• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    AETHER
    AETHER --- ---
    QUARK: Jo, u tehle kapitoly vetsinou vyvstanou problemy;)))
    QUARK
    QUARK --- ---
    sprechen sie deutsch je wostra !
    Nejlepsi je veta : Na ja, jeder hat "seinen" Lieblingsplatz, Auch unsere Katze Muschi... (Sprechen Sie Deutsch I, Lekce 5)...
    Docela dobrej sprym.
    MOONBEAM
    MOONBEAM --- ---
    sprechen sie deutsch? jee, z tho jsme na gymplu moc radost nemeli....otazkou je, cim to?
    PROSIM VAS, POTREBOVAL BYCH REFERATEK Z NEMCINY - V NEMCINE TAK NA 1,5 - 2 NORMOSTRANKY - NEJAKOU ZAJIMAVOST O ZEMI EU, I PRAVE VSTOUPIVSICH

AETHER
    AETHER --- ---
    SSD nejsou spatne, ale pote, co jsem podle nich nekolik let sama ucila v jazykovce, je uz skoro nemuzu ani videt:)))

jinak ja studuju germanistiku na ffuk
    SONJA
    SONJA --- ---
    AETHER: na jazykovce mame ucebnice "Sprechen sie Deutsch?",ktere se mi zdaji vcelku dobre,ale radsi jsem si jeste koupila nemcinu pro jazykove skoly 2.,3.,4. díl.z nich se toho snazim nejvice vyuzit.
    s tema statnicema mas pravdu.jen na jedne skoly mi za ne pripisou asi 2 body,jinak nikde,ale beru to spise jako "predzkousku" pred prijimackama+otestovat si jak na tom jsem.problem asi je ten,ze prijimacky se vesmes zabyvaji jen gramatikou. snad to vyjde..:)a co studujes?
    AETHER
    AETHER --- ---
    SONJA: Kdyz jsem delala prijimacky, koukli na papir, ze mam statnici, ale stejne se hlavne ptali, co umim. No a nakonec jsem si mohla vybirat, kam pujdu:)

Takze myslim, ze statnice muze byt mimo jine zajimavym testem sama sebe pred prijimackami. Prijimacky samotne jsou na kazde skole uplne jine, nekde clovek opravdu nepotka nic, co nebylo v derdiedaskach, jinde ani rocni pobyt a velka statnice nestaci, aby clovek napsal test na 100% (coz koneckoncu ani neni smyslem prijimacek). Mimochodem je dobre si nacist nejakou nemeckou literaturu, na tu se ptaji vsude.
    SONJA
    SONJA --- ---
    jj diky,to mas pravdu.zkusim obe statnice a uvidime jestli mi ta velka vyjde,hlavni ucel je udelat prijimaci testy.mnoho lidi rika,ze na pedak to tak narocne neni,ale ten,kdo chce studovat jazyky by asi vedel...
    RETAL
    RETAL --- ---
    Podívej se na podmínky přijímacích zkoušek té které fakulty, tam by mělo být napsáno, za které zkoušky je jaká bodová bonifikace; podle toho se rozhodni.
    A jinak: nedělej jich tolik, vyber si jednu, dvě. Deset ti jich bude k ničemu :-)
    SONJA
    SONJA --- ---
    cau,mam par dotazu.studuju jazykovku a chciá se hlasit na vejsku(pedak-nemcina/hudebka)myslite si,ze ma sance se zvysi?budu delat malou a velkou statnci,malou myslim dam(=je k necemu?velkou nevim...)jo a myslite ze je k necemu certifikat deutsch od goethe institutu(ten nejnizsi stupen)
    AETHER
    AETHER --- ---
    ZUZU: no tak to je docela vyzva;) budu o tom premyslet, nicmene v nemcine si nepotrebovali vymyslet zadne historicke hrdiny, meli jich az az;)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    mili nemcinari. potreboval bych pomoc:
    snazim se nejak adekvatne prelozit jedno ceske jmeno do nemciny - tak, aby znelo nemecky, ale zaroven melo podobnej "feeling" jako v cestine - tj. aby z toho bylo cejtit to narodni obrozeni, ta skutecnost, ze lumir je umele jmeno, ze totiz pochazi z Rukopisu. existuje v nemcine vlastni jmeno s podobnou minulosti, s podobnym obsahem?
    AETHER
    AETHER --- ---
    MILIS: predpokladam, ze to chces prelozit do nemciny?;)
    MILIS
    MILIS --- ---
    prosim zkusenejsi o pomoc:
    naše služby - jsme skupina lidí, která chce bavit lidi různými akcemi - bližší informace - zpět
    AETHER
    AETHER --- ---
    BLACK_J0HN: no, ten mam, ale jak Ti ho predat? Muzu Ti ho zkopirovat a Ty si ho nekde vyzvednes?
    BLACK_J0HN
    BLACK_J0HN --- ---
    Cus, nemate nekdo nekdo pls test z 12. lekce ze Sprechen Sie Deutsch I.? Prosim, prosim. Potrebuju to nutne do ctvrtku.
    QUARK
    QUARK --- ---
    Ahoy, posledni dobou je tu ponekud mrtwo, ge ? Mam na vas takovou prosbicku. Potreboval bych typ na on-line technicky slovnik. Potrebuju lexiku v oblasti automobilu a motorek. Diky moc !!
    AETHER
    AETHER --- ---
    mam prosbu, do posty se mi nekdo ozval s timhle:

prý by teď potřeboval pomoct s němčinou, je středně pokročilý a může nabídnout max. 100Kč/hod. Takže jestli se ti chce, dej mu, prosím, vědět, jeho mobil je xxxxxxxxx. Prý dělá poslední týden v pátek zkoušku asi poslední termín.

Pokud nekdo mate cas, prosim, ozvete se mi do posty a ja vam dam to cislo a dalsi info, diky!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    nevite nahodou jak vypada dsh pruefung? a co tak je potreba umet?
    RETAL
    RETAL --- ---
    Jsi z Prahy? Goethe Institut?
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    nebo alespoň posat klíč k 10 do pošty.....pls.
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    Lidi nemáte někdo možnost mi okopírovat/nascannovat něco z učebnice Sprechen Sie Deutsch? pro střední a jazykové školy-učitelská. Jmenovitě testy k jednotlivím lekcím od 9nahoru a k nim náležící klíče. Je to duležitý.
    V knihovně to maj ale někdo to má půjčený a tak.....a tak ji asi do příští středy neuvidim.:-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam