• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Pokud jsi náhodou z Brna, nemohu než doporučit Nepustilovu metodu; naprostá dokonalost.
    VOY
    VOY --- ---
    Chtel bych si trochu zlepsit svoje znalosti nemciny a udelat si nejaky nizsi stupen zkousky z ni. Nemcinu jsem se ucil od zakladky tak od pate tridy, ale bohuzel rizenim osudu toho prilis neumim ;). Co byste mi doporucili za jazykovou skolu a za zkousku? Chodim ted na kurz anglictiny do British Council a predstavoval bych si nejlepe alespon takovou uroven kvality vyuky... Budu vdecny za jakekoli nasmerovani, informace zatim nemam zadne.
    AFRAM
    AFRAM --- ---
    AETHER: odhlasovano:-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    nova anketka;)
    SONJA
    SONJA --- ---
    ACIDQA? jak to,co tam?
    my mame stipka az od 3. semestru
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SONJA: uceni bleh:(
    do nemecka v dubnu...udajne :)
    SONJA
    SONJA --- ---
    ACIDQA: nevim kde bydli:)asi to bude tam. tak uzivej hustoty uceni a ovzdusi v usti, zase to mate do nemecka bliz;)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SONJA: na kominy? a nebydli na k3 bo k1?:) at se zastavi u meeeee......jojo, husty...to je..jak mesto tak skola:)
    RETAL
    RETAL --- ---
    to je hrozné, on tě vůbec nepustil ke slovu?!!
    SONJA
    SONJA --- ---
    ACIDQA: predevcirem jsem mela sraz s tim kamosem,co studuje jednooborovku, rika,ze to tam mate docela husty, vsechno v nemcine a ze bude muset pekne makat, ale zo ho to bavi. je uplne nadsenej, vubec me nepustil ke slovu, ja jsem o sobe rekla vsechno behem 2 min., on kecal pres 2 hodiny...ale usti je pry mesto strasnee-sklada se ze 3 vrstev obyvatelstva 1) studenti 2) houmlesaci 3) cikani - je to pravda?:))a jinak vyhleda na kominy chemicek a tovaren pry tez pusobi pozitivne, jo a za tu dobu co tam je uz 2x svitilo slunicko:))
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    To teda nebyl.... :)
    Ještě Kanon jsem rozuměla :))))
    RETAL
    RETAL --- ---
    tak ani tomu jsi nerozuměla, tudíž jen "Aristoteles a Platon"; a nebyl to náhodou Gutenberg a Saussure? :-)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    AETHER: jo...jasný:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    ACIDQA: nebyla to spis Mimesis? :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SONJA: češtinu aspoň rozumím, ale třeba v němčině v úvodu do literatury jsem ještě nerozuměla nic ijného kromě slov Aristoteles, Platon a Memesis...:)
    SONJA
    SONJA --- ---
    ACIDQA: co kecas, to je to tam tak sileny?
    pravda je ta,ze kamos je na jednooborovce a pry se uci kazdej den a nestiha,coz me prekvapilo.my tu mame zatim pohodu(na nj)
    SONJA
    SONJA --- ---
    RETAL: priznavam svou urc. dezorientaci v tomto deni, opravdu jsem si myslela,ze nemcina NENI urednim jazykem, takze diky za upozorneni:).Kdyz neni ale pracovnim jazykem,mela by jim byti, mela by se pouzivat.Co vim ze svych skrovnych zdroju, prevazne se komunikuje v angl. a fr., tak by se to melo rozsirit min. o nemcinu.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SONJA: nooo....mě určitě vyhoděj´ :)
    RETAL
    RETAL --- ---
    SONJA: Ne tak rychle v boji za svůj oblíbený jazyk! :)
    EU má v současnosti, pokud se nepletu, 17 úředních jazyků (tj.262 kombinace) a němčina mezi ně patří také :)
    Možná jsi měla na mysli povýšení němčiny do jazyka pracovního (tj.toho, ve kterém se skutečně jedná), ale to je víc záležitost politická a praktická než byrokratická/regulativní - pracovní jazyky totiž nejsou nikde pevně zadány ("festgelegt" zní lépe :). V současnosti se na všech jednáních mluví anglicky a/nebo francouzsky; tlumočí se mezi ministry, mezi poslanci EP a na tiskových konferencích. Téměř všechny dokumenty se překládají do všech jazyků.
    SONJA
    SONJA --- ---
    ACIDQA: pockej pockej,tak ty chces zase utyct z usti?:)))
    tak s tema zkouskama a zapoctama to mame stejne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam