz vymedzeného priestoru, a teda nespôsobí dodatočnú
    psychickú záťaž pre žiadnu z chránených strán.

    KAMERA
    Kamera s Full HD rozlíšením, nočné videnie, mikrofón, detekcia pohybu​

    LORA
    Bezdrôtový prenos dát s veľmi nízkou spotrebou elektrickej energie

    SENZORY
    Senzory vlhkosti, teploty, ultrazvukový a laserový senzor, presný fluxgate senzor​

    INS/GNSS
    Trojosový akcelerometer, magnetometer a gyroskop, barometer, GNSS prijímač

    FOTOVOLTAICKÝ PANEL
    Vlastná výroba elektrickej energie zo slnka
    GORG
    GORG --- ---
    Cargo Ships at Key US Ports Could Be Waiting Weeks to Dock: Report
    https://www.businessinsider.com/cargo-ships-new-york-california-four-week-supply-chain-crisis-2021-10

    Supply chains are the artery that feeds our entire ecosystem, the expert said. "The government needs to intervene to stop this crisis immediately, or face increased inflation and unemployment, and economic breakdown — or face an end to global trade," they added.

    // zatimco diskofilni media maji jediny problem s covidem a rasismem , tyhle tydny trcici lode pred pristavem nakonec muzou spolehlive zkolabovat system. V UK pristavech to same.

    Umele vyvolany nedostatek zbozi. Jidla ale i oblecení, techniky, vseho, kde pritom ty lode jsou plne toho zbozi ,ale nemohou ho v US pristavech vylozit, protoze lidi v pristavu jsou v karanteně. A to tvrdili, ze jen budeme 14 dni zplostovat krivku. Jak si muze nekdo myslet,ze takhle to pujde do nekonecna?

    Asi se uz tedy dostavame do faze, kdy se muzeme na seriozni nekonspiracni media vyprdnout, a venovat se prepperstvi?
    ARRAKIS
    ARRAKIS --- ---
    Trieste dockers lead revolt against Italy's Green Pass
    https://www.wantedinrome.com/news/trieste-dockers-lead-revolt-against-italys-green-pass.html

    "If the Green Pass obligation in the workplace is not withdrawn, activity in the port of Trieste will come to a halt" - the dockers' spokesman Stefano Puzzer told Huffington Post - adding that similar actions would spread to "Genoa and almost all ports" in Italy.

    What are Italy's new Green Pass rules for workers? From Friday the Green Pass - a certificate showing that people have been vaccinated, tested negative or recovered from covid-19 - will be compulsory for all workers, in both the public and private sectors, in a move affecting around 23 million people.

    Puzzer said that in Trieste "40 per cent of the dockers are not vaccinated, but 850 workers out of a thousand joined the protest", adding that "economic damage, if there is any, will be caused by the stubbornness of the Italian government alone by maintaining this criminal measure."

    Under the government's Green Pass system, unvaccinated workers can still go to work but only if they undergo a €15 covid test every 48 hours, at their own expense.

    The Huffington Post reports that the interior ministry made a concession, in order to keep the port's essential activities in operation, by offering dockers free coronavirus tests until 31 December, when the measure is due to expire. However the Trieste workers refused the offer, calling instead for the Green Pass obligation to be dropped.

    ARRAKIS
    ARRAKIS --- ---
    Covid-19 NT: Chief Minister Michael Gunner announces vaccine mandate | news.com.au — Australia’s leading news site
    https://www.news.com.au/world/coronavirus/australia/northern-territory-announces-mandatory-vaccines-for-workers-and-5000-fines-for-those-who-dont-comply/news-story/d1f86632da29575488918d55590f814c

    Chief Minister Michael Gunner said employees who interacted with the public needed to get least one Covid-19 jab by November 13 or they wouldn’t be allowed back to work and faced a $5000 fine.

    The new directions apply to:

    Employees at all jobs that involve interacting with members of the public. For example: hospitality, banking, retail, supermarket, receptionists, hairdressers and beauty therapists
    Workers who come into direct contact with people at risk of severe illness from Covid-19, like Aboriginal people or those who can't be vaccinated
    Employees who work in a high-risk setting where there is a known risk of Covid-19 transmission or outbreak
    People who perform work in essential infrastructure, food or essential good security or supply, or logistics

    The direction also includes a provision that mandates booster shots for those workers in the future.
    GORG
    GORG --- ---
    O projekte MOVIR chýbajú informácie. Mazurek hovorí o koncentrákoch, Naď o hoaxoch - Domáce - Správy - Pravda
    https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/603569-o-projekte-movir-chybaju-informacie-mazurek-hovori-o-koncentrakoch-nad-o-hoaxoch/

    „Ministerstvo obrany v žiadnom prípade nevytvára a neplánuje vytvárať ,tábory pre neočkovaných ľudí', nezavádza na Slovensku ,totalitu' ani ,nový svetový poriadok',“ zdôraznil minister Naď.

    Armáda je podľa neho do projektu zapojená s cieľom výskumu zaradenia bezpilotných prostriedkov do systému ochrany vyhradeného priestoru v kompetencii Centra výcviku Lešť. „A teda v žiadnom prípade nie na použitie proti obyvateľstvu. Centrum výcviku Lešť je uzatvorený vojenský priestor, kde civilné obyvateľstvo ani nemá prístup,“ vysvetlil minister.

    Na situáciu reagovala aj samotná letecká fakulta, ktorá vyjadrila podporu snahy ministra zastaviť šírenie konšpirácií o projekte. „Predmetom projektu nie je žiadny chemický ani biologický výskum, ani segregácia obyvateľstva na základe toho, či sú, alebo nie sú očkovaní, a z pohľadu technických a funkčných vlastností nebude systém schopný rozpoznať očkovanosť, zdravotný stav ani fyziologické parametre ľudského organizmu,“ napísal v stanovisku pre Pravdu prodekan Marek Košuda.

    „Projekt má výskumný charakter a je zameraný na integráciu senzorov, komunikačných a navigačných systémov, s ktorými má Letecká fakulta TUKE dlhodobé skúsenosti. Zámerom projektu je výskum inovatívnych možností využitia senzorov pre potreby ochrany objektov a vybraných chránených priestorov,“ vysvetľuje prodekan. Výsledky majú podľa neho v budúcnosti pri karanténnych opatreniach pomôcť zmierniť psychologický dosah na ľudí, ktorí karanténu musia podstúpiť.

    Chýba vysvetlenie a osveta
    Kotleba s Mazurekom už na avizovaný zámer ministra podať trestné oznámenie reagovali opätovnou kritikou projektu a armády za nasadenie vojakov pri zabezpečovaní pandemických opatrení.

    Podľa bezpečnostného analytika a bývalého náčelníka českej vojenskej spravodajskej služby Andora Šándora je pochopiteľné, keď vlády v čase pandémie vyvíjajú podobné systémy. Verejnosť však má byť podľa neho jasne informovaná o tom, ako a za akých okolností majú byť využívané. V opačnom prípade situáciu využijú extrémisti.

    „Niežeby som sa chcel zastávať Kotlebu, ale myslím si, že skôr ako dávať trestné oznámenia treba celú vec ľuďom zrozumiteľne vysvetliť. Aký to bude mať verejný prospech, na základe čoho a akej právnej úpravy budú takto obmedzovaní. Nežijeme v Severnej Kórei,“ hovorí Šándor s tým, že ak to kompetentní nevysvetlia, ťažko sa dá predpokladať, že projekt bude verejnosť podporovať. „Skôr budú náchylní veriť ľuďom, ako je Kotleba, ktorí to vedia podať spôsobom, na ktorý ľudia žiaľ budú počúvať,“ konštatuje bezpečnostný analytik.

    Legitímnou v demokratickej spoločnosti je podľa neho aj otázka možného zneužitia systému a právnej vymožiteľnosti opatrenia.

    „Žijeme v právnej spoločnosti, kde každé obmedzenie pohybu obyvateľstva, bez ohľadu na to, aký to má verejný prospech, je vnímané veľmi citlivo a musí byť právne podložené. A zároveň každá vláda má vydávať také opatrenia, ktoré je schopná kontrolovať a vymáhať ich dodržovanie,“ uzatvára analytik Šándor.

    Projekt spustili v marci a trvať má do júna 2023. Financovaný je z eurofondov a náklady naň predstavujú vyše tri a pol milióna eur.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam