• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    MCD
    MCD --- ---
    COUDAK: Nebyli to GIBSoni?
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    CERMI_FOX: ona to nebyla policie ale BISka :D a děje se to běžně u nich :D
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    COUDAK: máš někde nahrávky toho vyhrožování? Mohlo by být zábavné, kdyby to "leaklo" někam do médií, aby byla hezky vidět profesionální práce naší policie.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    ELWERINE: to teda...
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    na to muzu jen smutny "lol", ze tohle resi i "odbornik, co mu zbran patri do ruky"... :(
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    SHADDIE: V noci padl signál v nějaké chatě, jenze na takovy jsme jezdili skoro kazdou nocni. takze bez vesty, podivat se a prohledat... no a najednou na kolem hlavy proletely střely :D ...po chvilce jsme se rozhodli střelit a podařilo se mi ho trefit na první pokus do nohy (stehna). Odzbrojeni, ošetření, zajištění osoby atd atd atd ... a pak na mě následovalo trestní oznamení pro těžké ublížení na zdraví atd atd :D

    no a já byl rebel. všichni po mě chtěli úřední záznam hned a ja si sedl na prdel a řekl jsem, ne. využil jsem 48 hodin odkladu co ze zákona o policii mám a napsal jsem ten úřední záznam s právníkem a zároveň k výslechu atd jsem měl taky právníka. nakonec jsem z toho vyvázl úplně v pohodě. Ale vyhrožovali mi vším co se dalo ... od postavení mimo službu až po klasický kraviny, že se postarají, že mě už nikde nezaměstají atd.

    Nakonec se mi i podařilo prosadit za pomoci právníka o vymazání skutku z rejstříku trestů i pro policii. Protože i když je člověk už obviněn, policie to ve výpisu vidí. V opisu od úřadu to vidět není.

    A to byl prosím právník, kterého jsem si platil jako možnou právní ochranu za nějakých 50kč měsíčně jako dodatek k nějaké pojistce :)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    COUDAK: O co šlo, jestli to není tajemství?
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    GEKONZPRAHY: v ČR bohužel ne. Tady na to policie nemá koule. Já byl za střelu do nohy popotahován přes půl roku. On po nás střílel. Díky bohu za dobrýho právníka...
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Plynovkou střílet na poldy... Death wish? :)

    Zloději narazili na policisty. Přestřelce v Plzni předcházela krádež aut - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...ba-policie-zlodeji-auto-kradene-zatceni-soud.A201101_190057_plzen-zpravy_pmk
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    KENJIRO: díky :)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    RONDALUS: policie výjimku vydá, pokud žadatel uvede některý ze jmenovaných důvodů :-)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    TOREN: je to automatické
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    KENJIRO: díky, pak je otázka, jak to bude ještě s ověřováním policie, jestli žadatel tento důvod opravdu má. A nebo to je jen seznam well-known důvodů, který se tam napíšou aby policie flintu povolila a nebude se to řešit
    TOREN
    TOREN --- ---
    KENJIRO: úplně to nesleduji takže se zeptám pitomě : pokud teď mám kosu se sklopkou (teď je to B), tj. puška samonabíjecí, ale délkou už by asi padala do těch (nově) zakázaných ...mění se pro mě po přijetí (této právní úpravy) něco, tj. je třeba někam jít, žádat o nějaké povolení, nový půkaz zbraně apod. nebo v rámci grandfatheringu se zbraň jen formálně přesune do A-I a není třeba o nic nikde žádat (pokud již jsem vlastníkem ke dni přijetí zákona) ?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    RONDALUS: ano, došlo ke změně, že všechny uvedené výjimky mají být nárokové (tj. policie výjimku vydá, pokud žadatel uvede některý ze jmenovaných důvodů)
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    Ahoj panove. Mel bych jen dotaz k to nove skupine A-I. Nabyti zbrane do teto kategorie je porad dle toho co je napsano zde? https://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/3047-mininovela-jde-do-parlamentu
    Nebo doslo k nejake uprave a ziskani zbrane z teto kategorie bude jednodussi? Diky
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    A vzhledem k tomu, že tím že to pošlu datovkou, tak veškeré mé potřebné údaje již mají, tak by to mělo být bez jakéhokoli vyplňování, snad jen zaškrtávátka, jaké všechna povolení chci :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KENJIRO: Sám jsem jednu-dvě verze udělal, takže jo :)

    Ale mluvím o automatizaci zpracování, ne jen nevytváření papíru - tj. dorazí pdf/xml datovkou, robot se koukne do registru a pokud najde potřebná povolení, automaticky odešle hotové povolení. Obdobně, jako když si necháš udělat výpis bodů nebo rejstříku.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    NAVARA: nevím jestli jsi si všiml, ale elektronické vyplňovací formuláře existují už dost dlouho :-D
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    EATHAT: Teď jsou střelnice zavřené, takže se zkoušky nedělají, potom budou mít přednost dříve přihlášení...

    V týdnu prošla sněmovnou novela zákona o zbraních, pokud proběhne i zbytek legislativního kolečka, tak se dají očekávat nové testové otázky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam