• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    KOUTLOSH: no, podle všeho musela jít do nějakýho dealu s žalobci, aby dosáhla deportace a dostala se ze států domů, takže kejvla na méně závažný z předložených obvinění. jinak prakticky nemá šanci se dostat z vězení a ze země. o nátlaku, který na ní vyvíjejí si iluzi nedělám, už od začátku její kauzy zmiňovali její obhájci, že je vystavena psychickému nátlaku, mimo jiné i izolaci.
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    SHADDIE: http://www.msn.com/...bout-accused-russian-spy-maria-butina%e2%80%99s-plea-deal/ar-BBQW5rD?ocid=iehp

    Chápu z toho správně, že byla půl roku na samotce, aby z ní dostali přiznání, že byla řízena ruským operativcem, protože jinak na ní v podstatě nic nemají?
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    Neprekvapive, olovene strely nemají zadny vliv na koncentraci olova v krvi...
    Lead makes you beautiful and HEALTHY! – EURACTIV.com
    https://www.euractiv.com/...hy/?fbclid=IwAR3JRdAvd-6w3r5ybE4su7x2tkrjCfhSxYc17bttO-zkV2_Y2b-9bPkKrs0
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    VACA: Co jsem někde viděl obrázky, tak má střela jen přijímač resp. optický senzor. Ta stopovka tam byla pro demonstraci. Jinak není důležité, kde střela zrovna je, ale kam trefí. Zatáčení pokud pamatuji ohýbáním střely.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: hele teď se fakt omlouvám.
    Ale tak mi došlo, že tam by tam musel teda figurovat nějakej značkovač, ten projektil mít svůj vlastní senzor aby ho mohl sledovat. (píšou real-time optical guidance) Takže by to muselo komunikovat oboustraně, a ještě to bejt schopný korigovat dráhu letu... Jako von .50 neni zas tak maličkatej projektil, ale stejně je to docela scifi. +jak řikal JAZZZ, ta akcelerace... Nevim jaký může mít přetížení třeba AA řízená střela při akceleraci. Ale tohle mi přijde docela hardcore, po všech stránkách... Vortex bullet-cam hadr

    ERGOSUM: jj, sry já sem se smazal protože sem měl rozepsaný tohle, a nechci to tu zase moc zasírat.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    VACA: Tipuji úprava pro média. Určitě nějaké mnohem kvalitnější kamery stály blíž.
    VACA
    VACA --- ---
    ERGOSUM: jj, rozumim. Prostě by jsi to pak softwarově zpracoval. Musel by jsi sice mít o dost větší zorné pole než by pak byl ten výslednej obraz, ale jednoznačně by to bylo jednodušší. A dynamo je taky zbytečně složitý, nabylo by se to třením v hlavni, nebo prostě indukcí v komoře:D Ale sry já už nebudu s tim trollit.

    Btw řízený střely řikáš:

    EXACTO Live-Fire Tests, February 2015
    https://www.youtube.com/watch?v=YoOaJclkSZg


    EXACTO Guided Bullet Demonstrates Repeatable Performance against Moving Targets
    https://www.darpa.mil/news-events/2015-04-27

    N ale zrovna u týhletý kulky si taky nejsem jistej jestli to neni trochu troll. Prej to bylo .50 cal..
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: nemůžu nic najít a vzdávám to. Ale před lety, už to bude fakt dlouho možná 10, jsem četl v nejakym z teh českejch časáků o zbraních rozsáhlej článek kterej popisoval všechny ty jevy, a jak to funguje. Takovou dobrou formou, pro lidi:) Nevzpomenete na to někdo?
    To video byl vlastně iniciátor kterej mě donutil na něco takovýho vzpomenout. Hrozně rád bych si to zase přečet protože sem všechno zapoměl...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JAZZZ: Řízené střely a bomby ten přenos zvládají. Ano musel by se kvůli tomu postavit čip a pohánět ho třeba superkapacitorem. Že by to za tu cenu nikdo nechtěl je jiný příběh. Ale proti zatáčející střele není tohle takový problém.

    VACA: Představ si, že se ta střela může natáčet podle naprosto šílených křivek. Ale vždy by v zorném poli byla např. červená a zelená tečka, podle kterých by se snímky doma orientovaly. Takže kamera obalená pláštěm, která by nedělala nic jiného, než rychle fotila a posílala jeden snímek za druhým. Obešlo by se to bez stabilizace.
    JAZZZ: Z takových ráží se dnes střílejí drony.
    VACA
    VACA --- ---
    JAZZZ: jj, to já tak nějak i chápu. Mě jen přišlo ftipný to video, uznávám že teď už jsem možná trochu zatrollil. omlouvám se.
    Ale muj point byl, že mě to přivedlo právě na tu myšlenku jestli ten projektil je vlastně vůbec schopnej letět takhle čistě jen s rotací okolo podélný osy. Jestli tam neni vždycky i nějaká ta oscilace viz ty obrázky..?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VACA: cenim si snahy hledat reseni, ale point byl ze tahle funkcionalita nema zadny prinos. XM307 je naopak gamechanger. ta strela vybuchuje po presnem poctu otacek, ktery udava vzdalenost od strelce. zmeris laserem vzdalenost k oknu, pricetes metr a nikdo se za zdi neschova. takova jednoducha elektronika se tam da realne nacpat
    Future Weapons : XM307
    https://www.youtube.com/watch?v=owZ4Hq8y_rs

    pokud nekdo chce koukat nepratelum do karet, tak si proste poridi za par supu fpv dron ... spis teda celej kufr radsi :)
    VACA
    VACA --- ---
    JAZZZ: mám to! Zezadu tý střely budel laser, a bude se to přenášet pticky.. :D
    VACA
    VACA --- ---
    JAZZZ: dobrá připomínka, píšu si :D
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ERGOSUM: no vyrobit by se mozna dal, ale i kdyby nekdo narval drahou kameru s vysokym fps do tak maleho tela a prezilo by to extremni zrychleni, tak porad bys ty data z toho proste nedostal :) zadny bezdrat nema takovou bandwidh. navic k cemu tuhle picovinu, kdyz mas na pusce zoom :)
    VACA
    VACA --- ---
    ERGOSUM: takže už děláme projekt? :)
    Já jsem myslel ještě jinej druh rotace, možná bylo lepší říct oscilace(?). Kdysi dávno jsem o tom četl nějaký pojednání, ale nemůžu to teď dohledat. A už si právě nepamatuju ty věci, a jestli se to liší tipem střely, zbraně, whatever...
    Myslel jsem jakoby takovouhle rotaci:


    Teď jsem ještě jen zjistil že se tomu řiká "yaw"




    (V takovym případě by tam asi musel bejt ještě nějakej gimbal... Taky by to muselo mít zdroj el. energie. Ale tak když už jsme na takovymhle levelu engineerství, tak bychom tam daly nějaký dynamo a živila by to rovnou ta rotace, ne? :D
    Ale ja řikáš, asi bychom měli začít u tý brokovnice. Udělat camera-slug bude asi jednodušší..
    S dýlkou přenosu bych si hlavu nelámal, na živák to asi nebude:D Ale nejsme žádný troškaři, samozřejmě tam dáme ňákou ultra high speed cameru.. Prostě bullet-time, jinak to nemá cenu
    (Sry za trochu ot, já sem neska žral ftipnou kaši)
    Ale k tomu yaw efektu se pokusim teda jěště něco dohledat, nbo kdyby jste k tomu měli v češtině..
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    VACA: Ano. Projektil se stabilizuje tím, že se točí kolem osy.
    Pokud bys něco takového reálně dělal, použil bys buď brokovnici(nedrážkovaná hlaveň), nebo by byl ten fotoaparát uvnitř střely v ložisku kde by díky setrvačnosti nerotoval (případně by tam byla protiběžná drážka, která by působila proti rotaci).
    Na druhou stranu ta střela udělá jednu otáčku na 200 - 1200mm. To by bylo možné stabilizovat třeba proti tečce laseru a upočítat.
    Za zřetel spíš stojí délka toho přímého přenosu :-)
    Ale odhlédneme li od takových maličkostí jako je cena, malá poptávka, patentoví trolové, technologie, které jsou zatím neveřejné atd. dal by se podobný náboj vyrobit.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    KOUTLOSH:
    NECROMAN:
    Půl roku na samotce může zlomit kde koho.
    VACA
    VACA --- ---
    SHADDIE: je to ftipný. Ale hlavně von ten projektil rotuje za letu tak, že jeho špička opisuje jakoby kruh, ne? Takže to by musela bejt hodně krutá stabilizace, aby ten záběr pak vypadal takhle.. :D
    Ale nejsem zbraňovej engineer, tak mě kdyžtak vyveďte z omylu pls. :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KOUTLOSH: lobbovala skrz NRA u Trumpa ve prospěch Ruska, nyní uzavřela "plea deal" - vypovídání za účelem snížení trestu:
    Maria Butina, accused Russian agent, reaches plea deal with prosecutors that includes cooperation - ABC News
    https://abcnews.go.com/...ics/maria-butina-accused-russian-agent-reaches-plea-deal/story?id=59719083
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    wtf?

    Ruska Butinová po dohodě přizná u amerického soudu, že lobbovala – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...91651-ruska-butinova-po-dohode-prizna-u-americkeho-soudu-ze-lobbovala.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam