• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    NJAL
    NJAL --- ---
    Zda se, ze se zaciname dostavat do povedomi rozumnejsich zapadoevropanu, aneb mala, 30 sekundova storka kanadske novinarky v Praze. Link odkazuje na zacatek, zbytek celeho rozhovoru neni o zbranich :-)

    Millenniyule 2017 #24: Faith Goldy
    https://www.youtube.com/watch?v=QqSoNttPIfs&feature=youtu.be&t=3246
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ELECTRICKOTA: Ten přesně mám, je super. A ano, vypadám v něm jak estébák :)

    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    PIVECEK: je to tak,my to taky máme se sídlem na Praze 4 i když provozovna je v Holešovicích.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    HARIUS: Pocitam, ze sedivaky taky tisknou z CRZu. Ted na to koukam, automaticky se tam vyplnuje sidlo firmy, nikoliv provozovna. O provozovne tam neni ani zminka :)
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    Mám kacířskou otázku, nenakupoval jste někdo v poslední době v podnikovce CZUB v Praze "cosi" podléhající registraci ? Jde mi o to, co se na oznámení píše do kolonky prodejce, jestli adresa podnikovky nebo přímo adresa CZUB, když je IČO stejné. (samo se zeptám těch maníků, až to budu kupovat, ale kdyby někdo věděl v předstihu..:-)
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    Kamarád prodává dobový dlouhý kabát z 50. let. Kdyby někdo měl zájem tak do SZ.







    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    NJAL: Pak to chce zásah boží ruky. :-)
    7 Most POWERFUL and Dangerous PISTOLS of ALL TIME
    https://www.youtube.com/watch?v=mTSb58GIEvQ
    NJAL
    NJAL --- ---
    XMEDA: Jo takhle. No v tom pripade je tohle obrazek primo prorocky. Uz chybi jen kobylky a dalsi znameni :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NJAL: no to je EU budoucnost.. budes si i na plynovku delat zbrojak, zejo :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    NECROMAN: Precetl jsem, je docela fajn, ze urcity chytaky hranici s umyslem vyradit za kazdou cenu ze zkousek zmizi... Docela srandovni je ovsem ilustracni foto plynovky pri strelbe. :-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Zajímavý článek, zaujalo mě třeba toto:

    Se základní neznalostí zákona o zbraních a střelivu se žadatelé bohužel setkávají i u pracovníků Policie České republiky na přepážkách. Osobně jsem se setkal při podání žádosti o zkoušku odborné způsobilosti 14letého chlapce na OŘ PČR Praha IV, Sdružení 1, s tím, že mi pracovnice žádost odmítla přijmout, protože zbrojní průkaz lze vystavit osobě starší 15 let. Naprosto nedokázala rozlišit různost správního řízení o zkoušce odborné způsobilosti a řízení o vydání zbrojního průkazu. Díky tomu, že se v „branži“ pohybuji mnoho let, jsem nakonec dosáhl toho, že žádost přijata byla a chlapci byl stanoven termín pro vykonání zkoušky. Jiný tatínek ovšem, nevybavený potřebnými znalostmi zákona o zbraních, dopadl bohužel přesně opačně a odešel z PČR s nepořízenou. Nedokážu si však dost dobře představit, že by někdo požadoval provedení zkoušky odborné způsobilosti u 11letého dítěte. Asi by i většinu čtenářů překvapilo, že podle současného zákona o zbraních a střelivu má na to i 11leté dítě právo, a to i přesto, že uspěje-li u vlastní zkoušky, může si dát osvědčení o odborné způsobilosti maximálně do rámečku do dětského pokojíčku, protože nárok k vydání zbrojního průkazu do 15 let skutečně nemá a osvědčení o odborné způsobilosti má platnost pouze jeden rok.

    Konec zlomyslných komisařů? | SECURITY MAGAZÍN
    http://www.securitymagazin.cz/zpravy/konec-zlomyslnych-komisaru-1404058444.html
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XMEDA: Díky. Na tohle se pěkně kouká.
    Rýchlonabíjač zásobníkov vz 58
    https://www.youtube.com/watch?v=i_TtZjUv31I
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    Moc hezky udělané video o principu fungování AK-47
    How an AK-47 Works
    https://www.youtube.com/watch?v=_eQLFVpOYm4

    Chlapík má obecně moc pěkně zpracované videa.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    SHADDIE: a jeste mu to sepsala nejaka mluvci nebo doktorandka beztak
    NELLI
    NELLI --- ---
    SHADDIE: pan Želé
    NJAL
    NJAL --- ---
    ZEPHEER: Presne.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    OTAKAR: ten je úplně marnej.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    A doslova "pod stromeček" nám nadělil svoje odpovědi na naše otázky prof. Ing. Jiří Drahoš, DrSc.

    Takže,

    1. Souhlasíte s právem slušného, prověřeného občana, na legální soukromou zbraň, na její nošení a případnou obranu sebe a svých blízkých ?

    Ano. Nosit a používat zbraň může v ČR může každý člověk s platným zbrojním průkazem, pokud přitom dodržuje pravidla daná zákonem. K tomu, aby průkaz obdržel, musí být náležitě prověřen, a to způsobem, který mi přijde dostatečný a správný.

    2. Je dle Vašeho mínění, současná česká platná legislativa v oboru zbraní a střeliva, funkční a přiměřená, popřípadě žádá dle Vás změn a jakých ?

    Nevidím žádné zásadní důvody ke změně.

    3. Jaký je Váš postoj k tzv. "zákazové", tedy proti-zbraňové směrnici EU, (tj. Směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2017/853 ze dne 17. května 2017, kterou se mění směrnice Rady 91/477/EHS o kontrole nabývání a držení zbraní, dále v textu jen "směrnice") ?

    Úpravu této směrnice EU považuji za poněkud problematickou. Chvályhodná je snaha omezit rizika nekontrolovaného pohybu zbraní po EU, na druhé straně myslím příliš omezuje možnost si určité druhy zbraní, doposud legálních, legálním způsobem pořídit. Podle některých europoslanců ovšem hrozila úprava ještě přísnější a výsledná podoba je určitý kompromis – členské státy mají možnost výjimek. Je otázka, jak bude takový prostor možno reálně využívat.

    4. Splní, dle Vašeho soudu, tato směrnice svůj účel - tj. potření terorismu ?

    Terorismus jistě nebude potřen žádným jednotlivým opatřením, to je úkol pro intenzivní a komplexní program celé unie. Jestli k tomu alespoň přispěje, to ukáže čas. Dobrým pravidlem legislativy EU u důležitých předpisů je jejich „povinná“ revize po určité době – prověřuje se, nakolik splnily původní účel a za jakou cenu. Tak vznikne přirozený důvod pro případné úpravy. V tomto konkrétním případě ale mnozí uznávají, že ti opravdu aktivní a nebezpeční teroristé si zbraně pořizují spíše na ilegálním trhu a tak se vyhýbají i sebepřísnějším pravidlům.

    5. Měla by Česká republika akceptovat a převzít tuto směrnici?

    Pokud se nepodařilo najít spojence pro ponechání otevřenějších možností určité druhy zbraní vlastnit, těžko lze učinit něco jiného. Je tu jeden problém – sice se podařilo prosadit, že současní držitelé nově zakázaných zbraní je mohou držet i nadále, ale nikdo už je nemůže získat nově. Dvojí režim. Nicméně je to pro současné držitele lepší, než kdyby museli zbraně rovnou odevzdat. Tady asi zdravý rozum aspoň částečně zafungoval.

    6. Jaký je Váš názor na tzv. "ústavní právo na zbraň", (tj. Návrh ústavního zákona, kterým se mění ústavní zákon č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky, ve znění ústavního zákona č. 300/2000 Sb.) ?

    V minulém volebním období jeho autoři tvrdili, že návrh příliš nesouvisí se směrnicí, nicméně dalo se to tak chápat. Nejsem si jist, že to je správný způsob, jak se unijní úpravě bránit, protože ani ústavní zakotvení ji „nepřebije“. A použít zbraň například k zabránění teroristickému útoku je možné již dnes. Podle právních odborníků, kterým důvěřuji, na účely, které si od něho sněmovna slibovala, stačí současná legislativa.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    XMEDA: Omlouvám se, ale věřím tomu, že když TopolM něco slíbí, tak bude tvrdě prosazovat pravý opak. Viz smlouva s občany. To bylo naposledy, kdy jsem volil ODS.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam