• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MAZDA: to nevím, ale dle wiki "Slouží k jednotné evidenci civilních zbraní vyskytujících se na území České republiky a je vedený Policií České republiky" a vojenský pušky mi nezní jako civilní zbraň, nebo jak to je?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Nenapsal jsem to prve asi dostatečně dobře. Jediná opravdu novovýroba Sa 58 (a Sa 61 také) je ta z Jablůnky, od Czech Small Arms. Jejich kosa stojí, na pultě, přes 20 000 Kč s DPH.
    CERMI_FOX: Hele... A kde by se všechny ty vojenské pušky, co jsou dneska v civilních rukách (a ze kterých se ty přestavby dělají), evidovaly, když ne v CRZu?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    V novele trestního řádu dnes sněmovna ve 3. čtení mimo jiné schválila i "trvalou zbraňovou amnestii", bude tak možné kdykoliv přinést na policii nelegálně drženou zbraň bez rizika stíhání.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NJAL: chápu a vlastně by mě to taky u mýho škorpa zajímalo.Ale ten už omlácený byl, ostatně jsem ho dostal v podstatě zadarmo (dárek ke střelivu :) )
    NJAL
    NJAL --- ---
    CERMI_FOX: Vubec neresim paperwork a zakony, jenom jak si potvrdit u Kosy, jestli kdysi byla puvodne vojenska, i kdyz vypada naprosto neopotrebovane.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NJAL: takže když mám škorpa s vojenskýma značkama a selektorem "20", tak se to podle zákona bere jako předělávka z fullauto? Myslel jsem, že vojenský flinty v CRZ nikdy nebyly a tedy pak to nemůže bejt předělávka
    NJAL
    NJAL --- ---
    TOMASINO: Myslim, ze zaklad na zjisteni uplne novovyroby je selektor/pojistka a napisy kolem nej, a pak zbytky po automaticke funkci. Predpokladam, ze novovyrobky nic takoveho nemaji. Jinak ten muj 858 ma take vsude vyfrezovane vsechny vojenske znacky, ale zbytecek po te "30" preci jenom zustal.
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    NJAL: Já mám CZS 5811 M od STV Group. Prý to vyřazovala hradní stráž, na rámu je 2020, tak to beru jako datum předělávky nestřílené zbraně, ale čert ví.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    NJAL: kousek dál na východ se už musej potahovat zlatem ¨:D
    NJAL
    NJAL --- ---
    IRONIC: Pro Brnaky, aby jim esteticky sedly strely k bouchacce :-D
    IRONIC
    IRONIC --- ---
    K cemu je dobry strelivo TFMJ/Ni? (Ma to niklovanou strelu)
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    HARIUS: To víš, skládačka je mocná čarodějka :-D Nejspíš stará těla plná dílů z poslední výroby :-) To není nutně špatně. Kromě toho záchytu :-)
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    NJAL: To ve skutečnosti nechceš, teda pokud nejsi sponzorován střelivem některým z místních warlordů :-)
    NJAL
    NJAL --- ---
    HARIUS: Moje 858 funguje s jedinou zavadou - nestrili full auto ;-)
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    No ty CZH, to je panečku co dům dal, to moje má rám s hlavní z roku 58, závora a závorník z poslední série, píst darmo mluvit, úderník měl ozub tak dlouhý, že zachytával o spouštový mechanismus tak, že ho spoušť vůbec nevypustila (nechápu, jak to prošlo zkušebnou), samozřejmě k tomu Hermex efect...sral jsem se s tím dny, než to začalo střílet, jak má, ale od té doby ani jedna závada :-)
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    NJAL: Novovýrobu realizuje CSA v plném rozsahu.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    NJAL: na těch pět ran, který maj milostivě povolený, tvrdochrom netřeba.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    NJAL: Zas byly delsi ty hlavne :-)
    NJAL
    NJAL --- ---
    Mam pocit, ze nove se delaly receivery jen pro Sa58 na vyvoz do Kanady, nez jim to teda Trudnous myslim zakazal, a ty zase mely tu nevyhodu, ze nove byly i hlavne, bez tvrdochromu.
    NJAL
    NJAL --- ---
    TOMASINO: Tak ono tam neni zas tak moc co predelat, zrusili tam prerusovac auto spouste a privarili na to misto kousek kovu a jeste par mist zavarili, a to je vse. Myslim, ze zbran vypada nove, protoze lezela desetileti ve skladu. Ale porad to kdysi byl puvodni vojensky full auto Sa58, napriklad u "pojistky" (kdysi prepinace full-safe-semi) je vyfrezovana cislovka 30. ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam