• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    BAAL
    BAAL --- ---
    FMATEJU: Muzes to elaborovat? Mel jsem za to ze stribrnej holub je porad top cena/vykon
    FMATEJU
    FMATEJU --- ---
    BAAL: Vsak dneska je vsechno lepsi nez Beretta. A specialne tento kousek prispiva k pravidelnejm navstevam servisu. :-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    Beretta 690 Sporting black | BAZAR Hunting-shop
    http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/601581-beretta-690-sporting-black/

    "Kupovaná nová v srpnu 2021, ještě skoro 3/4 roku v záruce. Puška je absolutně v pořádku, já jsem 2. majitel, mám ji od kamaráda ze střelnice, ale nakonec jsme oba skončili u Caesar Guerini."

    TopGuns tu koukám s těma Caeserama nalákal spoustu fancy lidí:)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BAAL: tak airsoft magy maj klidně stovky kuliček, takže to musí vystačit :)
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    BAAL: Napiš Lukášovi na IG lukas_ipsc, dělá to už nějakou dobu, láká mě to pro kluka než pro sebe ;)
    BAAL
    BAAL --- ---
    CERMI_FOX: vubec netuším, to se imho dozvíš za chodu, rodíl bude asi v přebijení, páč s těma CO2 bombičkama asi nechceš jebat o zem?:)

    Airsoft IPSC Slovak Championship 2015 Zilina
    https://youtu.be/HGaeN12sSsM?t=224
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BAAL: má to nějak svoje pravidla nebo je třeba tunit tak, abys splnil faktor a sestřelil železa? :-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    TOMASINO: Mohl bys mi případně doporučit co potřebuju za airsoft pistolku? Kluci v Hradci začali dělat veřejné airsoft IPSC a klidně bych to zkusil nemám to zase tak daleko aby to za tu srandu nestálo.

    Veřejný závod ACTION AIR IPSC
    https://martin.vohnout.cz/registrace/index_cz.php

    Našel jsem nějaké weby o tunění airsoft zbraní, ale musím říct že z toho nejsem dvakrát moudrej, samozřejmě úplnej ideál by byl kdyby to byl SAO Sig X5 na kterého mám pouzdra a jsem zvyklej z ostré, ale jak jsem zjistil tak to nikdo v nějaké ucházející kvalitě nedělá, takže je mi to v zásadě jedno, zábava na prvním místě:)

    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    XMEDA: Přesně tak, když jsme do toho vnesli dohody s vlastníky objektů/pozemků, čuměly na nás ostatní skupiny jako na voly. Jeden se urazil, že tomu prej šéfuje on, jeho se máme ptát (dva čtyřicátníci osmnáctiletýho sráče) a ne nějakej dědek z kravína (správce areálu). Pak se tam změnil majitel, oni tam bez dohody zase něco hráli a páč o ničem nevěděl, zavolal tam policii. Když jsem jim pak na whatsappu řek, že jsou kreténi, ještě se mi smáli.
    Ti samí jedinci se pak fotili někde v Praze, jak jeden míří druhýmu zezhora na hlavu a ten klečí s rukama za zády.

    Jednou má člověk v ruce zbraň, podle toho se má chovat a platilo to už za středověku. Když to nechápe, tak zavřít. S airsoftkou třeba jenom symbolicky, ale fakt do lochu aspoň na pár dní.
    Památná slova jednoho zdejšího policajta: Serte už na ty plynovky, jednou to někdo pochopí jako reálnou bouchačku, nebude se s tim párat a vystřelí první.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    XMEDA: jojo je super když jdeš po lese a najednou na tebe míří AK dva počmáraný blbci zamotaný v palestinách.
    Ještě lepší je když kácíš stromy a najednou zjistíš že se ti tam jeden plazí v křoví.
    Ať si hrajou, ale doprdele to chce nějakou bezpečnost, tenkrát jsem byl hodně sprostej. Položit mu 20m borovici na škebli by byl pěknej průser.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    TOMASINO: Je fajn, kdyz se ty airsoft boje provozuji bud na uzavrenym pozemku, nebo aspon mimo lidi. Zvlast dneska kdyz jsou lidi soustavne plaseni z televize. Uz jsem pri foceni v lese parkrat ruzny pitomce potkal a je to trochu divnej pocit. Kdyz je z dalky slyset ty automaty hrkat, tak je jasno. Ale kdyz vyplasite blba co nekde ciha a najednou na vas miri..
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    Náhodou, než nám koronavir zrušil dětský kroužek airsoftu, dělali jsme s kolegou z práce všechno proto, aby se děti naučily co vlastně znamená mít zbraň v ruce. Od myšlení, přes bezpečnostní stereotypy po základy taktiky. Není nutný airsofťáky házet do jednoho pytle jako bandu blbečků mávající puškou nad hlavou a praktikující nějakej crazy-yolo-rambo style. Přesně takový vedení před tím ty děti měly a dneska se některé z nich dopracovaly na úroveň, že kdyby chtěly jednou pracovat v ozbrojených složkách, nebudou se za sebe muset stydět.
    Spousta lidí od Policie i AČR airsoft provozuje ve svém volnu jako koníček a dál se jeho prostřednictvím vzdělává. Tímto ovšem nechci nijak obhajovat tu masovou většinu, která z airsoftu vytvořila pomalu sprostý slovo. Blbů jsem v tom prostředí potkal dost.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PAN_MYVAL: Statisticky vetsina beznych vojaku za konflikt sotva parkrat vystreli a funguji hlavne jako obsazujici masa. Ve vsech velkych konfliktech na vsech stranach. Likviduje artilerie, obrnena technika a ruzni specialove/uderny sily k tomu selektovanych a dal cvicenych lidi, kterym nedela potize mirit pri strelbe na jiny lidi s cilem je zlikvidovat. I proto jsou valky plny zoldaku a ti maji casto slusnej bodycount. Obycejni vojaci maji obvykle mentalni blok zabijet cilene lidi a strelba je vetsinou kryci nebo ve smyslu vsichni strili timto smerem, pokropime ten barak/zakop/apod a treba z nej utecou. Pak podle toho vypadaji posledni dekady i statistiky vystrilene munice na jednoho zabityho, kde jsme nekde u 200 000+ : 1.
    Pricemz u nejakych VDV to bude o par radu jinde.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    NECROMAN: OpenSourceDefense i řada Rangerů apod. přísahá, že se airsoft dá velmi dobře použít na základní střelecké drilly, dokud nedojde na zvládání zpětného rázu při follow-up shots.

    A vzhledem k tomu, že řada mobiků neumí údajně ani přebít zásobník na AK74, nebo odjistit - je i výcvik od airsofťáků kvalitativně lepší úroveň než to, co kanonenfutteru poskytla ruská armáda.

    On jim totiž Rheinmetall (po roce 2014 a bez ohledu na sankce!) postavil jen jedno jediné state-of-the-art výcvikové středisko.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PAN_MYVAL: Když jsme u toho airsoftu:
    https://twitter.com/WarMonitor3/status/1596131880122093569?s=19
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    Airsoft umí být životu nebezpečný.
    Ruská FSB právě odstřelila tři ruské airsofťáky, kteří LARPovali na motivy Stalkera, coby "ukrajinskou sabotážně-diverzní skupinu".
    Dost možná právě tyhle, o kterých psal Reuters.

    Myslím si tedy, že mezi skutečnými diverzanty z 10. skupiny SOF ŠAMAN:


    A ruskými LARPery Stalkera:


    Je jistý nezanedbatelný rozdíl, ale jak řeknou fanoušci policejních killcamů - "nebyl čas řešit detaily, byli jsme v ohrožení života nebo to tak vypadalo".

    No jo, "můžou si za to sami. Co mají co pařit ukrajinské počitačové hry, fašisti jedni", jak by řekl ruský narativ. Rest in peace, Stalker! May the Zone be kind to you!
    NJAL
    NJAL --- ---
    DOGTORRR: Mmm, FN FAL :-)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    DOGTORRR: jo takže umění
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    DOGTORRR: v jaké souvislosti to vzniklo? Jako umění nebo k nějaké hře nebo..?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam