• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    kolegove, chci si koupit ciste pro hobby (zadny souteze ani zavodni strileni) dlouhou .22 a nasel jsem todle (to uz mi nevymlouvejte, zamiloval jsem se): https://www.armed.cz/samonabijeci-malorazka-hammerli-tac-r1-int-22lr-hv-cerna-20-naboju/

    a chci na to optiku a borec kde budu kupovat tu pusku tam ma zrovna na komisni prodej todle:

    Puškohled Meopta ZD 3-12x56 mil-dot + clona
    http://zbraneastrelivokm.cz/index.php?id_product=1820&id_product_attribute=0&rewrite=puskohled-meopta-zd-3-12x56-mil-dot&controller=product

    puvodni cena pry pod 30, da mi to za 11.

    moje otazka: je to pro tu zbran a moje (ne)vyuziti zbytecne drahej overkill, nebo byste tu optiku vzali?
    BAAL
    BAAL --- ---
    Jestli tomu správně rozumím, tak cesta jak obejít nápor na dostupnost lidí, kteří ty psychologické posudky budou vypracovávat je teda, že se to zavede ne plošně pro všechny držitele, ale pro prvožadatele. Takže místo 300k posudku postupně při obnově zbrojáků se bude vypracovat 5k za rok pro lidi co si chtějí ZP teprve udělat.

    Namístě je regulace nošení zbraní i omezení jejich počtu, řekl Bartoš - iDNES.tv
    https://tv.idnes.cz/domaci/snemovna-regulace-zbrani-ivan-bartos.V240116_132103_idnestv_heli
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KASUMI: Jen by melo zaznit, ze tyhle srazy nasledne stoji spoustu penez nebot zpusobuji nakupy. To je vedecky dokazano a overeno na vetsim nez malem testovacim vzorku lidi. Ale to by clovek nemohl ani cist zdejsi auditka…
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZOLTAN:
    REDSNAKE:
    redsnake di pravdu

    nejlepsi sance, jak se dostat k nejvetsimu poctu ruznych zbrani, je dorazit na nejaky nyx strelecky sraz..
    tam se sejde obvykle 20+ lidi a asi tak hrubym odhadem 100 kveru.. od perkusu po luxusni opakovacky pres x klonu ar 15, ar 10, nescetne pistoli a dost badabum revolveru.. a taky tam dostanes strasnou spoustu i nevyzadanych rad :D
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    STENNY: Mas pravdu. Naprostou. Zacnu tim, ze skocim za klukama do par kramu a popujcuju si do ruky od nich vse, co budu mit. A pak si z toho vystrelim na ostro. Mas naprostou pravdu. Diky!
    STENNY
    STENNY --- ---
    ZOLTAN: Můj tip je, že jestli přijedeš do Francie a budeš chtít postavit modern sporting rifle na míru, tak si budou myslet, že jsi provokatér :).

    Zdaleka nemám tak vytuněné zbraně jako kdekdo v tomhle klubu, ale připadá mi, že tenhle požadavek se dá řešit buď přes hromadu peněz, nebo hromadu času. Jedna možnost je nakoupit hromadu věcí a odrazit se od toho, co mi vadilo, druhá brát to postupně - jak dlouhá zbraň je pro tebe ještě obratná, jaký typ pažby ti sedí atd. se dá dobře ozkoušet i na airsoftových zbraních. Základní koncepci ostré stejného typu pak najdeš na Prague armory nebo tak a vystřelíš si. Sedí? Fajn. Co na to chceš dál? Optiku, baterku, muzzle device? Vyhodíš dotaz sem, dostaneš shodu na 2-3 nejlepších možnostech, skočíš někam vyzkoušet (do gunshopu nebo za někým, kdo to má) a postupně to stavíš jako lego.
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    Ok, diky obema za informace!
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ZOLTAN: Uprimne netusim ale pochybuju.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ZOLTAN: Možná ve Švýcarsku, a to jen možná. Jinak všude jinde po Evropě spíš horší než u nás.
    Něco podobného bys asi našel leda v USA
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    REDSNAKE: Jeste jak zminujes ze v Cesku takovy support nedostanu. Existuje nekde po Evrope? Ze bych vyjel co ja vim do Francie a tam takovy krejci byl? (papirova valka o prevozu a preregistraci zbrane nechame stranou, ted se bavim ciste o tom, jestli v Evrope nekdo takovy servis "krejciho" nabizi?)
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    ANARCHY: Jasny, rozumim situaci. Takze se smirit s pokus/omyl, jako u airsoftu. Chapu a diky za info!
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Asi je reálné, když budeš chtít vyzkoušet nějakou jednu konkrétní konfiguraci nějaké zbraně kterou nenajdeš v nabídce různých těch zážitkových střelnic, že tady, případně třeba na FB ve střeleckých skupinách najdeš někoho, kdo ji má, a koho možná ukecáš aby Tě nechal si ji osahat, ale počítej, že nic takového co popisuješ Ti nikdo na stříbrném podnose nenaservíruje bez ohledu na platinovost karty, kterou budeš mávat ve vzduchu
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    REDSNAKE:
    ANARCHY: Fer, diky obema. Tedy smirit se s druhou skrini nahradnich dilu a jeste v horizontu mesicu az roku. Ok, i to je nejaka navodna a diky za to!
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Měl jsem rozepsané něco podobného, ale v zásadě plně podepisuju to, co píše REDSNAKE
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tuším že tam by ti mohli pomoct nejlíp, ale stejně komplexní support jak si představuješ tady v česku asi nenajdeš. Ostatně většina věcí co uvidíš někde na internetu je tu nesehnatelná nebo na objednání s čekací lhůtou měsíce až roky. Nikdo nemá skladem všechno a často se ty obchody zaměřují na konkrétní značky.
    To co popisuješ jsou desítky, možná stovky hodin samostudia a slepých uliček kterej si v zásadě imho stejně každej musí prošlapat sám and i think that's beautiful.

    Na Prague armory si asi vystřelíš z kde čeho, v top guns mají taky velmi pěknou sbírku zbraní na osahání, ale že by s tebou někdo měnil pažby, nebo ti do pušky dával custom spouště jen proto aby sis je vyzkoušel fakt nečekej.
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    REDSNAKE: Zbrojak jeste nekde vyhrabu... Platny. Snazim se uz dostat k tomuhle showroomu/dilne/prostekrejcovstvinakvery.
    Diiky za tipy, pogooglim!
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ZOLTAN: Praguearmory nebo Top-guns, ale začal bych zbrojákem.
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    Zdar vespolek,
    Rad bych se take stal drzitelem nejake te prskavky. Potreboval bych kombo rad a nevim, kam se poradne vydat. A jestli takova moznost vubec je. Muzete mi poradit?

    Potreboval bych asi strelnici, kam prijedu a co ja vim Breny tam budou mit ve vsech razich a provedenich. Scary, co ja vim AKcko... Ma vize je takova, ze bych si chtel z ruznych razi vystrelit, zjistit co a jak. Co mi sedi, co uz kope hodne, jak se kazda strikacka chova. Existuje tu nejaka strelnice, ktera by tohle nabizela? Koukal jsem na ruzne strelecke balicky, vsechny maji "tady mas jednoho Brena, tady mas jednoho Scara..." Existuje nekde ultimatne narachana strelnice s plejadou variant od kazdeho typu, kde bych si mohl vse ozkouset a vybat si, co mi nejvic sedi?

    Druha vec a to je konfigurace zbrane. Je tu nekdo, kdo by si se mno usedl a jako moulovi vysvetlil co a jak? Jasne, muzu mit sklopku, ale takova a makova je vyber tehle zbrane. Tady, ozkousej si tuhle kombinaci. Sedi? nesedi? Ok, sahneme po tehle... co ted? Lepsi? jedeme dal. Co spoust? Makovou nebo takovou? Ozkousej tuhle a uvidis. Nesedi? ok, co tahle?

    Delam hodne airsoft (jasne hahaha plastove kulicky). Proc to zminuju je, protoze sam vim, kolik mi toho zustalo ve skrini, nez jsem vypimpil svuj airsoftovy kver tak, abych s nim byl spoko. A to se bavime o softu, kde jsou doplnky radove mnohem levnejsi. A rad bych nemel doma druhou skrin s doplnkama na zivou pro zmenu, ktere nikdy nevyuziju.

    Tedy hledam neco jako "zbranoveho krejciho" Nekoho, kdo mne necha ozkouset padesat ruznych satu (jasne, zaplatim za to) nez si nejake vyberu a nasledne si se mnou sedne, vysvetli mi, proc je dobre mit tri knofliky a v kapse kapesnik a k cemu je to dobre. Necha mne si vybrat spravny kapesnik a bude mi nabizet ruzne nez budu spokojen. Pak se se mnou da do knofliku, rukavu... A nasledne mi idealne usije kver, abych se vyhnul co nejvice slepym ulickam a zbytecnym investicim.

    Je tu nejaky takovy servis pro zacatecniky, ktery by tohle nabizel?
    Dojedu si kamkoliv po republice, to neni problem.
    Predem diky za navodnou!
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PIVECEK: Strelecky klub kdy…?
    SWIST
    SWIST --- ---
    PIVECEK: K nákupu na 50k psychologický posudek zdarma? To zní jako nový business model.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam