• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    SIRIUS: to je otázka, jak to bude mít policie nastavené, zda bude dávat vyjímku na A-I jako dneska povolení na B, nebo skoro vůbec.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI: to ale defakto znamena ze policie tu A1 vyjimku muze udelit defakto kdykoliv pokud se rozhodne, ja myslel ze v te smernici to bylo napsane tak ze na to ta vyjimka v podstate nesla
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    CERMI_FOX: to je nejvetsi otazka.. jak dopadnou skorpici..
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    PIVECEK: To smrdí tím, že se nám tu vyrojí různý AK pistol, arm brace a podobný vojebávky, jako maj v USA, když nesmějí mít SBR.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PIVECEK:
    XLACHTAN: jen sice jen hloupý programátor, ale v definici A-I je "dlouhé samonabíjecí palné zbraně pro střelivo se středovým zápalem původně určené ke střelbě z ramene, vybavené skládací, zasouvací nebo bez použití nástrojů odnímatelnou ramenní opěrou" . No a škorpik je krátká (Krátká zbraň - palná zbraň, jejíž délka hlavně nepřesahuje 300 mm nebo ...), ne? Takže furt B.
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    PIVECEK: zase to vyrovnává ta relativně levná pořizovací cena, asi do toho stejně půjdu
    SPM
    SPM --- ---
    XLACHTAN: já jsem ve stavu, že SA61 jsem vyhrál loni na podzim (takže po červnu) a kosu bych hrozně chtěl. ZP mi končí někdy ke konci roku, takže očekávám, že než tohle nabyde účinnosti, tak budu mít další na 10 let, takže do 2028... no, asi koupím i tu kosu, současným tempem nám do 2028 stejně seberou asi všechno :-D jinak škorpion je předělávka z A, takže těžko říct, jak se to řeší, ikdyž je to pistole...
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    XLACHTAN: No pryc ho pak moc nepustis, ale aspon by mohli skorpionari podat hromadne zalobu, az za nej stat nebude chtit vratit prachy:)

    Spis ve svetle toho clanku vedle co daval Desta, jsem zvedavy, jak bude v praxi fungovat ta ohlasovaci povinnost na plynovky a znehodnocenky :)
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    SPM:
    PIVECEK: jo, jsem na tom stejně, tohle má u mě aktuálně asi největší potenciál ke koupi. Nicméně mám papíry do 2025, takže podle toho co píše Kasumi koupit a v nejhorším 2025 pustit pryč :D
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    SPM: Stary skorpion by me taky zajimal, zatim je to pistole samonabijeci, ale posictam, ze to kvuli te pidi sklopce bude problem.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    co bylo pred cervnem, neresit
    co bylo po cervnu pred novelou, resit, pokud je to nova kat., az s platnosti ZP .. pricemz idealne na sport (v podstate "narokova" vyjimka), nicmene kratas nejde na sport - tze idealne poresit napevno delku (pazba, kompik) a pak se uvidi, jak se projevi ta vyjimka ad B - to je afaik ta diskutovana vec, co si hazeli MV a MO..
    po novem zakone jedine vyjimky - pozor ale, nehystercit, pusky jsou porad B, ledaze to jsou predelavky.. tze klasika samonabijecka novovyroba bude B, do doby, nez do ni nekdo da vetsi zasobnik.. tze pusky se pujdou dat kupovat porad...
    SPM
    SPM --- ---
    KASUMI: hmm, pěkný :-) Takže s kosou alespoň nějakou šanci mám, s tim škorpionem ani to ne (do 60cm)... no, jsem zvědavej, co se z toho ještě vyvrbí...
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    V tom bude dobrej bordel :) jediný to-be Áčko co mám je kosa nabytá před 7/2017 takže paušální výjimka a druhou výjimku na sport budu stejně muset zajistit abych do ní mohl nabít banán, je to tak?
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    KENJIRO: Takže do A-I kosy co už mám dlouho budu moct cpát 30r zásobníky, protože to bude pod tu kategorii spadat oboje?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    KENJIRO: Anebo si na novovýrobu můžeš zažádat výjimku na A-I za tamtěch podmínek, a pak ti k tomu větší zásobník prodají.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    XLACHTAN: předělávky mají být A-I bez ohledu na zásobník. Novovýroba bude pořád B, ale už ti k ní neprodají zásobník na víc než 10.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    XLACHTAN: sry, jsem se doplnila a zbrzdila emoce .)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SPM: no zbrane pod 60 cm nedostanes na vyjimku pro sport.. tze tam muze byt konecna pri platnosti ZP, pokud nesplnis jine vyjimky
    (1) Neodporuje-li to veřejnému pořádku a bezpečnosti, policie rozhodne o udělení výjimky pro nabytí vlastnictví, držení a nošení zbraně kategorie A-I,

    a) držiteli zbrojního průkazu skupiny A nebo držiteli zbrojní licence skupiny I za účelem sběratelské nebo muzejní činnosti,
    b) držiteli zbrojního průkazu skupiny B, C nebo E nebo držiteli zbrojní licence skupiny F, G, H nebo J z důvodu výcviku k zajišťování nebo podílení se na zajišťování bezpečnosti kritické infrastruktury, obchodní dopravy, konvojů vysoké hodnoty a citlivých prostor, jakož i pro účely národní obrany a s tím souvisejícího výcviku, nebo
    c) držiteli zbrojního průkazu nebo zbrojní licence příslušné skupiny pro vzdělávací, kulturní, výzkumné a historické účely.


    (3) Policie udělí výjimku, jde-li o zbraň uvedenou v § 4a písm. a), b) nebo c), držiteli zbrojního průkazu skupiny B, C nebo E, který předloží potvrzení vydané sportovně střeleckou organizací splňující podmínky uvedené v § 11b odst. 1, jejímž je členem, ze kterého vyplývá, že tento držitel
    a) aktivně trénuje nebo se účastní soutěží ve střelbě, a to během posledních 12 měsíců, a
    b) dotčená zbraň splňuje specifikace požadované pro danou střeleckou disciplínu uznanou mezinárodním sportovně střeleckým svazem splňující podmínky uvedené v § 11b odst. 2.

    XLACHTAN: to se trochu pletes, a to u sportovni vyjimky
    je tam, ze PCR UDELI, pokud...
    u tech jinych vyjimek tam je jeste korektiv "verejneho poradku a bezpecnosti" - tze tam to bude horsi... a muze byt zvule organu..


    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    KASUMI: jsem myslel že tohle se zase vztahuje jen na zásobníky, mea culpa
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    SPM: ale je to výjimka podle tohoto zákona- tj. jen pro členy sportovních klubů sdružených ve státem uznané organizaci atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam