• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LUCKYBSD: Tak si budem drzet palec aby o nasi budoucnosti rozhodoval skutecne nekdo znalej problemu. Zelenku jsem cetl, tradicne skvely.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LUCKYBSD: kofron taky? :(
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    REDSNAKE: me zatim uklidnuje ze jediny, kdo snad mel clanek bez faktickych chyb byl Zelinka (neprekvapive ve prospech civilniho drzeni zbrani) z Armada CR, zbytek i vcetne Kofrone jsou kecy na urovni 4., 5. cenovy plny faktickych chyb napr. neznalosti zakonu a terminologie, statistiky, prace s daty, vyvozovani scifi zaveru nad stale probihajicim vysetrovani, atd. takze to nikdo znalej tematu nemuze brat vazne
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ARNIWUP: Tam je vsechno. Zbrojni pas i volani po srovnarelnych trestech za nedovolene ozbrojovani jako za pestovani marihuany.(sic!).
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    PAN_MYVAL: 1) Černý je pablb který honí jen své triko a popularitu.
    2) Černý ví evidentně prd o tom, jak probíhá režim zbraní ve výrobě/dovozu/prodeji.

    OKTE není schopno střelit zbraň na znehodnocení rychleji, než za 6 měsíců a on by chtěl dělat databázi? 🤦‍♂️
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    BAAL: To jako ze by meli nekde tuny strel a skladovali z kazdyho jednoho prodanyho kveru vzorek. Nebo ze by meli obecne vzorkovnici ruznych typu zbrani po par kusech ala 3-5ks na typ. Nebo ze by meli ty vzorky ze vseho a skladovali jen nafoceny zaznam?

    To prvni je unreal picovina.
    To druhy bych cekal, ze balistika davno prubezne udrzuje, aby byli schopni podle nabojnic nebo strel aspon urcit, ktera(e) zbran(e) to asi byla(y)-
    To treti je viz prvni.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PAN_MYVAL: Oni se už i tak cítí zneuznaní a ponižovaní, nemyslím si, že to by nějak pomohlo.
    A u někoho podobného si dokážu představit, že ho bude přitahovat myšlenka, že ho budou podobně zkoumat po smrti, a aspoň tehdy jeho problémy brát vážně, zejména třeba když už u nějakého psychologa/psychiatra byl a získal dojem, že tento plně nechápe utrpení jeho života.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    BAAL: jsou dvě možnosti:
    1) Černý nemá ánung a blábolí blbosti
    2) Černý taktizuje a protože ví, že hyenám je potřeba něco předhodit, snaží se je přesměrovat na neškodnou pitomost DB balistických stop

    Dvojka by mi dávala dobrý smysl, ať to tak Černý myslel nebo ne. Pokud by se to pojalo správně (provede se v rámci tormentační zkoušky na zkušebně při importu/výrobě a neopakuje se), dopad na střelce by byl takřka nulový, a plebs s presstituty by se nažral...
    BAAL
    BAAL --- ---
    Napady o db balistik tady uz litaji po nyxu, nicmene, ze takovou vec promuje zrovna Cerny?

    “Co by podle vás tedy nejvíc pomohlo, aby policie rychleji podobné střelce dopadla?

    Kdyby policie měla v databázi vzorek střely z každé zbraně, která se prodala. Tím by měla šanci obratem ztotožnit střelu z Klánovic se zbraní, kterou si ten střelec koupil. Spousta lidí si myslí, že to tak snad u nás funguje, ale není to tak. U nás taková databáze balistických stop legální soukromé zbraně není.”

    Pavel Černý o střelbě: Radši víc vyzbrojte policii - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/strelec-praha-policejni-instruktor-pavel-cerny-zbran-policie.A231227_182944_domaci_kori?zdroj=otvirak
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    GEKONZPRAHY: mohly by pomoct i pseudodokumenty. Četl jsem o knize, kde nějaký chlapík v duchu "syndromu studenta 2. ročníku mediny" jakože diagnostikuje Mohamedovi všechny existující psychiatrické diagnózy. Kdyby takto média rozpitvala vraha a přiřadila mu všechny nejtrapnější a nejostudnější diagnózy, budoucí frustráty by mohlo odradit, že budou tak poníženi.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    PAN_MYVAL: Dokud budou netflixy a podcasty adorovat každýho zasrance, co kdy někoho zabil, tak se jich nezbavíme. Kdyby se naopak sdílely fotky jejich rozstřílenejch mrtvol a mrňavejch pindíků, hodně z nich by si to rozmyslelo.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    CERMI_FOX: ono to není ani o tom zda zveřejňovat, jako jak zveřejňovat. Budoucí magoři teď pilně nasávají, co by se s nimi stalo po smrti. A v závislosti na vyznění článků mohou vidět dva narativy:
    1. vyžívání se ve strachu z útočníka a jeho případných nástupců, fascinace útočníkem a pitvání jeho motivů, propírání kdo mu jak ublížil atd.
    2. totální opovržení a veřejné ponižování mrtvého útočníka ve stylu "good riddance a namočit mu na hrob frustrátovi deb***nímu, protože reagovat na jakákoli životní příkoří masovou vraždou může jen zakomplexovaný de**lní frustrát, ubožák a loser"
    To první je přesně ten efekt, kterého chtějí podobní dosáhnout. To druhé by snad, možná, alespoň některé z nich mohlo odradit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Však se podívej na ty komentáře schvalovatelů, co policie na začátku sdílela.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    CERMI_FOX: Jsou i novináři, kteří tenhle triviální příčinný princip chápou, a žádné podobné informace nezveřejňují.
    A ano, bohužel takoví samozřejmě nejsou všichni.
    I proto se to snažím připomínat, protože každý je zvědavý - ale prostě mám za to, že jsou důležitější věci než všechno vědět a bejt chytrej jak rádio. A doufám, že to třeba aspoň setinu promile poptávky po těchto informacích ubere...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ANARCHY: apel na slušnost novinářů dává smysl asi jako apel na veganství řezníka. Oni jsou doslova placení za co nejčtenější články, takže káždá špína, co najdou a zveřejní, je něco, za co jsou pozitivně odměňováni. Lidi to prostě čtou, stejně jako čtou další zbytné informace jako která zpěvačka se vyspala s kterým sportovcem.

    Ale jo, v ideálním světě by ten magor dostal přesně tolik zpravodajského prostoru, co by si zasloužil - tedy zmínku v lokálních novinách "vyhněte se okolí FFUK, je tam magor"
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ZBYNEK: Nevím o žádném cenzorovi, který by měl něco podobného rozhodovat, nevím o žádném zákonu, který by to zakazoval. Podle mně by to měla být prostá lidská slušnost novinářů (aby n8c podobného nepublikovali) a případně racionalizovaný pud sebezáchovy u publika (aby tenhle typ informací nevyžadovalo).
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ANARCHY: Jen taková řečnická (filozofická) otázka - který vrchní cenzor má rozhodovat o tom, co může a co nesmí prosáknout na veřejnost?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ZBYNEK: To určitě, ale to by mělo proběhnout jen v odborných kruzích, a na veřejnost by z toho pokus možno nemělo nic prosáknout
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ANARCHY: Z mediálního pohledu máš samozřejmě pravdu, mlčeti zlato. Podobně by se k tématu neměli vyjadřovat ani někteří "odborníci"...

    Z psychologického pohledu je celkm důležité zkusit zjistit, co se s ním stalo.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    NAVARA: Líheň krajní levice?? OK, sice blbost, ale to by bylo možný vysvětlení.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Po pravdě mně jeho pohnutky, zkurvenej život, ani cokoliv jiného ohledně jeho osoby nezajímají.
    Ať shnije a ať o něm už nikdo nemluví.
    A čím míň se toho o něm kdekoliv bude psát, tím větší šance, že ho snad nějakej podobnej zmrd nezkusí napodobit, aby se z něj taky stala mediální hvězda...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam