• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    PAN_MYVAL: jediné správné řešení je uklidňování "chápu, jak vám to připadá, ale nic takového ve skutečnosti nenapsal, jen si to tam lidi dosazujete." To by měl udělat kompetentní ministr vnitra (veřejnost uklidňovat a striktně se držet zákona.) Ale tady naopak každý chytne příležitost za pačesy a začne prosazovat presumpci viny a "důkaz pocítkem", a to i mezi lidmi, kteří by to měli chápat. Tahle země je fakt v háji :P
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ANARCHY: ale o tom se právě bavíme, mlho. To je právě ten problém. Jakmile začneme odsuzovat lidi za to, že někdo jiný si do nich projektuje své hysteriea a paranoiu, jsme v háji. Když přijde sem nějaký hysterik např. z FFUK a začne si projektovat, že jakýkoli nesouhlas se zákazem zbraní znamená schvalování kolních masakrů, tak se taky budeme tvářit, že má vlastně pravdu a je to na trestní stíhání za podporování trestného činu?

    Propána ničí emoce a pocítky přeci nejsou a nesmí být "důkazem", co si myslel nebo udělal někdo jiný! To vám opravdu nedochází, jakou nekonečnou pandořinu skříňku tu otevráte?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PAN_MYVAL: Tobě možná ne, spoustě lidí ano.
    BAAL
    BAAL --- ---
    PAN_MYVAL: Tento post myslíš vážně?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    BAAL: To je právě to, proč to beru hodně osobně, a proč se mi nad něčím podobným nechce mávnout rukou, že to je sice hloupé, ale jinak v pohodě.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ANARCHY: ten komentář neevokuje vůbec nic kromě toho, že dotyčný pán má revolver a naznačuje, že se s ním v KL rád prochází. VŠECHNO ostatní jsou něčí naprosto ničím nepodložené projekce a paranoiy, protože možností co tím mohl myslet je asi tak 1000.
    BAAL
    BAAL --- ---
    ANARCHY: Nemluvě o tom, že težko si uhájíš, že držení zbraní v česku je v pohodě, když po lese běhají takové hovada a fotí se na socky s nesmyslnýma komentářema, jestli to je na trestnák nebo ne je na posouzení jiných, ale odsouzení lidské si to nepochybně zaslouží.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PAN_MYVAL: BTW vyhrožování tím, že tam bude vraždit, by šíření poplašné zprávy nebylo, protože na to by to muselo být šíření nepravdivé informace, tohle by IMHO spíš bylo nebezpečné vyhrožování, možná vražda ve stádiu přípravy.
    Ale teda nejsem právník, takže se můžu mýlit.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PAN_MYVAL: Nejde o nošení viditelné zbraně, jde o ten komentář, který zcela jasně evokuje tu dvojitou vraždu v Klánovickém lese - a zcela jistě se dá vykládat i jako vyhrožování něčím podobným.
    A prostě pokud ten jeho komentář ve spojení s fotkou se zbraní v někom vzbuzuje strach o život, tak to podle mně rozhodně není v pořádku.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ANARCHY: šíření poplašné zprávy by bylo, kdyby
    A) vyhrožoval že tam bude vraždit,
    B) tvrdil, že tam někdo vraždí/bude vraždit

    Nic z toho neudělal, to jen lidi to vyšinutě a hystericky do jeho postu projektují, což je ovšem jejich úlet.
    Vzít si někam revolver propána není žádná poplašná zpráva, protože nosit zbraň dopr... není žádné ohrožení nikoho ani žádný trestný čin, to vám nedochází, co se tu normalizuje za paradigma? :( To jen zase veřejnost je přepnutá do módu totální, vyšinuté hysterie.

    Debil to samozřejmě je, ale jen protože byl necitlivý k této hysterii.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ZBYNEK: přijde mi úplně irelevantní kde to je reálně focené. Pokud si jeho flexení na sítích se zbraní v ruce a hláškou „Procházky v Klánovickém lese patří k těm mým oblíbeným,“ zasadíš do kontextu nešťastných loňských událostí, tak to je potom imho problém.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ZBYNEK: Je úplně jedno kde to je focené vzhledem k tomu jak to okomentoval. Dokonce i kdyby to nebyla ani airsoftka ale nějaká montáž nebo deepfake - pořád to je a bude extrémně hloupý vtip, který navíc (pokud má ZP) má potenciál přispět k tomu, že přijdu o svůj koníček a možnost sebe a své blízké bránit, čímž to pro mně navíc je osobní.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ANARCHY: Je to debil, o tom je zbytecne diskutovat

    z te fotky ale neni znat vubec nic, muze to byt airsoftka, muze to byt focene na miste nepristupnem verejnosti
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ANARCHY: Jinak ještě pro vysvětlení: Tenhle debil je ohrožením mého práva na obranu mně i mé rodiny, takže za mně no mercy.
    Zbraň by si člověk fakt neměl pořizovat na to, aby onanoval s falickým předmětem na veřejnosti. A pokud není dost soudný a zodpovědný aby pochopil, že jeho vtípek způsobí, že se druzí budou bát o svůj život, případně o životy svých blízkých, tak ať onanuje a vtipkuje s airsoftkami.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PAN_MYVAL: Mně je po pravdě úplně jedno, co ten bezmozek myslel (on sám říkal že to byl vtip, takže to asi nebylo kvůli obraně - o tom, že je z Otrokovic a že tam nechodí už nemluvě).
    Pro mně je důležité, že naplnil skutkovou podatatu minimálně toho šíření poplašné zprávy, a že se minimálně někteří lidi lekli, protože jinak by to asi nehlásili.
    K tomu vím, jak ta dvojitá vražda zapůsobila na kamarády, kteří u toho Klánovického lesa žijí a se svým malým synem tam chodí.
    Takže ne, tohle opravdu ani náhodou nepovažuju za žádný hon na čarodějnice, ale za zcela legitimní vyšetřování minimálně toho šíření poplašné zprávy.
    A upřímně řečeno doufám, že mu to neprojde.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ANARCHY: a to já zase rozhodně ne, protože i kdyby to nebyl vtip, mohl to myslet naopak na obranu před magory jako byl školní vrah.

    To, co předvádí Rakušan a PČR je regulérní hon na čarodějnice.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    LONESTAR: No, to nebezpečné vyhrožování nebo šíření poplašné zprávy bych tam hraničně, a v kontextu kdy to zveřejnil, možná viděl.
    Ale na mně to posouzení není, já jsem jen napsal co jsem k tomu četl.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ANARCHY: Chápal bych přestupek proti ZOZ (neskryté nošení) - ale trestní stíhání za fotku s kvérem v lese??? :O
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CERMI_FOX: já myslel, že záleží v jakém kontextu a situaci to on zvěřejnil na sociálních sítích. Myslím že i kdyby ho nepotrestali je na místě udělat trochu bububu, třeba si pán poposedne.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    LONESTAR: To jsem četl v nějakém článku k tomu, že zvažují snad nebezpečné vyhrožování, šíření poplašné zprávy nebo snad schvalování trestného činu.
    Jestli to sle podají, případně co, to netuším.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam