• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    KIE: "Na základě podnětu policisty jsme přijali preventivní opatření formou zajištění zbraní a zbrojního průkazu ... V této kauze zatím nemá důkazy, že by podezřelý chtěl se zbraněmi spáchat zločin"

A když to před lety po Uherském Brodě začínalo zajišťováním zbraní "jen u psychoušů, čestný policajtský", vypadalo to tak rozumně, že.

Zatracená slippery slope, zatracený "red flagy". Ať si místo toho zaplatí alerty od Facebooku, všechno co tam kdo píše se prodává komerčně, takže i kecy o plánovaných masakrech...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KIE: také docela by mě zajímalo, jak se to stane, že policista, který má na starost něco úplně jiného, začne zajímat o náhodného občana. Trochu to zní, že se znali už dříve a pak se vkrádá myšlenka, jestli podezřelé chování ve skutečnosti nebyl nějaký osobní spor ...
    KIE
    KIE --- ---
    Já bych jen pro sebe rád věděl jaká je aktuální definice pojmu "chovat se podezřele"

Policie zasáhla proti muži, který si nakoupil zbraně a choval se podezřele - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-policie-zasahla-proti-muzi-ktery-si-nakoupil-zbrane-a-choval-se-podezrele-254298
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    NAVARA:

Aktivismus, n.
    Názor, že pouze pohyb, činnost, směřování k nějakému cíli má hodnotu a může dát lidskému životu smysl. Konání pro konání samotné.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NECROMAN: Zeptejte se jich někdo, jak by ty změny pomohly zabránit prosincovému incidentu…
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Právě teď je ve sněmovně 1. čtení novely zákona o střelných zbraních
    https://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=9&t=689/
    NJAL
    NJAL --- ---
    Alespon mala dobra zprava

NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Nemáte někdo info, jak to vypadá se střelnicí Magnum? Bude ještě letos sezóna?
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    DOGTORRR: nedělá to dobře, a zjistí to brzo :D
    DOGTORRR
    DOGTORRR --- ---
    Check out the Historical Loading Process of the 1836 Colt Paterson

x.com
    https://x.com/LibertyCappy/status/1793107762731528685
    DOGTORRR
    DOGTORRR --- ---
    Ruský fígl na správné nastavení hledí.

x.com
    https://x.com/albafella1/status/1792974078392910005
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    CHA1NDLER: Jenže Gaza není p2p konflikt. Na Ukrajině už by laser dneska znamenal zájem nepřítele. To samé IR stroboskop...
    Ale s těmi kolimátory máš samozřejmě pravdu.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    STENNY: a viz jeste vetsi anabaze se slovenskym GP Stribog
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    STENNY: simple blowback ale moc simple neni, nebo neni spolehlivy. Viz anabaze se STENem, a treba manual k me FMP-9 velkym tucnym pismem krici "BLOWBACK GUNS LIKE TO RUN WET, keep it oiled"

Problem totiz je, ze hybnost z ruzne vykonnych naplni, prachu a strel se bude lisit asi vyrazne vice, nez objem plynu ve vhodne zvolenem miste laufu pro gas-operated zbrane, a narozdil od nich se neda nastavit prepinacem...
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    MAZDA: Je vhodné zmínit, že ten kolimátor musí mít funkci pro použití s NVG, jinak to není žádná hitparáda (co jsem osobně zažil já třeba u levnejch čínskejch rádoby airsoft shitek + PVS gen3+ trubky , tak místo tečky vidíš velkej flek, se kterým se moc přesně mířit nedá. Většina mil spec kolimátorů to ale už dneska umí.)

Zrovna v Gaza psycho CQB prostředí mi ten laser ale přijde možná i lepší - můžeš s tím různě mířit od boku, za roh a podobně a vidíš hned kam to +- asi půjde.
    STENNY
    STENNY --- ---
    MAZDA: Já chci simple blowback! :))
    KISS.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    MAZDA: Když už, tak spíš MPX :-)
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    MCD: Vždyť říkám, že by jste z toho za chvíli udělali MP5 😀
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    PAN_MYVAL: Ale dá, dívat se NVG přes kolimátor dá... Na dnešním bojišti už je to svícení PEQy mrtvé,.protože NVG mají všichni.
    Ale není to z mé hlavy, musel jsem se ochytřit u zkušenějších.
    MCD
    MCD --- ---
    MAZDA: Závěr brzděný, nebo simple blowback?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam