• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    NJAL: Co má Švejcarsko společné s EU?
    NJAL
    NJAL --- ---
    NECROMAN: předchozí vláda mohla vylobovat v EU lepší podmínky a výjímky pro Česko, jako to dokázaly mnohé státy, ale asi se na to vyprdli - tomuhle neverim. Pro nas mela smysl jedina vyjimka, a sice zachovat stavajici stav. Vsechno ostatni by byly (podle mne) blbosti.

    OTAKAR: Svycari a Finove dostali "uplatky" ve forme vyjimek, Svycari zejmena kvuli sve milicni tradici. Protoze do te doby spis byli nakloneni Cesku. Ale s uplatkem nas tam zase nechali stat osamoceny.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    NECROMAN: Celkově palec nahoru, ale uměl by pan Lipavský nebo ty odzdrojovat "předchozí vláda mohla vylobovat v EU lepší podmínky a výjímky pro Česko, jako to dokázaly mnohé státy, ale asi se na to vyprdli "?
    Především mám na mysli ty jiné výjimky.
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    SHADDIE: Asi by to pokutou neskoncilo, takze pokuta + 2. a 3. a pak jeste ty naklady... :/
    Fakt na <|> situace.
    NECROMAN: "pro účely národní obrany a s tím souvisejícího výcviku" - jenom aby to nebylo omezeny na aktivni zalohy
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    SHADDIE: dobrá otázka, ale nedokážu posoudit. Také by mě zajímala nějaká analýza.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    NECROMAN: "nepřijetí této novely není moc pravděpodobné. Pokud by nebyla přijata, hrozila by pokuta ze strany EU."
    Uvědomujou si ti, co mluvějí o pokutách ze strany EU, že náklady implementaci týhle sračky budou pravděpodobně stejné, nebo dokonce vyšší, než možné sankce ze strany EU?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Update k novele zákona o zbraních podle EU. Bavil jsem se včera s Janem Lipavským, poslancem za Piráty, který řeší i bezpečnost. Pár poznatků, některé asi nejsou ničím novým:
    - shodli jsme se, že Česko má jedny z nejlépe nastavených zákonu o zbraních v Evropě :)
    - nepřijetí této novely není moc pravděpodobné. Pokud by nebyla přijata, hrozila by pokuta ze strany EU.
    - předchozí vláda mohla vylobovat v EU lepší podmínky a výjímky pro Česko, jako to dokázaly mnohé státy, ale asi se na to vyprdli
    - ponechat si předělávky z automatů nebo zbraně, které budou nově patřit do A-I, a tohle jsem nevěděl, bude možné mimo jiné i tím způsobem, že se majitel stane členem "branného klubu". Je otázkou, co bude znamenat to "rozhodne":
    Policie rozhodne o udělení výjimky pro nabytí vlastnictví, držení a nošení zbraně kategorie A-I,
    b) držiteli zbrojního průkazu skupiny B, C nebo E ... pro účely národní obrany a s tím souvisejícího výcviku

    - shodli jsme se, že by bylo dobré, aby ZP, průkazy zbraně a pod. mohl vydávat kterýkoliv útvar policie, ne jen místně příslušný
    - nadhodil jsem i zda by nestálo za to změnit formát ZP na veiikost občanky, s ponecháním platnosti stávajících. Poznamenal si to na interpelace pokud/až budou :)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    LUCKYBSD: Jo, nekde maji limity kolem kila, ale vsude je to jiny. Jak jsem psal, narodni divize, takze nikdo nic nevi jak to bude po zkusebni lhute. Na poslednim ipsc assembly se to ani neresilo.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    NECROMAN: Asi nejdrive napis, na co to chces. Je to schvalene na production, ale za tu cenu mas Shadow 2 s pouzdry a dalsima zasobnikama. Jestli hledas neco do production optics, tak je to ok, ale je to divize s nejasnou budoucnosti. Zatim je jen narodni na zkousku, podle me se neuchyti ofiko. Ja mam toho zminovaneho Canika, ktery ma rozhodne lepsi pomer cena/vykon, ale v primem srovnani je horsi nez ten Walther, hlavne kvuli nizsi vaze a pocitove silnejsimu zpetnemu razu. Neni to ale rozdil propastny. Pokud to chces obcasne blbnuti s kukatkem, tak bych volil levnejsi variantu, nebo koupil jetou G17 a nechal na ni za par supu odfrezovat zaver na uchyceni optiky.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    BAAL: no ja jen rikal, ze v USA vahovy limit maji a ze Pivecek zminoval, ze v DE je taky a ze mozna bude i ve finalni verzi pravidel pro production optics divizi. Taky bych rad shadow 2 s platformou a mel bych tak jeden gun na 2 divize, ale nevim jestli to klapne
    MUXX: plastaky nebrat, ted sem zase strilel po chvili s G17 (daval sem tam sirsi mouchu) a jako dobry, ale proste se tomu smeju kdyz pak strilim z P226 X-Five :) pokud chces dobrou sportovni pistolku, tak momentalne nejvetsi pomer cena vykon drzi zakladni model CZ 75 TS
    MCD
    MCD --- ---
    NECROMAN: Myslím, že Pivecek má zdařilého tureckého bráchu pana Walthera, jménem Canik, který vyjde významně levněji. Zkus se optat.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MUXX: Ta akce mohla být super. Kéž by tak byla i v Praze :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    NECROMAN: Ceny v USA jsou k pláči u všech výrobců, nicméně zbraně jsou tvrdě regulovaný trh a přivést si jí v batohu jako iphone moc nejde, lépe řečeno jde je s tím spojeno mnoho oseru a papírů a cena než od dovozce lepší nebude.

    Co se týče srování Q5 a Shadow tak je to složité, obě jsou to sportovní zbraně mířené na IPSC/USPSA, ale každý v jiné kategorii.

    Spekulovalo se o tom a sám jsem se na to dost těšil, že příjde verze Shadow 2 s platformou pro kolimátor, ale byl jsem ID LuckyBSD upozorněn, že v Production Optics je výhový limit do kterého se Shadow2 nevejde, pokud zbrojováci neufrézujou asi 40g, takže se to spíš nestane;-)

    Jinak Shadow2 je fakt super kvér, má super grip i chování a jsem trochu na vážkách, že až budu mít nějaké zbytné peníze tak si ji pořídím. Co se týče Q5 nemám zkušenost, ale z těch plastáků pro sport to asi nebude zlá volba, nicméně jak jsem psal výše, je to jiný druh zbraně.
    MUXX
    MUXX --- ---
    NECROMAN: Pred 14ti dny jsem z nej strilel v Triggeru v Brne kde byla akce na Walthery. Jsem amater ale strilelo se z toho fakt dobre. Pak jsem si precetl cenovku a dal to k ledu. Muzes jim zkusit zavolat od koho to meli pujceny a zjistit jestli by ses k ni nejak nedostal https://m.facebook.com/...bid=1659903710713081&id=110491882320946&set=pcb.1659904687379650&source=49
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Měl jste někdo v ruce Walther Q5 Match na podělení se o zkušenosti, popř. tip kde ho sehnat?
    Pár českých obchodů ho má na objednávku za cca 30 tisíc, ale jinde ho vidím i za 800$. Nebo jak je na tom v porovnání s Shadow 2? Oba stojí cca třicítku a jsou určené ke sportovní střelbě.
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    SPM: No to je pravda, ale stále platí mít zapnutý telefon během služby. Od veškeré komunikace dle policejního prezidia je tady služební Matra :D .Takže jsme zase bez internetu a PC na PČR stanicích, které jsou připojeny na intranet= všechny lustrační PC NESMÍ být připojeny k internetu, aby nemohlo dojít k napadení, proniknutí atd.
    tu zelenou kartu vem čert, to si klidně potom dohledá pojišťovna, která bude chtít peníze, jestli od majitele nebo od pojišťovny kde je vozidlo pojištěno. ale ZP, ŘP, OP, TP má pár znaků, které by mohli policisté znát a rozeznat tak originál od padělku.
    SPM
    SPM --- ---
    COUDAK: tak zrovna na stav pojištění jsou normálně na internetu weby, kam zadáš registrační značku auta a ono ti to řekne, jestli má platný pojištění (alespoň s nějakou +- přesností). Takže kam mají přístup nevím, ale min. tohle jsou celkem veřejné informace :-)

    Jinak ale to co popisuješ, tak chápu, že je současný stav a že to není ideální. Ale prakticky to jsou jenom nějaká administrativní omezení a relativně drobná technická. V zásadě na to stačí, aby ty vysílačky opravdu fungovali a policisté měli přístup tam, kam potřebují. (eventuelně takovéhle lustrační věci jsou dnes fakt realizovatelné na telefonu). Registry na to existují. Takže fakt, že tahám v peněžence 10 různejch pitomejch kartiček úplně k ničemu je fakt jenom o tom, že tohle není dotažené a nevyužívá se to, jak by mohlo... když vezmu nevýhodu z druhé strany, tak bez online ověření zase policista nemá moc šanci zjistit, že ty doklady nejsou vymyšlené. Zrovna tu zelenou kartu zfalšuje i 5 letý dítě.
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    OMNISLASH: No není, ale je pravda, že když jsem z Praha Východ odcházel, byl jsem po 4 letech veterán co spracovával i TČ v základní hodnosti a dělal komplet všechny úkony. Přišel jsem na jižní Moravu a tady bylo vidět, že je vše takové profesionálnější. Netlačilo se tolik na pokuty, ale byl důraz na zpracování TČ a já měl přiděleny pouze přestupky. Ale i tak, technika stejná, hrozná. Například jsem si musel koupit vlastní baterku na svícení, protože při prolízání baráku, odkud vyšel signál z čidla alarmu nám během 5ti minut zhasli dvě plně nabité baterie.

    Ale jinak do zpráv, tady jsme lehce offtopic.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    COUDAK: mno to snad ani neni vtipne :D

    "Dále je super věc, když policisty učí aby v případě nouze zmáčkli tlačítko nouze. Jednou jsme do něj drbli omylem. Zhruba po půl hodině volal operační co se děje, že už mu tam půl hodiny něco řve. Toť moje důvěra v online cokoliv u PČR."
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    SPM:

    CERMI_FOX: No a to je právě to o čem mluvím. Sice jsem pryč dva roky, ale myslím, že nějaká radikální změna ve stavbě vysílačů a obsazenosti linek a rychlosti interní sítě se nezlepšila. On to byl vždycky strašný porod někoho takto zkontrolovat přes síť. Vím, že i když kluci psali pokuty tak se spokojili s tím, že neníé v pátrání a občas čekali i na zákazy řízení, případně pátrání vozidla. Do evidencí Zbraní nevidíme. Na to je určitý stupeň povolení a čísla zbrojáků už vůbec ne. Máme jen odstavec, že kontrolovaná osoba je držitelem ZP, ale není jakého a jaké zbraně může mít u sebe.

    Pokud vím tak do evidence kanceláře pojistitelů nemají absolutně žádný přístup. Tudíž jsme se museli vždy spolehnout na zelenou kartu a proto vedení dopravek vždy tvrdě šlo po pokutách za ně. Navíc i když lze vyřešit domluvou/pokutou bylo nařízené zeshora automaticky karty oznamovat na úřad. Co kdyby nebylo vozidlo pojištěno.

    Na Praze východ v oblasti kolem Odolené Vody sehnat signál na vysílačku byla super věc. To samé při zkouškách na Moravě kolem nás projelo několik policejních vozidel na majáky. Volali jsme vlastním mobilem našemu dozorčímu co se děje a ten řval nepříčetně, že se mu nikdo 5 minut neozývá, že byl vyhlášen aktivní střelec na nějaké škole a poplach. Holt to shodilo Matra síť a nikdo od násc co jsme byli 3 min cesty od školy to něvěděl.

    Dále je super věc, když policisty učí aby v případě nouze zmáčkli tlačítko nouze. Jednou jsme do něj drbli omylem. Zhruba po půl hodině volal operační co se děje, že už mu tam půl hodiny něco řve. Toť moje důvěra v online cokoliv u PČR.
    SPM
    SPM --- ---
    COUDAK: posledně když mě zastavili v autě, tak zelenu kartu od něj ani nechtěl vidět, že si to zjistí. Předtím si zase vzali řidičák a nahlašovali přes vysílačku jeho číslo pro ověření. Akorát jim to zrovna nějak někde nefungovalo, takže tam pár minut přešlapovali, měli takový vtipný otázky jako jestli mám povinnou výbavu (auto bylo narvaný věcma v kufru po strop) a pak mě stejně pustili :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam