• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    KENJIRO: Jo... Takže prostě omezit konkurenci. Pod pláštíkem boje za svobodu práv zaříznout konkurenci... To je dobrá hlína :D
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    MAZDA: nevím nic víc, než co píšou v připomínce.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KENJIRO: to je dobre, soucasny stav, kdy noseni zavisi na tom, co se napsalo do nakupka, je dost divny.
    Good job.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MAZDA: praxi v cem? Ve vlastnictvi ZP?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    KENJIRO: Když jsi nakousl Ligu Libe - proč ti blbouni chtějí praxi zbrojíře 10 let? :-O
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    STENNY: máš smůlu, spartan helmu a heslo Molón Labe už si zabrala Liga Libel. Můžeš mít triko "Molón Vltava."
    STENNY
    STENNY --- ---
    KENJIRO: "Tady jsme v Česku" chci na tričko s LEXím emblémem a spartan helmou :))
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    History of the SVD Dragunov with Max Popenker
    http://www.youtube.com/watch?v=eDhEOQPaDu0
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    OTAKAR: ještě to musí schválit parlament

    (a najednou je zas zataženo, co?)
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    To se tak pěkně čte, úplně mi to rozjasnilo jinak chmurný pracovní den :)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Jinak nošení je nově koncipované jako obecné oprávnění vztahující se k osobě, ne ke zbrani. Takže pokud má někdo oprávnění nosit, tak může nosit cokoli, s čím je oprávněn nakládat.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Jo a ta sportovní výjimka je napsaná tak omezeně, protože v Bruselu předpokládali, že je to jediný typ výjimky, který se bude reálně vydávat, takže to už ve směrnici náležitě sešněrovali. Ty ostatní výjimky neomezovali, protože předpokládali, že je stát prostě nikomu nedá. Jenže tady jsme v Česku.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    LUCKYBSD: tak to ti vedle vysvětlili blbě.

    Za prvé, na zásobníky se přechodná ustanovení vůbec nevztahují, protože to není potřeba. To povolení se totiž nevztahuje na držení, ale jenom na nabývání. Takže zásobníky, které už máš, máš automaticky dál, protože jsi je nabyl v době, kdy k tomu žádné povolení nebylo potřeba, a k samotnému držení není žádné povolení potřeba ani podle nového návrhu.

    Za druhé, povolení k nabývání velkých zásobníků se řídí obdobně jako povolení na zbraně kat. R2 (s tím rozdílem, že povolení k nabytí zbraně R2 je jednorázové, tj. koupíš si na něj jen jednu zbraň, zatímco povolení k nabývání velkých zásobníků má být paušální a trvalé).

    Povolení na zbraně kat. R2 je napsané tak, že policie povolení VYDÁ tomu, kdo v žádosti UVEDE řádný důvod. Ne "doloží", ne "prokáže", ale uvede. Akorát musíš uvést některý z důvodů, který uvádí směrnice. Takže když tam zaškrtneš "výcvik pro ochranu námořních konvojů", tak jsi uvedl řádný důvod a policie ti vydá povolení. To, jestli máme nebo nemáme nějaké moře, s tím nemá nic společného, směrnice to nevyžaduje.

    Navíc směrnice jako řádné důvody uvádí "ochrana citlivých prostor" a nikde se ve směrnici nepíše, co to znamená, takže návrh definuje "citlivý prostor" jako "prostory, jejichž nedotknutelnost je zaručena jiným právním předpisem, nebo místa, kde se zpravidla nacházejí snadno zranitelné cíle", konec citátu. Kdybys nevěděl, co znamená "prostory, jejichž nedotknutelnost je zaručena jiným právním předpisem", zeptej se KASUMI nebo ELWERINE. Nebo si přečti Listinu základních práv a svobod.

    A samozřejmě je tu otázka: "Když teda budu mít kosu na ochranu námořních konvojů, tak ji budu smět používat akorát na ochranu námořních konvojů?" Tak tady vstupuje do hry taková malá zákeřná větička ve směrnici, která říká "Je-li zbraň legálně nabyta a držena v souladu s touto směrnicí, měl by podmínky jejího nošení a používání určovat členský stát vlastní legislativou." Což je tam samozřejmě kvůli tomu, aby západní státy měly jistotu, že můžou zakázat nošení (a nejradši i používání), ale funguje to i naopak. Takže pokud je zbraň řádně nabytá např. z důvodu sběratelství, nic nebrání ji nosit nebo z ní střílet.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Hele, ono to v druhém okně zůstalo! Tak já to dopíšu.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    ELWERINE: přesně.
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    KENJIRO: a ten důvod není účel, je to tak?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    LUCKYBSD: já tím infarktovým stavem myslel to, že něco půl hodiny píšu a pak se mi sekne komp :-D
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    REDSNAKE: Přesně tak.


    LUCKYBSD: Upozorňuji, že ten seznam řádných důvodů v §51 platí jako pro §50 (povolení na R1), tak pro §52 (povolení na R2). Rozdíl je v tom, že v žádosti o povolení na R1 musíš uvést některý z těch důvodů a prokázat potřebnost nakládání s takovou zbraní. V žádosti na R2 musíš jen uvést některý z těch důvodů. Hint, hint.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    ELWERINE: ja se v tom taky nevyznam jak je t presne mysleno, proto se ptam :) ale myslim, ze to neni duvod z toho mit infarktove stavy jako KENJIRO :)
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    LUCKYBSD:
    ELWERINE: aneb nemám řádný důvod sportovní činnost ani další z vyjmenovaných dle odst. 1, ale stejně můžu jít na odst. 2, pokud jsem v nějakém tom sportovním klubu, jednou ročně si přijdu zastřílet a klub má disciplínu s tou mojí R2.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam