ahoj, tak slíbené krátké shrnutí z B2 zkoušky (pokud někoho zajímá, rád se podělím i více).
včera písemné, nechci rozepisovat celý průběh, to si mohou zájemci nastudovat na netu nebo v knihovně (nebo to zdejší uživatelé stejně ví), ale spíše postřehy. kandidátů celkově cca 40, texty docela složité, vyhovovalo mi však poměrně odpovídající množství času. poslech rovněž ušel, až na pár drobností (tak chyby budou vždycky a u všeho, žeano). jen psaní mě nějak zaskočilo, tedy respektive jsem si nenechal dost času na poslední cvičení, kde má člověk napravovat chyby. jen deset minut, a tak bylo poměrně krkolomné a nejisté všechny dobře odhalit.
dneska ústní, rovněž bych nerad zabředl do přílišných podrobností. sedla mi hodně první část (shrnutí informací z textu), to si myslím, že bych měl mít odpovídající počet bodů. druhá část, kdy se baví dva a rozhodují nad výběrem jednoho z nich, tak dobrá nebyla. za hlavní důvod považuji slabého partnera v komunikaci. fakt nemluvil a já jsem mu nerozumněl, takže nebylo snadné odpovídajícím způsobem reagovat.
sečteno podtrženo, myslím, že pokud by mi to uteklo, tak jen o pár bodů. a srovnám-li to s FCE, kterým jsem prošel s nejhorším výsledkem (C), ze včerejších písemných mám lepší pocit, z dnešních ústních o něco málo horší. němčina je na mluvení složitejší, ale co vám mám povídat. ať to dopadne jakkoli, za dva týdny začínám na úrovni C1 a musím říci, že se na to nesmírně těším.