• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    PAN_MYVAL: Jj koukal jsem, ze dorucuji z Polska. Tohle me celkem zaujalo teda :)

    ohhunt LR 1.5 8X28 IR Compact Hunting Scope Mil Dot Glass Etched Reticle Red Illumination Turrets Lock Reset Tactical Riflescope|Riflescopes| - AliExpress
    https://a.aliexpress.com/_mrP3IrU
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    HE11_KNIGHT: co jsem naposledy koukal, tak v Opletalce pořád ty "CZ" puškohledy mají.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    MATT: ohhunt má vlastní distribuci a EU skladiště, kde člověk nemusí řešit ty nesmysly s DPH a clem (a nepodporuje tím architekty Čínského Sociálního Kreditu, který Alibaba programovala společně s Tencentem.)

    Just sayin'...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Springfield Arrmory Hellcat Pro
    https://www.youtube.com/watch?v=QW-tTyO64Ps
    MATT
    MATT --- ---
    HE11_KNIGHT: ja dostal tip na tenhle

    ohhunt 3 9x32 AO Compact Hunting Optics 1/2 Half Mil Dot Reticle Riflescopes Turrets Locking with Sun Shade Tactical Rifle Scope|hunting optics|mil dot reticlereticle riflescope - AliExpress
    https://www.aliexpress.com/item/32841030519.html
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    XMEDA: ještě se poohlídnu po nějakém bazaru jestli neseženu ten CZ. Jinak asi půjdu do toho Valiantu nebo Vortexu (zkusim nejdřív kouknout po bazarech, co bude dřív)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    HE11_KNIGHT: Vsak optika je ok, soused ma na Slavi631 jeste nejaky socialisticky 4x kukatko se znackou CZ a ma to nabouchano mnoho tisic ran bez uhony. Taky by se mi libilo na moji :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    XMEDA: Ano budu působit asi stejně hloupě. Dělat zbroják se nechystám a zase mi to příjde jako sranda na odreagování bez toho abych musel jezdit na střelnici atp.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    To mi pripomina jak jsem mel jeden cas na vzduchovce prikurtovany laserovy ukazovatko. Bylo mi tak 14? A prislo mi to hrozne cool. A docela to fungovalo na plechovky z cca 15m :)
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    HE11_KNIGHT: co jsem se koukal, tak Valianty často psaly že mají záměrnou osnovu z drátku. Ta vydrží nejméně - méně než leptaná do skla. Když osnova z drátku, tak to už rovnou můžeš vyzkoušet ten OhHunt za 600Kč z EU skladiště (ohhunt.com).

    Výslovně se zeptej toho eshopu, zda se záruka vztahuje i na poškození puškohledu zpětnými rázy od vzduchovky. Pokud ti napíší že ano, tak není co řešit. Pokud ti to ale nedají na papíře/mailem...
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Na zbrane-vzduchovky.cz mi ještě nabídly toto (zeptal jsem se na rovinu, že chci puškohled na starou slávii):

    Puškohled Valiant Lynx 6x40 AOSIR Mil-Dot | Zbrane-vzduchovky.cz
    https://www.zbrane-vzduchovky.cz/puskohledy/puskohledy-valiant/puskohled-valiant-lynx-6x40-aoir/
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    PAN_MYVAL: Jj i ten walther mel fixni zvetseni, na nejaka zoomovaci mi bylo jasne ze 1800,- je proste malo.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    HE11_KNIGHT: mně na CZ631 v Opletalce před lety prodali puškohled "CZ" (nějaká Čína s brandem ale fixní zvětšení) a překvapivě vydržel. Ptal jsem se prodavače výslovně zda ustojí ty kopance od pružiny vzduchovky a že prý jo.

    Jak píše Redsnake a jak už jsem psal - pružinovka kope směrem dopředu velkou masou a rychlostí, a na to puškohledy nebývají stavěné, protože počítají s kopancem směrem dozadu. Takže bych obecně bral co nejjjednodušší klikání a ideálně fixní zvětšení.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Jinak na tech pruzinovkach ty puskohledy prekvapive dost trpi, tak uplne neco levnyho nemusi moc dlouho vydrzet.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HE11_KNIGHT: Nejakej vortex crossfire, treba. Az te omrzi na vzduchovce bude super i na malorazce atd. 3,5k~
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    REDSNAKE: Tak to vypada, ze se na me pan s Waltherem vykašlal. Mate nejaky puskohled na vzduchovku (slavia 631). Dal jsem za ni 4000, tak by tem puskohled nemusel stat vic :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PUFFY: Simte nekupuj si v tezkoslovensku obskurni cizi zbrane a mas klid :D :D :D

    Chces lehci? CZ75BD compact, lehka slitina ram. Chapu fakt malou polymerovou pistoli do kapsy ala LCP, ale jak uz je to vetsi kompakt, tak je ten rozdil hmotnosti mensi.
    CZ P07 ma 780g, CZ P10C ma 740g, CZ P10S ma 710g. Lehkokovovej CZ75 compat 800g a ocelova vz82 taky 800g je to takovej rozdil? No nevim. Vsechno hmotnost bez naboju a podobna velikost. Mam pres metrak a jestli ponesu 710g nebo 800g je fakt uplne jedno.

    Pak RAMI ma 695g kovova a 660g polymerovej ram. Pricemz uz se to divne drzi a zaslouzilo by to redesign luciku i rucky. Az teprve ta mrnata a hodne kompromisni CZP10M ma hezkych 570g ale zase jenom sufle na 7 ran a taky to neni zazrak ergonomie.

    Kdyby tak udelali toho mensiho brachu P07 na 10+1 co by zbastil i stejny sufle jako P09, tak bych o tom na noseni treba uvazoval.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PUFFY: můžeš rozvést to "museli vsechny stahovat na upravu"?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PUFFY: nj jde to nahoru, posledni makarovy jsem bral za 4.90/1000ks madaru a ted uz je to nejaky drazsi. Doby kdy to lidi nadsene prodavali po kabelach za 2kc/kus jsou fuc :( Ale porad je to levnejsi nez .45ACP :D

    Plastovy CZ me moc nezajimaji a mensi bracha P07 porad neni a uz asi nebude, tak netusim kolik je P9/P10 zasobnik. Ale jestli netrvas na novych, tak skenuj aspon jednou tydne huntingshop bazar, je tam hned nekolik panu, kteri rozprodavaji ruzny nepouzity material z CZUB ke kteremu buhvijak prisli a jsou schopni na produkci CZ sehnat jakejkoliv dil. Treba nerezovej zachyt zaveru za tusim petistovku i s postou. Od CZUB primo to je nejmin 3x tolik a jeste pomerne blbe sehnatelny. (Ne nepraskl, ale mam jeden nahradni kdyby nahodou neco nekdy)

    Chtet za kus ohnutyho plechu s plastovym dilkem a perem vic jak par stovek je prachsprosta hamiznost. To bych pochopil jen u nejake exoticke pistole, ktere udelali par tisic kusu. Ale na ty masovy seriovky to musi byt levny. Jsou to zverstva :D https://www.redsix.cz/pistolove-zasobniky

    A4 je cca velikost hlavy, kdyz to na ten papir na 20m nasypes, tak je to na obranny pouziti az az dostatecny .) A nemyslim jednu ranu za minutu. Jako challenge pred tim muzes zkusit 30 drepu a kliku.. to pak je docela prace ten papir vubec trefit. Ale ja uz su shnily tlusty jelito ;)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PUFFY: ja kupoval plechovy na vz82 za 150 a do CZ75 za 250 :D A uz to je zlodejina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam