• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    CERMI_FOX: tak základem je nebejt blbec, že ano a na KVH akce se zásadně žádný ostrý náboje neberou. Slepáky se fasujou bezprostředně před akcí od organizátorů a zbraně se před nástupem kontrolují fízlama i orgama. Kromě toho pravděpodobnost, že si spletu při nabíjení do mosina tohle



    s tímhle



    je opravdu mizivá, to by člověk musel bejt slepej.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    SHADDIE: to po sobě střílí ostrýma? To se nikdo nebojí, že si prohodí krabičku a bitvu převede do reálnějšího hávu?
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    Takový obecný dotaz... zjistil jsem, že se mi 4 palec nějak docela dobře nosí - nějaké tipy na vnitřní pouzdra? Nejlépe z kůže?
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    SWIST: Na druhé straně... počty držitelů ZP by docela stouply, což by se v konečném důsledku mohlo hodit ;)

    Ale jinak je to samozřejmě blbost cpát píšťaly odpalované doutnákem (apod.) do C...
    SWIST
    SWIST --- ---
    SHADDIE: nebo to neřeší a berou to jako fakt.. Co jsem se cca před dvěma lety vyskytl mezi lidmi co dělají třicítku, v tu dobu se snad spekulovalo že předovky a kresadlovky půjdou do Cčka v rámci chystané novely zákona. Tak se ve skupině řešilo že si prostě všichni udělají ZP..
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    DIVER:
    Hezký,
    BTW užs dal napotřetí zkoušky na zbroják :D ?
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    HARIUS: Se zbraněmi kat. C vystupovat jde, dělá to většina KVH co dělá WWI a WWII, já normálně jezdím se svým Mosinem, na každé akci probíhá od PČR kontrola zbraní, průkazů a dejchá se do alkotesteru, ustanovuje se dočasná střelnice atd. Akorát dosud ustanovovat dočasnou střelnici nebylo třeba u rekonstrukcí bitev, kde figurovaly jen zbraně kat. D.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    HARIUS: Mnozí šermíři a členové KVH co mají ZP protestují a účastní se aktivit LEXu a Petice už dávno, protože to sledují a jsou v obraze. Bohužel v případě mnohých šermířů a vůbec majitelů D-čkových zbraní, zejména křesadlovek a vůbec předovek, je to tak, že nejsou držiteli ZP a mnozí prostě problematiku nesledují nebo nesledovali a prostě neměli tušení, že se něco děje. Pamatuji si sám sebe, když jsem měl doma jen hákovnici a perkusi, pár mečů a další chladný, opravdu jsem neměl ani páru o dění v komunitě držitelů ZP.
    NONAME_HERO
    NONAME_HERO --- ---
    HARIUS: nekteri mozna placou az ted, ale par jsem jich videl treba nedavno na vaclavaku, spolu s myslivci a vsemi ostatnimi. Ale holt ne kazdy si hned uvedomi, co ktera legislativni svinarna znamena...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    OTAKAR: vec se ma tak, malej dostal prachy od babicky k svatku, chtel si za to koupit airsoftovku, kterou videl, to mu bylo ze strany zeny zatrzeno, kluk spustil strasnej povyk a ja mu neprozretelne slibil, ze s nim pujdu nekam na strelnici. Radsi bych nekde, kde jde si zastrilet na nejakou rozumnou vzdalenost rozumnou zbrani, ale kdyz to nepujde jinak, tak ho necham, az prijede pout, zastrilet za kilo na valecky a malej bude spokojenej. Trojka je celkem malo penez, ale zase se mi to nechce vyhazovat za vec, kterou vytahnu max jednou do roka (pri mem stesti, kdyz to budu chtit vytahnout, tak nenajdu diabolky :)
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    HONCKA: Hm a nestačilo by zamykat střelivo?
    Anebo zámek na spoušť?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    OTAKAR: O tom jsem taky premejslel, ale nez zrekonstruuju kulnu a vybavim to nejakou uzamykatelnou skrini, tak by mi to neproslo pres zenu
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    HONCKA: Taková nyx odpověď, ale nestálo by za zvážení rovnou nějakou koupit a jet si zastřílet někam ven, například do nějakého zrušeného lomu, kterých je na západě od Prahy docela dost, nebo obecně kamkoli, kde bude nějaký val?
    Low end vzduchovky/větrovky nejsou vůbec drahá věc, já mám ke své spokojenosti (ale zatím jsem testování moc nedal)tuhle, i s bohatou zásobou střeliva cena pod 3k.

    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Chtel bych jit se svym sestiletym klukem si nekam zastrilet na strelnici ze vzduchovky, kde by meli na pujceni i neco jinyho nez slavie, google mi nasel akorat sumperk, je nejaka takova v praze, pripadne praha vychod?
    STENNY
    STENNY --- ---
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    HARIUS: kde placou? nic jsem nezaregistroval
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    Může mi někdo prozradit, proč spolky vojenské historie a historičtí šermíři pláčou nad "směrnicí" až teď ? To jako až nyní zjistili, že si buď udělají zbrojáky nebo budou všechny ty hákovnice, píšťaly, muškety, repliky MG42 a spol. ilegálně ? Vážně ? (Ne že by jim ty zbrojáky pomohly k tomu, že s těmi zbraněmi budou moci dál vystupovat, to asi se zbraní kategorie C nepůjde.)
    Zlobím se na ně, nevysmívám se jim, aby bylo jasno. Mohli pomoci, když o něco šlo, protože se to týkalo i jejich zbraní. Teď už je pozdě.

    KOUTLOSH: Dovolím si upozornit, že zprávy vzniklé z financování Norskými fondy nebo Sorosem nemohou být FAKE NEWS, takové zprávy zjevují zásadně levicově-liberální pravdu. ( :-) )
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    BRUKEV: Ale zas DIVER bych chtěl být jednou jeden z nás (ne nutně člen naší vřelé společnosti, ale držitel ZP), tak bychom mohli být trochu vstřícní ;) Navíc, určitě nás chtěl na tento zajímavý český případ takřka "FAKE NEWS" v seriózním médiu jen přátelsky upozornit :D
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ja si tady taky neco odlozim..

    Zbraně a zločin: české podsvětí si vystačí s pistolemi z tržnice
    https://interaktivni.rozhlas.cz/zbrane-a-zlocin/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LUCKYBSD: a proto budeme sluníčkoví, tolerantní, protože to teď frčí a zlounství je zlé, slabé, špatné?
    Já být správcem klubů, tak RO a banány třeba na pár dnů rozdávám úplně bez výčitek. Dneska jsou všude všichni připosraní, aby někoho nenazlobili, neurazili, vlastně to jde vidět i v přístupu k migraci, blablabla. S takovou se časem dostaneme k tomu, že při KN nebo NO budeme útočníka ještě varovat, pane, ted Vás budu muset střelit, bo se bráním, prosím, odpustte mi to,...

    Konec nasrané reakce, mám dnes dle kondiciogramu nasrávací den.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam