• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Dávám do placu jednoho Peruna 9. Hlaveň je nějakých asi 8". Díky tomu, že má takhle krátkou hlaveň, tak nemá standardní naše předpažbí, ale takovou velkou kukuřici s celken velkým vnitřním průměrem (tzn. tlumič by se pod to mohl vejít). Je to taková trochu nešťastná puška z nevyzvednuté rezervace "pro kamaráda". Vlivem převozů na Zkušebnu a zpátky je trochu pomlácená, takže proto ji dávám do placu tady na Nyxu s tím, že bych na ní udělal i košer prajs.
    Nevyzvednutá není kvůli pomlácení, ale zdravotním důvodům a už mě nebaví se tu na ní koukat.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Pokud by náhodou někdo v portálu občana hledal zbroják, tak tady: https://obcan.portal.gov.cz/sluzba/zbrojni-list (doufám, že URL bude platit napořád)
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    CHA1NDLER: 1) ano
    2) ano
    3) ano + nevim
    4 ano a k platnostem je to mam pocit takhle: stavajici platnosti k 1.1.2026 maji klic: ty co sou s platnosti >5let maji 5let a ty s platnosti <5let maji svou platnost.
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    Zdravím, chtěl bych se zeptat na pár věcí ohledně nového zák. 90/2024, omlouvám se předem, zda se to už řešilo, projel jsem si diskusi o pár obrazovek dál, ale mnou požadované info tam nebylo:

1) ZP skupiny B,E se nově automaticky převede na RZO
    2) RZO je stále nároková věc ve smyslu uvedu důvod a orgán vydá (není nutné zvlášní povolení)
    3) pro vydání výjimky pro R2 zbraň s nadlimitním zásobníkem žadatel nemusí dokládat, že je členem sportvního klubu - toto musí dokládat pouze držitel zbrojní licence.
    4) lékařský posudek se nově vydává s dobou platnosti 5 let, ale doba platnosti stávajících lék. posudků se nemění.

Předem dík
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    REDSNAKE: Aha, ok, diky. Takze na strelnici ted jen s obcankou, ale na prodej napriklad z druhy ruky pres web vytisknout zbrojni opravneni...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DIRTJUMPER: DIRTJUMPER: V aplikaci to bude az pozdeji, tusim unor? Nekde to psali..
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    KIE: Ale zatim jen na webu, ne? V aplikaci to nikde nevidim...
    KIE
    KIE --- ---
    btw: Mile mě překvapilo, že na portálu občana už si lze vygenerovat Zbrojní list.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    TOMASINO: Jo tohle. Taky jsme dost zurili. Ony totiz ty dve "expertky", co vymyslely a prosadily inkluzi, dnes fakticky MSMT ridi skrze retezec spratelenych NGO zahackovany do NPI:

...Lenka Felcmanová. Ta je členkou pracovní skupiny pro průřezová témata jako zástupce České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání (ta se v mezičase přejmenovala na Society for All). Tu v minulosti založila s Klárou Šimáčkovou Laurečníkovou (dnes vládní zmocněnkyně pro lidská práva, v roce 2010 kandidovala za Zelené do Poslanecké sněmovny). Společně se jim v nedávné minulosti podařilo prosadit inkluzi do českého školství za takových podmínek, že se z toho české školství otřásá v základech dosud.

Felcmanová v oficiální pracovní skupině zastupuje nejen svůj ČOSIV (Society for All), ale také iniciativu Partnerství pro vzdělávání 2030+. Projekt Partnerství pro vzdělávání 2030+ byl spoluzaložen Felcmanovou organizací Society for All a výše zmíněným NF Eduzměna (...) financuje Nadace České spořitelny, RSJ Foundation, Porticus, Nadace Lilie a Karla Janečkových, Nadace Blíž k sobě, Nadace ČEZ a Nadační fond Kladné nuly.

Osobne mam jeste podezreni, ze ve zruseni odkladu maji prsty i "ekonomicti experti", protoze jeden z nejcitovanejsich "argumentu" byl, ze "ekonomika prijde o cely rok pracovniho nasazeni". Holt deti jsou perspektivni danovi otroci a kdo odklada skolu, okrada stat na danich!
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    TOMASINO: Bohužel máš pravdu.
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    PAN_MYVAL: Aktuální přístup je ten, že aby dítě dostalo odklad, musí být snad pomalu ve vegetativním stavu. V momentálním stavu nemám tušení, co kde chtějí s naší postiženou dcerou dělat. Veškerá vyšetření jednoznačně doporučují odklad, ale kódy diagnóz jsou pro vyhlášku příliš slabé, a tak ve skutečnosti ty zprávy nemají váhu. Momentálně usilujeme o speciální školu a paralelně zkusíme asi kontaktovat ministerstvo s žádostí o výjimku, kdy jim dáme zprávy od všech ošetřujících lékařů, že to dítě je momentálně klasickým školstvím nevzdělávatelné. Vtipné je, že kdyby se narodila o 14 dní později, ještě by jí odklad schválili.
    Potom, jak dopadla inkluze, bych čekal, že lidi v tom aparátu omluvně budou chodit kanálama až do smrti a ono se to po deseti letech vytáhne znova a hodí se do toho i děti s retardací.
    Ještě o tom nevím dost na to, abych o tom mohl mluvit nějak zasvěceně, ale teď nás čekají tři měsíce bombardování doktorů, úřadů a institucí a popravdě si připadám jako při prodlužování víza v Indii.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    TOMASINO: Co provedli s odkladovou vyhlaskou?
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    NAVARA: Bůh ví, jestli je ideologie až tak podstatná. Já jsem sice něco jako neolevičák, ale i mně se už dost zajídají způsoby, jakými státní aparát prokazuje svoji zapomnětlivost na to, že má prvně sloužit, případně dovolit být nahrazen. A taky že ten, kdo platí, taky určuje pravidla. Místo toho tu léta bují pokusy o moc a výklady práva si bere do úst kdejaká instituce bez ohledu na fakt, že to přísluší jen soudu.

PAN_MYVAL: Co teď předvedli s odkladovou vyhláškou rodičům postižených dětí, nad tím zůstává rozum stát. Předvést něco analogického ve svém oboru, končím dřív, než se vzpamatuju.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PAN_MYVAL: Zapomínáš, že v té ideologii by měla být soukromé i právo, policie, soudy,… což by ve finále vedlo k návratu k feudalismu, což už jsme tu měli a nemusíme pro to vymýšlet nové názvy jako ankap :)
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    OCTOPUSS: Naprosto totalni pravicak v individualistickem slova smyslu - at jsou vsechny sluzby na komercni dobrovolne bazi, stat nema pravo vybirat pod pohruzkou nasili penize na sliuzby, ktere nechces nebo nechces od statu.

S cimz castecne souznim i ja jako minarchista, a kde kdo kdo vnima "uroven" tech "sluzeb", ktere stat poskytuje. Napr. po otresnych zkusenostech se statnim skolstvim (kde rodic neni klient, ale mizerny povl co otravuje a ma si davat majzla a drzet hubu, protoze ve skole ma rukojmi) kdektery rodic...
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    KASUMI: Me nestavi vubec, najedu tak 10-12k rocne, jednou jsem se tahnul v noci mestem za Felicii co jela 25-30, tak jsem ji predjel (urcite trochu pres limit) a najednou dodavka s majakama, ale jen me zkontrolovali, ani jsem nedychal, nejspis to nebyli dopravaci. Ta Felicie jim mela byt podezrelejsi, me se nepozdavala...
    Kolegu tyden pred odmazanim bodu za rychlou jizdu chytli na dalnici znova, to fakt mel smulu a mel se hlidat.
    Jednou jsem se bal co by kdyby - vezl jsem koupeny auto pres skoro celou republiku a bylo bez povinny vybavy a s pojistenim na predchoziho majitele, jen slibeno ze to zrusi az po vikendu...
    SPM
    SPM --- ---
    KASUMI: Ja mel to stesti posledne kdyz jsem domu pritahl nejaky novy objev (auto), nevedel jsem v jakym je stavu, asi tam nebyla ani lekarnicka. Tak to me chytili hned :-D
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OCTOPUSS: Anarcho-kapitalista teoretik, dost do extrému (té teorie), ale o něj tam moc nejde, jde o tu policii.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    GILHAD: Kdo to proboha je? Nějaká levičácko-pankáčská špína? To jsou věty, že by jeden brečel.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Kdo to nechce zkoušet na vlastní kůži, ale chce vidět, jak to může vypadat, tak Urza tu má video, kterak byl ztotožňován bez dokladů a spolupráce na policejní stanici. (Urza je svéráz a jeho názory jsou jeho názory, zde mi jde spíš o policii)
    #ne_poslušnosti: Svoboda projevu – D-FENS
    https://dfens-cz.com/ne_poslusnosti-svoboda-projevu/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam