• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    KA4A
    KA4A --- ---
    Ahoj,sháním někoho kdo by mě mohl doučovat z německého jazyka....
    Jsem z Prahy,info do pošty.!
    Předem děkuji.
    HIGHLIFE
    HIGHLIFE --- ---
    AETHER: už vyřešeno
    AETHER
    AETHER --- ---
    HIGHLIFE: co to je za obor?
    AETHER
    AETHER --- ---
    KUBAJZ_V: podstatne jmeno?
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    Zeptám se - počáteční velké písmeno slova ve větě (není to název, jméno či podobně) Jaký to má význam v textu?
    JENNE
    JENNE --- ---
    NECECH: Mam to stejne jako Blowup..
    Raaba, toho zrovna fakt nemusim.... mam na nej koprivku :-))
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NECECH: ja bych asi zase nesrovnaval Stefana Raaba s tim "Schuh des Manitou" :-)
    Ale ocividne je to komplikovane tema. Osobne vnimam jako nejhorsi svycarskej humor, s vyjimkama (Giacobbo /Müller jsou treba OK) ale oni jsou tu tak zdecimovany tou snahou bejt politicky korektni ze je to spis zoufalstvi :-)
    OTAKAR_KUBIN
    OTAKAR_KUBIN --- ---
    jedine, co me osobne z posledni doby opravdu bavi, jsou Glawoggerovy komedie (vim, Rakousko, ale smele doporucuju)
    NECECH
    NECECH --- ---
    AETHER, JENNE: Mne ten Bullyho fekalni humor taky neprijde moc zabavny, ackoli jsem v zasade Nemec s ceskym pasem. Schuh des Manitu a Limonadovyho Joe bych nesrovnaval. Taky nesnasim Stefana Raaba a vetsinu nemecke Comedy. (Vyjimkou je napr. Django Asül)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BLOWUP:
    JENNE:
    tak uz i tady :))))))
    AETHER
    AETHER --- ---
    To je mimochodem pravda, nemecke filmy a specialne komedie (ale i literatura, divadlo) jsou takove sve a uz parkrat jsem narazila, kdyz jsem se to nekomu, kdo s nemeckou kulturou prilis neprisel do styku, zprostredkovat. Ja treba miluju film Homo Faber nebo Nebe nad Berlinem, ale to prve je pry nuda a to druhe nuda a jeste prehnany pokus o umeni, dlouho jsem si myslela, ze jsem divna ja, ale ono to spis tkvi ve specificnosti te kultury.
    JENNE
    JENNE --- ---
    naja...vazne mi spell check...Surprise...surprise :-))
    JENNE
    JENNE --- ---
    BEBERA: No nevim, mozna jsem v Nemecku uz moc dlouho, nebo jsme se v mladi s "Bullym" Herbigem divali na stejne filmy, ale jeho komedie ala Schuh nebo (T)Raumschiff Suprise apod. si fakt uzivam... ;)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BEBERA: ja ten film videl a docela dobre jsem se bavil. Takovej nemeckej limonadovej joe.
    AETHER
    AETHER --- ---
    BEBERA: na tom jsem snad dokonce byla v kine, ale nejvic mi utkvela reklama na Marlboro, ktera byla predtim (podle toho vim, ze to muselo byt v kine, ale vubec tedy uz nevim kde, muselo to byt v Nemecku, ale proste to nejak nejsem schopna zaradit;)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BLOWUP: AETHER: TOX_MAS: dik za tipy...

a nemuzu se nepodelit, kdysi davno mi byvaly doporucil "super vtipnou nemeckou komedii" Schuh des Manitou. Bylo to priserny, dokoukala jsem to tehdy jen proto, ze jsem byla nemocna a nic jineho na koukani nebylo. Ted, kdyz jsem shanela tipy na nemecke filmy, tak se vsude na internetu Schuh des Manitou neustale opakovalo, jakoze bajecna komedie. Jela jsem se prihlasit do knihovny do Zitavy, na informacich tam sedela takova inteligentne vypadajici mlada dama, tak jsem se ji zeptala, co by mi z nemecke kinematografie mohla doporucit. Lolu jsem zavrhla, ze tu znam, slecna se dlouze zamyslela, pak se rozzarila a vyhrkla Schuh des Manitou, hrozne witzig!!!

A hadejte, ktery film mel v nemeckych kinech nejvetsi navstevnost tusim od osmdesatych let? :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KUBAJZ_V: ne. jmenuje se silbentrennung a dela presne to, co potrebujes.
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    BLOWUP: O takové funkci nevím.
    Přehodí slovo, které se nevejde na další řádek ne?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KUBAJZ_V: tak treba ve Wordu si to muzes zapnout a on ti to udela automaticky.
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    Supr, jiná pravidla, tak do toho se raději pouštět nebudu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam