• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    RENDALF
    RENDALF --- ---
    OMNISLASH: navic normalni clovek jezdi na motorce kdyz uz, ctyrkolka je pro paka:)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: jiste, normalni clovek by asi vlastni precin neresil tim, ze vytahne na poskozeneho kver. jenze jak pises, "namistrovanej frajírek na 4kolce" je celkem dobry zaklad na debilni vyusteni situace
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    OMNISLASH: hlavně proč pan Bárta po upozornění, že tou svou čtyřkolkou oře něčí pole, ihned nesrazil paty a nevypad s pokornou omluvou?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    CERMI_FOX: ano, nemame vsechno info, ale zase takovou detektivku bych z toho asi nedelal :) dost veci napovi, kdo si vymysli. respektive kdo si vymysli vice a kdo mene. tvrzeni pana barty, ze je myslivec prudil, vyhrozoval a pak se jen tak sebral a odjel.. well.. at nad tim premyslim jakkoliv, moc mi to smysl nedava :) proc by to proboha delal, byl tak nasrany ze na ne utocil a najizdel autem (podle pana barty), pak se s nima vsema chtel rvat a mlatit je a i po tom vytazeni (a naslednem udajnem schovani) kveru v tom pokracoval? a pak jen tak lusknutim vychladl a odjel? ale notak, okamova britva :) pan barta na nej proste vytasil kver, zacal vyhrozovat a myslivec naznal, ze by to dotycny mohl mit v palici opravdu tak poprehazene, ze vyhruzky splni. takze jakmile to slo, zdrhnul. presne, jak popisuje
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    CERMI_FOX: na to sere Bílý tesák, která verze je pravdivá - protože v tom figurovaly legálně držené zbraně, ať je pravdivá která chce. V laždým případě, namistrovanej frajírek na 4kolce brázdil pole a někdo ho přijel seřvat. Nesoudím co na něj ten myslivec řval, vím, že umí být taky namistrovaní frajírci, ale v tomhle případě jsem na straně toho myslivce. Ten 4kolkáč na tom poli neměl co dělat.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: zajímavé, jak se ty verze krásně rozchází, ale idnes má jasno :-) jsem docela zvědavý, jak to dopadne, protože to je tvrzení proti tvrzení.
    Nakonec pravda bude někde uprostřed, z toho článku mi přijde, že ani jedna z popisovaných verzí není uplně věrohodná ...
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: bohuzel. na druhou stranu ten myslivec mel jiste tez zbrojak a dost mozna i flintu u sebe. jen narozdil od pana barty zjevne nemel v hlave nasrano, aby ji na nej vytasil
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    Zas průšvih, arogantni šmejd na čtyřkolce hrozil legální zbraní.
    Sejmu tě, křičel na myslivce podle obžaloby ozbrojený řidič čtyřkolky - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...yrkolka-semosice-domazlicko-myslivec-obzaloba.A191126_135516_plzen-zpravy_vb
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    BOLDRIK: éééé... tady to začíná být trochu komplikované. Na ZL1 musíš mít kromě vzdělání nebo praxe taky rozšířené zbrojní oprávnění (obdoba D+E), kde je jednou z podmínek věk aspoň 21 let.

    Nicméně, pokud to chceš na podnikání v těch vzduchovkách, tak tam stačí zbrojní licence typu 2. U té stačí, když máš základní zbrojní oprávnění (obdoba A+B+C) aspoň tři roky, a základní zbrojní oprávnění lze studentovi relevantního oboru vydat už od patnácti. Takže tu tříletou podmínku by už kluk, co zrovna vylezl z UB, splňovat měl, nebo v dohledné době mohl (nevím, kdy přesně se tam dělá zbroják).
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    KENJIRO & BOLDRIK: Pověřili jsme předsedu, který v té komisi taky sedí, aby udělal všechno proto, aby zůstal požadavek jak na vzdělání, tak na praxi.
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    KENJIRO: KENJIRO: Děkuji za odpověď. A jestli tomu rozumím, tak pokud získám výuční list v Uherském Brodě tak budu moci zažádat o zbrojní licenci bez prokazování praxe? Která je teď povinná.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    BOLDRIK: podnikání ve zbraních má být volná živnost s tím, že je k ní potřeba zbrojní licence typu 1. K té má být potřeba buď aspoň střední odborné vzdělání ve studijním oboru zahrnujícím výuku oblasti nakládání se zbraněmi a střelivem, nebo alespoň 5 let praxe v oboru zahrnujícím nakládání se zbraněmi a střelivem.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    BOLDRIK: tak podle poslední verze po připomínkovém řízení se limit na vzduchovky nemá zrušit, ale snížit (nejvyšší státní zastupitelství se obává, že se zločinci budou vyzbrojovat výkonnými vzduchovkami, ehm).

    Zatím uvažovaný limit je 40J, s tím , že co bude přes něj, bude kategorie PO (bez zbrojáku, ale na registraci).

    Z obojího by se mělo dát střílet jako dnes ze vzduchovky, tedy "na místě, kde je zajištěno, že nebude ohrožen život, zdraví, majetek nebo veřejný pořádek".
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    Ahoj, rád bych se zeptal na připravovaný zákon o zbraních a změnách co se týká vzduchovek. Je v plánu zrušit limit 16J i při zachování střelby na vlastním pozemku? A jak se zákon bude stavět k živnosti pro vývoj, výrobu, opravy zbraní? Bude stačit jen vzdělání ve strojírenském oboru bez praxe? Díky.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Náhle zemřel Petr Málek, sportovní střelec a olympijský medailista ze Sydney
    https://sport.aktualne.cz/...portovni-strelec-a-olympijsky-medai/r~e4ac9aac139611ea9d020cc47ab5f122/
    2ND
    2ND --- ---
    STENNY: sakra, tu mam taky teleskopickou :D
    STENNY
    STENNY --- ---
    2ND: V Německu a Švýcarsku velký problém, jen takhle z hlavy. Ale obecně teleskopy nemají moc dobrou image, mimo V4 je lepší páka na kola :)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    2ND: počkej až tě s tím někde zastaví policajti.
    2ND
    2ND --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: to mne nenapadlo :) obuch vozim u ridice ve dverich uz dobrych 15 let po evrope. Asi vypadam jako prikladny obcan...
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    ...jo a good luck v zahraničí s obuškem.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    2ND: závody?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam